Review : Big Bang Theorie Season 12 (Final Season)

Review : Big Bang Theorie Season 12 (Final Season)

Our whole universe was in a hot, dense state Then nearly fourteen billion years ago expansion started, wait The earth began to cool, the autotrophs began to drool Neanderthals developed tools We More »

Review: The Gifted Season 1 (DvD)

Review: The Gifted Season 1 (DvD)

In een Universum van Marvel , vinden we de Mutants underground collectief terug. Ondergedoken voor de Sentinels, op de vlucht voor de overheid die hun krachten willen misbruiken. The Gifted is gebaseerd More »

Review : Bendy & The Inkmachine

Review : Bendy & The Inkmachine

Je hebt zo van die creepy games met een sfeer als The Evil Within, en je hebt Games met een Bioshock sfeer van mysterie en verkenning … mix de 2 samen en More »

Review : The 100 Season 5 (DVD)

Review : The 100 Season 5 (DVD)

Happy 100-day zou voor de fans een fanfest kunnen worden wanneer een nieuw season op DVD gereleaset word, en tegelijkertijd nieuwe seizoen in USA start. De geruststelling dat de reeks nog blijft More »

Review : NBA 2K Playgrounds 2

Review : NBA 2K Playgrounds 2

Terug naar glorie tijden van NBA had je tal van titels zoals Midway’s “NBA Hangtime” of klassieker NBA Jam.   Gerelateerd More »

Review : My Memory of Us

Review : My Memory of Us

De eerste keer we mochten onze ogen aanschouwen op My Memory Of Us was tijdens een Gamescom Sessie van 2017 van Juggler Games. Niet zeker wat te verwachten van een onbekende titel, More »

Review : WWE 2K19

Review : WWE 2K19

2K staat toch zonder voor te stellen, redelijk bekend voor zij sportlicenties. Zo heb je naast NBA games uit de 2K NBA franchise ook de Wresling games onder de noemer WWE 2K More »

Review : Widows (Bluray)

Review : Widows (Bluray)

Windows zou je denken is een luchtige drama over enkele vrouwen na het verlies van hun man. Klinkt vermoedelijk wat simpel als Hours met Nicole Kidman, maar zo eenvoudig is Widows niet. More »

Review : Unsane ( Blu-ray )

Review : Unsane ( Blu-ray )

Onder de regie van Steven Soderbergh mag je Unsane wel labelen als een moderne thriller van formaat. Alles over de geloofwaardigheid van het menselijke geest die in vraag word gesteld wanneer enkele More »

Review : Space Junkies (VR)

Review : Space Junkies (VR)

Warning : de  titel voor de gereviewde VR shooter “Space Junkies” is zeker niet misleidend op te nemen. Ubisoft , alsook Playroom die de review brengt is niet verantwoordelijk voor de insane More »

 
darklord

About

Darklord: Nieuws & Reviews op gebruikers niveau. Games~Multimedia~Movie & Shows ~Hardware & More! Altijd al zin gehad een nieuws item te delen? IM dan onze Facebookpagina snel !

Review : Fritz!Box 7490 -AVM , A Fritz! Experience

Het hart van al je multimedia verloopt zoals iedereen weet over een piepkleine kabel die wel de naam draagt als “fiber”.

Als het nu gaat over een COAX-aansluiting of VDSL-aansluiting, beiden maken ze ergens verbinding in een centrale op het grote FIBER-netwerk die al jouw nodige data aan de grootste capaciteit weten te leveren.

In House zelf word deze behandeld door je Modem, vaak geleverd door je provider waardoor je gebonden bent aan de beperkingen.

Telenet geeft zo met hun DOCSYS-modems enkel toegang via een online Cloud portaal als “Mijn Telenet” waardoor zij nog altijd de macht hebben over jouw settings en configuratie.

Factuur vergeten betalen? Geen toegang tot settings voor je Wifi of Port Forward.

Het blijkt dan dat de klant geen vrijheid bezit over zijn eigen connectie en modem.

AVM gelooft in de vrijheid en brengt met de Fritz! box dan ook ongekende vrijheid en mogelijkheden naar de gebruikers toe.

Als het nu gaat om een VDSL-modem of gewoon als Router.

Een goeie provider zoals EDPnet zal je dan ook die openheid en vrijheid schenken zonder enige vorm van meerprijs.

Voeg daar als een dream team nog eens Fritz!Box aan toe en je bekomt een uitstekende top connectie waar jij de baas in bent over je eigen netwerk.

Fritz!box is meer dan zomaar een gateway of een modem/router voor al jouw multimediaverkeer!

Met de nieuwe Fritz!Box 7490 word het hart van je internet nog een stuk groter dan voorheen.

Niet alleen in specificaties maar ook in Design en prestaties brengen AVM toch een ingenieus staaltje technologie in een doosje.

Unboxing:

In je totaalpakket denkt AVM ook aan alles,

Naast de Fritz!Box 7490 ontvang je ook de voeding uiteraard en een UTP-netwerk kabel.

Speciaal is wel een unieke ADSL/PSTN kabel die erbij word gesloten.

Na wat opzoekwerk waar deze voor diende kwamen we het volgende te weten.

De Bijgeleverde ADSL/PSTN link zorgt ervoor dat je jou netwerk kan inschakelen als een netwerk centrale.

De splitsing waarbij deze naar 2 Telefoon fiches gaan (ene in wit, ander in zwart) worden afzondering aangesloten zodat jou verkeer apart blijft.

De Zwarte analoge connectie zorgt voor je ADSL signaal, terwijl de witte gewoon je telefoon verkeer opneemt.

Het uiteinde van de link plug je vervolgens in de Wan-poort van je Fritz!Box

Design:

Qua Design herken je de Fritz! box aan de aangename Rood/grijze design.

Simpel, basic en design zodat deze niet als een lelijke, saaie bak in je woonleven staan.

De echte kracht schuilt diep vanbinnen op technisch en Hardware vlak en daar vind je zeker al de nodige magie van Internet Technologie.

2 USB-poorten voor de aansluiting van een USB-printer of Externe Schijf zorgen ook ervoor dat je jou FRITZ! uitbouwt tot zelfs NAS-ondersteuning

1 op een zeer gemakkelijk te bereiken zijkant van de Modem, en 1 onderaan.

Dit samen met de 4 LAN-poorten, 2 Fon-poorten en 1 DSL-poort en AC-adapter aansluiting.

Features:

Een Modem is een Modem, inloggen en surfen en daar stopt het dan.

Op VDSL-niveau kan je zelfs al kiezen voor VOIP (Voice Over Internet Protocol) mits je modem deze ondersteuning levert.

Belgacom/Proximus Modem was de enigste die deze toeliet toen met de BBOX-modems.

Fritz!Box zorgt naast de 4 netwerkpoorten ook voor 2 FON-poorten en een DSL Poort.

Hierdoor kan je 2 toestellen aansluiten op de Fritz! Modem, als deze nu gaat over VOIP (Internet Telefonie) of klassieke Analoge Lijn, beiden worden zorgvuldig ondersteund.

De Fritz !OS zorgt namelijk voor extra features waardoor niet alleen de mogelijkheid bestaat alle oproepen te ontvangen op je traditionele vaste lijn, Fritz !Phone App op Android en IOS, maar ook wanneer deze op je voicemail (intern) belanden dat deze worden opgenomen in MP3 formaat en zelfs indien je ervoor wenst een forward van het MP3-bestand krijgt op jou E-mail Box.

Zoals gezegd in het tegen van vrijheid, word je hierdoor bevrijd van de limieten die een traditionele Voicemail van je operator geeft.

Sla zoveel op als je wil.

Intern in de Fritz! kan je zelfs een groot telefoon database aanleggen en gebruik maken van de ingebouwde NAS-ruimte om enkele MP3-bestanden op te slaan.

Wil je iemand in wacht zetten? Laat ze genieten van jou kleine Play list alsof ze een callcenter aan de lijn hebben, of kies gewoon voor een Podcast of radiostation (Klara voor de lastige mensen?)

Eerder haalden we aan over Features die meer bieden dan gelijk welke modem/Router.

De USB-poorten die aanwezig zijn en LAN Poorten, daar kies je zelf over.

Fritz! OS biedt deze mogelijkheid aan dat je kan kiezen welke LAN-poort activeer wordt als GIGABYTE LAN poort van 1GBps of liever een gigabit poort van 100 MBps.

Ideaal voor bv een NAS Server die de nodige 1GBps nodig heeft voor intern gebruik tussen al jouw toestellen zoals Xbox One, Playstation 4, PC, Mediaserver of andere high end toestel, of kies je dat deze liever gebruikt maakt van een tragere 100MBps voor bv decoders, LAN printers of reguliere netwerk verbruik?

Alsook USB-poorten krijg je hier de keuzes voor de supersnelle USB 3.0 snelheid aan 20GBps of een tragere, traditionele USB 2.0 poort.

Wie gebruik maakt van de NAS-features kan ook extern zijn folders raadplegen via VNC-instellingen of door gewoon enkele accounts op te stellen.

Leuk als je kiest bv enkele bestanden te delen aan vrienden zoals je folder collectie aan muziek, films en software.

Geef iedere gebruiker een Username, vul zijn/haar E-mail in en kies een wachtwoord en jij kiest wie welke folders kan raadplegen.

Inloggen gebeurd dan via een beveiligde website wanneer gebruikers de Fritz.com website bezoeken.

Nu zou je denken dat daar de mogelijkheden van AVM ophouden die ze leveren aan Fritz!.

Dankzij een lijn aan extra toestellen gaat deze verder:

Powerline:

Powerlines komen in alle varianten, zo ook bij AVM in de Fritz! lijn met de Fritz!Powerline 1000E set en de 1240E WLAN Set.

Waar de 1750E Repeater gewoon je bestaande signaal draadloos oppikt, is het ideaal om met bv de Fritz!PowerLine 1000E via een intern bekabelde netwerk je signaal te overbruggen.

Met zijn Gigabit powerline bekom je gemakkelijk tot 1200Mbit/s doorheen het volledige huis,voorwaarde is wel dat de Powerline aan de algemene modem ook van identieke snelheid capaciteit is.

Wil je boven een extra Wifi Acces Point , kun je dan best uitbreiden met de  Fritz!WLAN 1240E die over een AC+N signaal  een draadloos signaal geeft van 1200Mbit/s.

Dankzij een gemakkelijk WPS functie is aansluiten gebeurd in een fluit een cent.

Wifi Repeaters:

Met de Fritz!WLAN Repeater 1750E overbrug je draadloos jou wifi connectie.

Plaats ergens centraal in het midden van je woning de repeater en jou wifi signaal word uitgebreid en optimaliseert.

In normale situaties zal je  hoe verder je van je punt bevind, ook een zwakker signaal krijgen.

Jou connectie uitbreiden kan je meestal met een powerline, waar je dan nog geen wifi mogelijkheid op verkrijgt of vervolgens een nieuwe acces point bekomt.

Met de 1750E Repeater blijf je op hetzelfde acces point surfen tegen een AC+N signaal tot 1300 MBps

De 1750E bevat ook een LAn aansluiting zodat je er nog een toestel op kan aansluiten

Powerline met COAX-aansluiting (momenteel niet in België):

Nog een bevrijding van AVM is dat wie (digitale) tv kijkt, dankzij deze powerline en in combinatie van de IOS of Android App zijn zenders kan volgen op Smartphone en Tablet.

Door dat deze nog niet aanwezig is in onze land, ontbreekt verdere ervaring hierdoor in hoe deze werkt.

Vergelijkt het vermoedelijk maar met het principe zoals Telenet gebruikt, maar zonder gebonden te zijn aan de leverancier en netwerk.

Fritz!Fon

Met in de Fritz! Line-up toestellen als de Fritz C5 en C4 alsook de M2 bieden deze de ideale partner aan om jou Fritz! ervaring uit te breiden.

Zeg niet zomaar een telefoon tegen deze toestellen.

De Fon’s zijn naast een telefoon ook een multimediatoestel dankzij zijn ingebouwde mediaplayer.

Handig wanneer je op een klein scherm zoals je gewoon bent van je smartphone ook nog eens je video content vanaf de NAS wil bekijken.

Conclusie :

Wij kozen uiteraard als provider voor EDPnet , met een stabiele internet connectie aan 100MBps ongelimiteerd met telefonie in begrepen voor slechts 35 euro, waar Telenet je voor dezelfde snelheid en limit op 200gb per maand in bundel snel tegen de 100 euro betaald, is de keuze snel gemaakt.

Het is ook met geldige reden dat Edpnet ervoor kiest enkel de Fritz!box aan te raden bij hun diensten, waarbij deze perfect past in de filosofie van open vrijheid.

Ook de open vrijheid in netwerk beheer, geen blokkade op port forwards en settings en een zeer uiterst, respectabel, vriendelijke klantendienst met het hart op de goeie plaats is degelijk iets wat het bedrijf siert.

Ook voor de Fritz!Box 7490 als perfecte compagnon verkrijg je de volle vrijheid over je netwerk en veel meer.

AVM zorgt met de Fritz!Box dat deze meer is dan een regulaire modem, een volledig multimedia en domotica gebeuren schuilt in deze elegante hardware met tal aan uitbreidingen waar zelfs de extra hardware (optioneel) nog eens voor een optimale netwerk leveren.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com