Review : Goodbye Christopher Robinson

Review : Goodbye Christopher Robinson

Elk verhaal, elk kinderboek heeft een origine. De verhalen van Mary Poppins , de oorsprong van Disney en zijn legende, Peter pan zijn geboorte… alles heeft een begin die vaak niet zo More »

Het eerste seizoen van Black Lightning is vanaf 23 januari beschikbaar op DVD

Het eerste seizoen van Black Lightning is vanaf 23 januari beschikbaar op DVD

Black Lightning is een adaptatie van de gelijknamige DC Comics stripreeks en wordt geproduced door Greg Berlanti, showrunner voor onder andere The Flash, Arrow en Supergirl. Jefferson Pierce hing jaren geleden zijn More »

Review : The Flash Season 4 ( Blu-Ray )

Review : The Flash Season 4 ( Blu-Ray )

Dat The Flash wat saai begon te worden en repetitief is een understatement, quasi in elk seizoen was er een evil speedster die aan bod kwam om Barry Allen en zijn team More »

Review : Arrow Season 6 (Blu-Ray )

Review : Arrow Season 6 (Blu-Ray )

Arrow blijft in USA scoren met intussen al goed halfweg in de 7de seizoen. Het is dan ook niet te verwonderen dat de avonturen van de “Emerald Archer” niet uit verteld zijn, More »

Review : Just Dance 2019

Review : Just Dance 2019

2019 zit er al bijna op, maar nog voor dit zover is gaan we nog even opnieuw de nodige Shaken en Grooven boven halen in de jaarlijkse Just Dance Editie. Gerelateerd More »

Assassin’s Creed komt volgend jaar tot leven in symfonische ervaring

Assassin’s Creed komt volgend jaar tot leven in symfonische ervaring

Assassin’s Creed Symphony, de ultieme symfonische ervaring voor Assassin’s Creed-fans, gaat op 11 juni 2019 in première in het legendarische Dolby Theater in Hollywood. De première vindt plaats tijdens een van de More »

Review : The Orville Season 1 (DVD)

Review : The Orville Season 1 (DVD)

Als je aan The Orville denkt, zou je denken aan 1 of andere kleine stad in de aard van  aminityville of iets anders waar een amish gebeuren plaats vind. Grote verassing nummer More »

Ontdek de eerste trailer van Disney’s THE LION KING!

Ontdek de eerste trailer van Disney’s THE LION KING!

Een live action adaptatie van Disney’s grootste klassieker geregisseerd door Jon Favreau. Jon Favreau die al enkele Live actie prenten bracht voor Disney, komt deze zomer met de Live action verfilming van More »

Review : Logitech Pro G Headset

Review : Logitech Pro G Headset

Esports! Daar draait het zoals vaak gezegd meer en meer om wanneer je een deftige headset, klavier , muis en meer wil  aankopen. De kwaliteit, ergonomie, comfort en natuurlijk snelle reactievermogen is More »

Review : LEGO DC Super Villains

Review : LEGO DC Super Villains

LEGO & DC wisten de fans te verassen een tijd terug met een volledige andere kijk op de wereld. Niet de helden staan in de spotlight, maar de slechteriken en dan bedoelen More »

 
darklord

About

Darklord: Nieuws & Reviews op gebruikers niveau. Games~Multimedia~Movie & Shows ~Hardware & More! Altijd al zin gehad een nieuws item te delen? IM dan onze Facebookpagina snel !

Review : the Greatest Showman (Blu-ray)

Uit persoonlijke standpunt was me verjaardag de beste op cinematografisch gehalte wanneer Kinepolis een gratis ticket in me mailbox dropte.

 

Tussen alle keuzes was er toch ene die zwaar me wist aan te trekken.

The Greatest Showman!

Was het nu omwille van Hugh Jackman die een schitterende acteur is met rollen als The Wolverine, Kate & Leopold en zoveel meer op zijn palmares?

Was het mijn liefde voor muzikale films die sinds Moulin Rouge en Glee niet meer heeft kunnen ontroeren?

Of was het gewoon de sterrencast van Zack Efron en Zandaya die schitteren naast Hugh Jackman en Michelle Williams?

Who knows… feit is dat The Greatest Showman over het verhaal van Phineas Taylor (P.T.) Barnum bulkt van de muziek en een meesterwerk is die meer dan 10 jaar in de werking is.

 

Het is van sinds na de Oscars 2003 dat de koppen werden samen gestoken om de grootste verhaal ooit te brengen over de vorming van circus, showbizz en diversiteit in een tijdperk waar deze taboe was.

Verhaal:

Like An Anthem In My Heart” brengt P.T Barnum zijn dromen tot vervulling.

Het start allemaal wanneer Barnum zijn geliefde Chastity van kinds af leert kennen in een tijd waar zijn vader overlijdt, en de jongeman op straat beland en tracht te overleven.

Zijn liefde voor Charity is altijd blijven leven en tijdens “A Millions Dreams” worden we meegenomen op het verhaal hoe Barnum opgroeit en zijn liefde als zijn vrouw neemt en een gezin start.

Het is pas wanneer Barnum zijn werk op de fles gaat dat de creatieve geest van P.T. Barnum naar buiten komt.

De visionaire PT Barnum weet zo zijn ultieme vond te creëren met de creatie van een circus met de vreemdste mensen die verstoten werden door de maatschappij.

Barnum die de vreemde wezens als een familie weet samen te brengen met het succes van zijn circus wil meer uit het leven, en begint in hogere society te vertoeven.

Daar ontmoet hij de zangeres Jenny Lind die meteen zijn ogen doet opengaan wanneer zij haar vocalen de ruimte ingooit met een prachtige ballade.

Het Leven van The Greatest Showman als de grootste entertainer ooit verdeeld zich in 3 als gezinsman, showman en business entrepreneur zoals de fransen zeggen.

En de grootste daad die hij weet te brengen is het samen brengen van een familie van eenzame zielen in een maatschappij waar mensen die anders zijn verstoten worden als “freaks”

Maar liefde groeit ook binnenin het circus wanneer Phillip verlieft word op de Trapezeartiest Anne Wheeler die het begin luid met een balade in een onmogelijke liefde.

Cinematography:

Come alive, come alive
Go and ride your light
Let it burn so bright

 

The Greatest Showman is wat Moulin Rouge was in 2001.

The Greatest Showman is een bewijs van een langdurig conceptie van planning, en geboorte van de eindproductie waar meesterlijk tijd voor werd genomen.

 

Hugh Jackman stars in Twentieth Century Fox’s “The Greatest Showman.”

Van begin aan tot einde gevuld met songs die perfect in het verhaal passen, met een stevig ritme die lang zal meegaan.

Het verhaal wordt niet verkocht, maar verteld zoals een meesterlijke dichter deze brengt met bij elk nummer een kippenvel moment die je niet vergeet.

 

Denk zo maar aan A Milion Dreams die het verhaal verteld van kleine PT tot grote Barnum of Rewrite The Stars over het onmogelijke liefde tussen 2 kinderen.

Of Come alive met de geboorte van een familie in de maak.

 

Elke toon, elke generiek weet je in een “wow” staat te brengen met kippenvel reactie.

Het is dan ook niet de eerste keer dat Zack Afron zijn zangcharmes naar boven haalt.

Intussen markeert The Greatest Showman als zijn 3de Muzikale ervaring als je de High School Musical reeks erbij rekent waar zijn carrière begon, en de Fenomenale “Hairspray” met John Travolta.

Hugh Jackman zelf heeft al eerdere zang ervaring met “Les Miserabels” en een ervaring in het moderne Peter pan verhaal met de titel “Pan” waar hij als Hook een Nirvana song naar voren bracht.

Het is dankzij de muzikale du Benji Pasek en Justin Paul die dankzij hun eerdere Oscar winnende succes La La Land opnieuw wisten de handen in elkaar te slaan, dat zo de tunes in The Greatest Showman onvergetelijk blijven.

Dit samen met een visueel genot brengt The Greatest Showman een muzikaal vuurwerk met zijn aanstekelijke nummers, sterrencast en tal aan kippenvel momenten.

Extra’s:


DVDLengte: 101 minutenAudio: Engels DD 5.1, Frans DD 5.1 en andereAspect ratio: 16:9 (2.40:1)Menu’s: NederlandsOndertiteling: Nederlands, Frans, Engels en anderenExtra’s:

 • De familie achter The Greatest Showman
 • Het spektakel
 • Galerijen
 • Muziekmachine
 • Sing-a-long
 • Commentaar van Michael Gracey

Blu-rayLengte: 105 minutenAudio: Engels 7.1 DTS-HD-MA, Frans 5.1 DTS en andereAspect ratio: 16:9 (2.40:1)Menu’s: NederlandsOndertiteling: Nederlands, Frans, Engels en anderenExtra’s:

 • De familie achter The Greatest Showman
 • De liedjes
 • Het spektakel
 • Galerijen
 • Muziekmachine
 • Sing-a-long
 • Commentaar van Michael Gracey
 • Bioscooptrailers

Met een interactieve menu waar op de achtergrond “The Greatest Show” knalt, bevat de DVD & Bluray tal aan leuke extra’s voor wie niet genoeg kan krijgen.

In De familie achter The Greatest Showman zie je hoe de cast al die jaren als 1 kliek samen naar elkaar toe groeien, net zoals de circusartiesten zelf.

In De liedjes op Bluray versie wordt de origine en levensgroei van concept naar eindversie van de songs verteld, met achter elke song een verhaal.

Sing-A-Long zullen de fans en elke karaokelover weten te bekoren wanneer de film 1 grote Karaokeversie wordt met aangepaste ondertitels.

Conclusie:

The Greatest Showman is de muzikale ervaring van het jaar.

Het adembenemende waargebeurd verhaal van P.T. Barnum die als visionair wist de geboorte van showbizz te brengen verteld beiden de verhalen van zijn privéleven en zijn showbizz leven in een strijd van overleven, het zoeken naar het ultieme geluk te kunnen geven aan zijn gezin en het samenbrengen van vreemde wezens als 1 familie.

Wie niet genoeg krijgt van het prachtige verhaal zal zeker rillen bij het tal aan songs die voorkomen die perfect het verhaal vertellen, why say iT? Just sing iT!

Sterke aanrader is ook de soundtrack die je in huis kan halen of gewoon digitaal kan beluisteren via spotify en tal van andere kanalen.

Denk maar aan This Is Me die prachtig en emotioneel werd gezongen door Keala Settle.

Een ware opdracht voor de dame die de rol vertolkt als “The Bearded Lady” die in de extra’s haar verhaal verteld hoe ze introvert is en dus voor de eerste keer in de schijnwerpers staan een ware uitdaging was.

De song werd perfect gekozen en uitgevoerd als alles waar The Greatest Showman om draait.

Het aanvaarden van wie ze zijn, wie we zijn en trots zijn op wie we zijn.

Look out ‘cause here I come (look out ‘cause here I come)
And I’m marching on to the beat I drum (marching on, marching, marching on)
I’m not scared to be seen
I make no apologies, this is me

The Greatest Showman is de film die je zeker moet gezien hebben en tijdloos blijft zoals Moulin Rouge en Mary Poppins.

Nu verkrijgbaar op DVD & Bluray en via digitale kanalen

Score:

9,8/10

want we willen eigenlijk een Golden 10 geven To Be Honest !

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com