Review : Supernatural Season 13 (DVD)

Review : Supernatural Season 13 (DVD)

13 jaar geleden intussen al dat de WInchersters hun eerste debuut maakten op het scherm, 13 jaar vechten tegen de demonen en geesten En 13 jaar avonturen tegen de onderwereld, engelen, demonen More »

Review : Transference

Review : Transference

De eerste keer ik in contact kwam met Transference was tijdens een Gamescom sessie in 2017. In een kleine zaal, met nog een andere speler in VR mode leerde we de geheimen More »

Review : Lethal Weapon Season 2 (DVD)

Review : Lethal Weapon Season 2 (DVD)

Terwijl Lethal Weapon in USA begonnen is aan zijn 3de reeks, kun je hier in België nog genieten van het 2de seizoen die zopas ook op DVD werd uitgebracht. Genieten is ook More »

Review  : Deadpool 2 (Blu-Ray )

Review : Deadpool 2 (Blu-Ray )

Heer en meester Ryan Renolds heeft gezorgd dat Deadpool een cinema leven kreeg, De man gaat het niet bekennen wie de beelden heeft geleaked , maar come on 😉 “ we know More »

Review : PES 2019

Review : PES 2019

Pro Evolution Soccer stond dan wel jaren  bekend als het “witte product” in de voetbal games, met name aan de minder uitgebreide licenties en lagere kwaliteit… De afgelopen jaren heeft Konami toch More »

Review : We Happy Few

Review : We Happy Few

Al even op Kickstarter en nu eindelijk verkrijgbaar : We Happy Few ! Over welke andere game van Bioshock konden we het hebben ? De massale aandacht en inzameling voor deze productie More »

Review : F1 2018

Review : F1 2018

De racegame seizoen is weer begonnen, met de periode waar je Forza en F1 race games in je schoot gedropt krijgt. Dit meestal rond het F1 seizoen altijd om zo de fans More »

Lara Croft opgemerkte verschijning bij Belgische Obstacle Run

Lara Croft opgemerkte verschijning bij Belgische Obstacle Run

De boog hoeft niet altijd gespannen te staan…Maar in het geval van Lara Croft’s nieuwe Shadow of the Tomb Raider is niets minder waar! Gerelateerd More »

Review : The X-files S11 ( Blu-Ray)

Review : The X-files S11 ( Blu-Ray)

The X-files Seizoen 11 is nu verkrijgbaar op DVD & Bluray en het lijkt wel als Mulder & Scully nooit zijn weg geweest. Toegeven de succes van de jaren 90 was als More »

Review : Castaway Paradise

Review : Castaway Paradise

Redenen je een Nintendo neemt is toch voor games als Zelda, Mario, Donkey Kong en de tal aan franchise zoals de “mute” personages …   Gerelateerd More »

 
darklord

About

Nieuws & Reviews op gebruikers niveau. Games~Multimedia~Movie & Shows ~Hardware & More! Altijd al zin gehad een nieuws item te delen? IM dan onze Facebookpagina snel !

Review : Transference

De eerste keer ik in contact kwam met Transference was tijdens een Gamescom sessie in 2017.

In een kleine zaal, met nog een andere speler in VR mode leerde we de geheimen kennen van een nieuw project.

Jij liep rond in de brains en herinneringen van een moordenaar, in een poging proberen een case op te lossen.

Voor een VR game was dit best wel een freaky , trippy sfeer in een gerne van VR setting waar bewust glitches in voor kwamen.

Eindelijk is Transference nu beschikbaar in VR en non-Vr mode.Van Ubisoft kregen we voor Xbox One de Non vr mode en een trip down memory lane … letterlijk.

Verhaal:

Nope, verhaal gaan we niet delen om spoilers te vermijden…

Laten we gewoon zeggen dat in deze geheugen scenario we rond wandelen in de brains van een huishoudelijke geweld scene en puzzel gewijs proberen te weten te komen wat er gebeurd is alsof we Sherlock noemen.

Gameplay en besturing:

Qua VR is het een ontzettend realistisch gevoel en handeling die dient te wennen.

Je swicht vaak tussen current herinnering en herinnering van x-aantal jaren geleden, beiden staan ergens gelinkt aan elkaar.

Via een lichtschakelaar vind je clue’s en items die je in de current memory dient te gebruiken waardoor derest van de wereld “Matrix”-achtig verder opbouwt.

De wereld ziet er echt uit alsof hier en daar een bestand of DLC ontbreekt.

Wie VR mode speelt zou vaak last kunnen krijgen van misselijkheid, terwijl de makers hier rekening mee houden dat er geen overflow aan gameplay is op de ogen en brains.

Zoals gezegd was deze sessie een VR-loze sessie en het voelde al direct aan dat deze game voor VR bedoeld is.
Rondlopen in huis, projectiel bekijken, vast nemen .. alles voelde aan als VR.

Conclusie:

Deze game moet je echt wel als VR spelen, maar het is maar aan Microsoft te danken dat ze hierop achteruit lopen … een 2de exemplaar dan maar voor PC of Playstation 4 is een optie voor de VR ervaring.

De video’s die je doorgaans tegenkomt moet je zelf selecteren uit je menu om te starten als je het verhaal wil kunnen volgen.

Het is een korte ervaring als je de volledige game van buiten kent, maar wie alle verzamelobjecten vind zal er wel even zoet mee zijn.

Eigenlijk kan je Transference best beschrijven als een VR versie van een escape room.

Met een mengeling van Live action video’s en Gameplay levert Transference een goeie vermaak factor, enkel spijtig dat het gevoel zwaar VR focust aanvoelt waardoor je denkt dat dit een port is van VR naar non VR.

Score :

7/10

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com