Review : Blades of Time

Introductie

In een wondere wereld van magie & mysterie vol schatten en pralen vinden we onze treasure hunter “Ayumi” terug, bekend vanuit de X-Blades game

X-blades was wel tamelijk bekend bij de meeste RPG gamers, toch niet een groot succes wegens zijn gebrek aan promotie en publiciteit.

Gaijin Entertainment komt nu met Blades of time , een nieuw avontuur die ons wat sterk doet denken aan een mix van enkele Zelda ingrediënten, maar laat je zeker niet van de wijs brengen, Blades of Time is zeker geen Zelda of Zelda-like kloon, maar een eigen volwaardige titel die je zeker eens moet geprobeerd hebben.

De combat systeem van deze game zit dan ook weer perfect in elkaar, waardoor je jou vijanden telkens op een andere manier weet te verslaan, en zelfs dankzij diverse upgrades ze keer op keer opnieuw weet te verassen tijdens een battle of een knokfest.

Gameplay

De intro van de game geeft je alvast veel hoop zodat je het een en het ander mag verwachte van deze warior chick.

Blades Of Time geeft je niet echt een keuze waarheen je wil lopen, je volgt namelijk een pad en met de nodige puzzels & hindernissen vervolg je deze Pad.

Beetje zoals in games als Gears Of War waarin je het verhaal in  1 rechte lijn doorloopt van het begin naar het einde.

 

Dit is geen slechte zaak ,maar wel is het leuk dat je altijd eens een stuk kan terugwandelen naar locaties die je eerder hebt aangetroffen.

De game zit natuurlijk vol leuke elementen zoals het in de hoogte jezelf verplaatsen, verwerven van speciale magische krachten die middels een toetsencombinatie op te roepen, en Tijdmanipulatie

Iets wat we in SSX eerder al mochten meemaken,

Dit is niet zomaar een cheap trick om je “game over” status te vermijden, maar eerder een leuke gimmick zodat je plots jezelf in dit geval in 3 kan splitsen en ten aanval gaan.

Want geef toe , wat is er beter dan  1 kickass gamechick ? juist ja , 3 kicking game chicks !

Je eigen army of one als het ware, met de nodige strategie om je tegenstander aan te vallen.

Ideaal bij harde boss fights of als je een leger baddy’s van je moet afwimpelen.

Graphics / Sound

Grafisch ziet er de game er wel “ok” uit, met een zeer grauwe en duistere sfeer.

Toegeven, een eigen 3D engine was misschien geen goed idee, maar toch “kudo’s” voor het proberen, helaas loopt de Lipsynchrone & gezicht mimiek niet altijd synkroon waardoor je het gevoel krijgt dat je naar een Japannees gedubde film kijkt met Engelse voice-over.

De mond beweegt nog wanneer de dialogen ten einde zijn en ook omgekeerd.

Gezicht mimiek is er nauwelijks wat ons dan weer doet denken aan de tijd van de PS2 & N64.

 

Lifespan

Naast de singleplayer bevat Blades Of Time ook een online co-op mode en een online Versus multiplayer waarin je de tegenstaander moet verslaan, survival of the fittest zeg maar.

Helaas hebben we echter nog niet het geluk gehad iemand online te mogen ontmoeten, waardoor de multiplayer jammer genoeg nutteloos is.

Een offline co-op mode zou hier wel toepasselijk zijn, maar ontbreekt echter.

Speelduur komt neer op een  6u in singleplayer, en hierdoor is de game dus wel snel uitgespeeld in “Normal” stand.

Op de “Hard” difficulty kan je dan weer je Trophy/achievements collectie uitbreiden als je een ware achievement/trophy hunter bent.

De “Hard” mode krijg je echter enkel wanneer je de “normal” mode hebt voltooit, dus wie zijn collectie wil uitbreiden mag beginnen aan een volledige herhaling van de game.

Conclusie

Blades Of Time draait zoals de titel zelf zegt om het terugdraaien van de tijd en dat zit aardig in de game verwerkt.

De verhaallijn is echter niet echt duidelijk, alsook grafics & geluid laten ietwat te wensen over.

We breken de game zeker niet af, want naast deze kleine minuscule minpuntjes mag je toch een solide game verwachten met adrenaline gepompte actie, de game is alvast een verbetering op zijn voorganger : X-Blades

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights