Review : The Flash – Season 4 (Blu-Ray)

Review : The Flash – Season 4 (Blu-Ray)

The Flash zijn leven staat niet stil en wanneer Barry probeert zijn verleden te veranderen word het er niet echt beter op. Op het einde van Season 3 keerde Barry terug in More »

Review : Bunnicula Season 1 – Part 1

Review : Bunnicula Season 1 – Part 1

Net op tijd voor Halloween, brengt Warner Bros alvast de schattigste griezel die er kan zijn.   Gerelateerd More »

Wonder Woman is vanaf 11 oktober beschikbaar

Wonder Woman is vanaf 11 oktober beschikbaar

Girl, of liever woman, power! Wonder Woman, de nieuwste film uit de DC – stal, scoorde deze zomer aan de kassa’s, en ook de critici waren lovend over de manier waarop het More »

The Strain Season 3 (DVD)

The Strain Season 3 (DVD)

Met een reeks als The Strain zou je jezelf afvragen waar ook het einde zou zitten. Falling Skies had er toen 5 seizoenen over nodig en in elke reeks word een begin, More »

Review : A Dog Purpose (DVD)

Review : A Dog Purpose (DVD)

Van de makers van Hachico komt het verhaal A Dogs Purpose die geen traantje droog laat. A dog purpose neemt je mee in een wereld doorheen de ogen gezien van een pup More »

Review : Lethal Weapon – Season 1 (Blu-Ray)

Review : Lethal Weapon – Season 1 (Blu-Ray)

Tegenwoordig heeft Hollywood een trend van oudere films om te zetten naar een reeks-productie. Rush Hour heeft zo al 1 season gekregen en werd door ABC al na 1 jaargang geannuleerd, From More »

Review  : Denial (DVD)

Review : Denial (DVD)

We zeiden al eens dat er rond de oorlog verhalen genoeg bestaan die nog niet werden verteld. Beide in de tijd zelf als door slachtoffers of overlevenden van de oorlog, hebben ze More »

Hardware Review : Devolo GigaGate

Hardware Review : Devolo GigaGate

Router hier, router daar, router overal, tal van kabels van de ene kamer naar de andere, een spinnennet aan verwarde kabels … mensen die nooit een leven met Devolo hebben gekend zullen More »

Review : Scooby-Doo : Blowout Beach Bash (DVD)

Review : Scooby-Doo : Blowout Beach Bash (DVD)

Lego heeft in de games al een flinke franchise weten op te bouwen dankzij tal aan licenties die ze gebruiken in Dimensions. Deze licenties zorgen ook voor toekomstige producties dat deze een More »

Review : LEGO DC SuperHero Girls – Brain Drain

Review : LEGO DC SuperHero Girls – Brain Drain

Er bestaat niets als enkel goeie reclame, als deze nu slecht of fout is. Enkele dagen verscheen in de media hoe HASBRO een klacht had ingediend tegen Warner Bros voor het gebruik More »

 
darklord

About

Darklord : De grote Playr00m Opperhoofd die zijn kennis aan zijn kleine minions overlever. Technologie loopt door de aderen als een setje nanobots! En mijn grootste zwakte is de altijd durende honger naar meer kennis! En Cosplay !

Review : Denial (DVD)

We zeiden al eens dat er rond de oorlog verhalen genoeg bestaan die nog niet werden verteld.

Beide in de tijd zelf als door slachtoffers of overlevenden van de oorlog, hebben ze allen een verhaal te vertellen en allen willen ze gehoord worden.Verhalen die niet kunnen of mogen genegeerd of minimaliseert worden.

Zo overkomt ook in het aangrijpende waargebeurde verhaal wanneer Deborah Lipstadt in 1933 een boek gepubliceerd had die door David Irving word bestempeld als leugens.

Verhaal :

Wanneer Deborah (gespeeld door Rachel Weisz tijdens een promotietoer word verbaal aangevallen door David Irving, kan ze het niet laten in de clinch te gaan?

Na een Debat word ze aangeklaagd door  zijn advocaten naar aanleiding van haar boek “Denying The Holocaust“.

De man vecht het volledige Holocaust verhaal aan en zend de verhalen naar de vuilnis met redeneringen dat deze fake is, verzonnen en op geen enkele bewijs gestaafd kan worden.

Rachel kiest zelf de confrontatie aan te gaan in het proces dat alles zal betekenen.

3 jaar na de publicatie van haar boek kiest hij niets voor niets toevalling  Engeland als zijn grondgebied om haar aan te vallen.

Een gevecht voor vrije meningsuiting en zijn vrijheid word op de proef gesteld, in een zaak waar alle mensen beide christen en Joden een emotionele beproeving zullen ondergaan.

Cinematografie:

één van de processen van de eeuw ging door in 1996 wanneer David Irving bleef volhouden dat d Holocaust nooit is gebeurd, leugens waren en Hitler een vriend der joden was.

De man was een Nazi aanhanger en loog om zijn leugens om te bouwen tot de waarheid, en zo de wonden van de nabestaanden te minimaliseren tot het niets.

Het klinkt wel als de Trump van toen in een vals, smerig debat waar enkel zijn waarheid volgens de man telde.

Rachel Weisz zet een ongelooflijke rol als Deborah Lipstadt, samen met haar bevriende advocaten.

niet alleen een gerechtelijk stukje geschiedenis maar ook een emotionele rollercoaster staat voor iedereen te gebeuren wanneer hun reis tot “begrijpen” zelfs hen brengt naar auschwitz om de restanten van een joden kamp en gaskamer te bezoeken.

Alles om beter begrip te krijgen en onder mom van “zien is geloven” zodat zij sterker in de zaak staan.

De waarheid staat op het spel in Denial

Conclusie :

een schitterende productie met een schitterende muziekscore door Howard Shore.

Het verhaal waar de waarheid op het spel staat en dient verdedigd te worden, met alles te verliezen of alles te winnen.

Als ze de zaak zouden verliezen dan zouden jaren aan historische evenementen plots gewist worden in het ondenkbare “doofpot” .

Het is een gevecht voor gerechtigheid, respect, waarde en waarheid wanneer de Holocaust in twijfel word getrokken door 1 cynische man vol arrogantie.

Cast werd schitterend vertolkt wanneer Timothy Spal een realistische rol weet in te leven als Nazi aanhanger David Irving.

Hij zou alles doen in zijn neerbuigende houding om mensen onder tafel te praten met de nodige arrogantie.

Rachal Weisz als Deborah Lipstadt word al snel een belangrijke stem in de zaak wanneer alle hoop der joden op haar bevestigd word zodat zij de stem van de Joden word.

Denial is nu verkrijgbaar op dvd en is een spannende, aangrijpende, waargebeurd verhaal die je zeker niet onberoerd zal laten.

Score :

9,5/10

AANRADER!

 

 

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com