Review : Fossil Q Explorist

Review : Fossil Q Explorist

Grote fan van Wearables was ik nooit echt, ik zag het nut niet in om op je pols naar een scherm te staren terwijl het bron toestel vlakbij aanwezig was in je More »

Review : Red Sparrow (Blu-Ray )

Review : Red Sparrow (Blu-Ray )

De koude oorlog mag dan voor ons in het verleden lijken, ze is slechts versplinterd en door sociale media merken we niets meer van in huidige maatschappij. Een krachtige Quote die werd More »

Review : The Crew 2

Review : The Crew 2

The Crew  2 is een zeg maar , niet zomaar een race game. Het best kan je beschrijven als een open wereld vol uitdagingen in de vorm van verschillende wedstrijden via ter More »

Review : Lego -The Incredibles

Review : Lego -The Incredibles

Dient er nog een introductie gebracht te worden voor de Lego games en Travvelers tales? Zeker niet! Maar wanneer een franchise gelegofiseerd wordt dan is het meestal altijd een schot in de More »

Review : Super Bomberman R (Xbox One )

Review : Super Bomberman R (Xbox One )

Noem 1 van de games die je spontaan naar een retro, nostalgische gevoel knallen en het is Bomberman!     Gerelateerd More »

Review : Black Panther (Blu-Ray)

Review : Black Panther (Blu-Ray)

For Wakanda! Black Panther vervoegt het Marvel raster in de reeks aan superhelden, Disney weet dus trouw te blijven aan de humor en actie, maar voor de eerste maal in Disney- Marvel More »

Review : 300CPX Far Cry 5 edition

Review : 300CPX Far Cry 5 edition

Thrustmaster brengt een zee aan headsets, en wie een thematiseerde editie wil is ook bij hun aan het goeie adres. De 300CPX is al eens in verschillende variaties verschenen zoals de klassieke More »

Review : Maze Runner : The Death Cure (Blu-Ray)

Review : Maze Runner : The Death Cure (Blu-Ray)

Het laatste deel van The Maze Runner weet alvast zijn voorgangers alle eer te behouden, Niets veranderd en enkel meer van hetzelfde in een duistere toon waar de emoties hoger liggen   More »

Review : The Last Ship – Season  4 (DVD)

Review : The Last Ship – Season 4 (DVD)

Dat the Last Ship toch al even meegaat is een statement op zichzelf. Het is dan ook 4 jaar geleden toen de eerste avonturen naar boven kwamen drijven over de allerlaatste schip More »

Review : Datatraveler 2000

Review : Datatraveler 2000

Kingston staat bekend als pionier in geheugen modules en flash drives, Net dat wat zo belangrijk is voor elke pc-gebruiker: Veilige dataopslag. Flash drives kunnen verloren gaan, hoe vaak lees je niet More »

 
darklord

About

Nieuws & Reviews op gebruikers niveau. Games~Multimedia~Movie & Shows ~Hardware & More! Altijd al zin gehad een nieuws item te delen? IM dan onze Facebookpagina snel !

Review : Denial (DVD)

We zeiden al eens dat er rond de oorlog verhalen genoeg bestaan die nog niet werden verteld.

Beide in de tijd zelf als door slachtoffers of overlevenden van de oorlog, hebben ze allen een verhaal te vertellen en allen willen ze gehoord worden.Verhalen die niet kunnen of mogen genegeerd of minimaliseert worden.

Zo overkomt ook in het aangrijpende waargebeurde verhaal wanneer Deborah Lipstadt in 1933 een boek gepubliceerd had die door David Irving word bestempeld als leugens.

Verhaal :

Wanneer Deborah (gespeeld door Rachel Weisz tijdens een promotietoer word verbaal aangevallen door David Irving, kan ze het niet laten in de clinch te gaan?

Na een Debat word ze aangeklaagd door  zijn advocaten naar aanleiding van haar boek “Denying The Holocaust“.

De man vecht het volledige Holocaust verhaal aan en zend de verhalen naar de vuilnis met redeneringen dat deze fake is, verzonnen en op geen enkele bewijs gestaafd kan worden.

Rachel kiest zelf de confrontatie aan te gaan in het proces dat alles zal betekenen.

3 jaar na de publicatie van haar boek kiest hij niets voor niets toevalling  Engeland als zijn grondgebied om haar aan te vallen.

Een gevecht voor vrije meningsuiting en zijn vrijheid word op de proef gesteld, in een zaak waar alle mensen beide christen en Joden een emotionele beproeving zullen ondergaan.

Cinematografie:

één van de processen van de eeuw ging door in 1996 wanneer David Irving bleef volhouden dat d Holocaust nooit is gebeurd, leugens waren en Hitler een vriend der joden was.

De man was een Nazi aanhanger en loog om zijn leugens om te bouwen tot de waarheid, en zo de wonden van de nabestaanden te minimaliseren tot het niets.

Het klinkt wel als de Trump van toen in een vals, smerig debat waar enkel zijn waarheid volgens de man telde.

Rachel Weisz zet een ongelooflijke rol als Deborah Lipstadt, samen met haar bevriende advocaten.

niet alleen een gerechtelijk stukje geschiedenis maar ook een emotionele rollercoaster staat voor iedereen te gebeuren wanneer hun reis tot “begrijpen” zelfs hen brengt naar auschwitz om de restanten van een joden kamp en gaskamer te bezoeken.

Alles om beter begrip te krijgen en onder mom van “zien is geloven” zodat zij sterker in de zaak staan.

De waarheid staat op het spel in Denial

Conclusie :

een schitterende productie met een schitterende muziekscore door Howard Shore.

Het verhaal waar de waarheid op het spel staat en dient verdedigd te worden, met alles te verliezen of alles te winnen.

Als ze de zaak zouden verliezen dan zouden jaren aan historische evenementen plots gewist worden in het ondenkbare “doofpot” .

Het is een gevecht voor gerechtigheid, respect, waarde en waarheid wanneer de Holocaust in twijfel word getrokken door 1 cynische man vol arrogantie.

Cast werd schitterend vertolkt wanneer Timothy Spal een realistische rol weet in te leven als Nazi aanhanger David Irving.

Hij zou alles doen in zijn neerbuigende houding om mensen onder tafel te praten met de nodige arrogantie.

Rachal Weisz als Deborah Lipstadt word al snel een belangrijke stem in de zaak wanneer alle hoop der joden op haar bevestigd word zodat zij de stem van de Joden word.

Denial is nu verkrijgbaar op dvd en is een spannende, aangrijpende, waargebeurd verhaal die je zeker niet onberoerd zal laten.

Score :

9,5/10

AANRADER!

 

 

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com