Review : Black Panther (Blu-Ray)

For Wakanda!

Black Panther vervoegt het Marvel raster in de reeks aan superhelden,

Disney weet dus trouw te blijven aan de humor en actie, maar voor de eerste maal in Disney- Marvel universum wordt een nieuw hoofdstuk aangesproken.

De Afrikaanse Cultuur, waar anders deze bekend staat als een 3de wereldland, weet Disney de Cultuur Gap in Marvel’s Black Panther te sluiten.

Black Panther weet over tal van serieuze gesprekken in te pikken zoals bv de afrikaanse cultuur, de armoedigheid in bepaalde steden in USA, het gebrek aan steun die de volkeren goed kunnen gebruiken …

Verhaal:

Na een eerdere kennismaking in Captain America: Civil War, leren we Black Panther na de afloop van de vorige Marvel Film verder kennen.

T’Challa heeft zijn verantwoordelijkheid openomen als de nieuwe Black Panther, een legende onder de volkeren en beschermer.

Jaren geleden was er ooit een meteoriet op de aarde neergekomen die de buurt speciale krachten gaf, de stoffen kregen snel de naam Vibranium (ook het materiaal waaruit Captain America’s schild is ontworpen)

Vibranium is alom hun en word voor alles gebruikt: Wapens, kleren, transport …de volledige beschaving leeft erop in een verborgen gedeelte.

De krachtbron van zelfs hun beste high Tech, futuristen technologische speeltjes.

Het begeerde Vibranum en technologie wordt zo felbegeerd, dat zelfs de buitenwereld niets van zijn bestaan weet op enkelen na.

Het is ook die “Enkelen” die geloven dat deze technologie moet gedeeld worden met de wereld, die “enkelen” die under cover onder ons leven zijn enkel te herkennen dankzij hij eigen identificatie in de onderlip … zo herken je de gebroeders van het koninkrijk van Wakanda.

Perfect geheim, tot Wakanda technologie plots op de straat beland in USA en T’Challa op onderzoek dien te gaan van waar deze komt.

Vragen en antwoorden komen naar boven wanneer T’Challa’s geloof in zijn familie wordt getest en “Broeder” Eric Stevens als Killmonger” de Troon op komt eisen door T’Challa uit te dagen in een koningrijke gevecht volgens de traditie zonder Black Panther krachten… Een gevecht op leven en dood!

Cast:

De Engelse Chadwick Boseman levert in zijn rol van King T’Challa of Wakanda (als de Black Panther) dankzij zijn charisma een ideale rol af.

Zijn Afrikaans accent is zo echt dat wanneer tijdens interviews zijn Brits naar boven komt het toch een ontnuchtering is.

Performante prestatie dus wanneer hij de Afrikaanse personage vertolkt in zijn pad naar een belangrijke levensles.

Naast Chadwick Boseman herken je ook Andy Serkis (Gollum uit Lord Of The Rings en Cesar uit Planet of The Apes) en Martin Freeman die al eerder in Marvel films zijn préséance wist leveren.

Actrice Letititia Wright speel de rol van T’Challa’s zus “Shuri”, een nogal speelse meid met een brain voor technologie: je kan ze de moderne “Q” noemen uit de klassieke James Bond.

Cinematografie:

Black Panther brengt aan de start al een tempo die net in het midden weet te liggen, soms wel even te traag of te snel maar grotendeels net genoeg gebalanceerd.

Dit zorgt er ook voor dat er geen verveling aan te pas komt en de juiste ritme wordt aangegeven.

Qua CGI en kleren ziet Black Panther er weer geweldig uit als altijd in de Marvel Universum.

Conclusie:

Marvel slaagt erin met Black Panther de Afro wereld in een technologische weergave te presenteren en stemt ook af op de meer serieuze kanten van het universum.

Beetje zoals Netflix/Marvel’s Luke Cage ook wat meer de realistische kant weet te kiezen op de grens van fictie.

De politieke aspect gaat zeker niet tegen steken en weet zelfs je in de spanning te houden.

Een wereld die belangrijke bronnen bezit, om die te delen of niet en leeft in de grootste geheim.

Wakanda!

Met Black Panther werd alvast een belangrijke opzet geplaatst naar het Marvel Infinity War verhaal die je vermoedelijk al in de zalen hebt gezien (en zo niet … Remember: Thanos Demands your Silence!)

Black Panther is nu uit op Video On Demand, DVD & Bluray

Score:

9/10

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights