Review : Bendy & The Inkmachine

Review : Bendy & The Inkmachine

Je hebt zo van die creepy games met een sfeer als The Evil Within, en je hebt Games met een Bioshock sfeer van mysterie en verkenning … mix de 2 samen en More »

Review : The 100 Season 5 (DVD)

Review : The 100 Season 5 (DVD)

Happy 100-day zou voor de fans een fanfest kunnen worden wanneer een nieuw season op DVD gereleaset word, en tegelijkertijd nieuwe seizoen in USA start. De geruststelling dat de reeks nog blijft More »

Review : NBA 2K Playgrounds 2

Review : NBA 2K Playgrounds 2

Terug naar glorie tijden van NBA had je tal van titels zoals Midway’s “NBA Hangtime” of klassieker NBA Jam.   Gerelateerd More »

Review : My Memory of Us

Review : My Memory of Us

De eerste keer we mochten onze ogen aanschouwen op My Memory Of Us was tijdens een Gamescom Sessie van 2017 van Juggler Games. Niet zeker wat te verwachten van een onbekende titel, More »

Review : WWE 2K19

Review : WWE 2K19

2K staat toch zonder voor te stellen, redelijk bekend voor zij sportlicenties. Zo heb je naast NBA games uit de 2K NBA franchise ook de Wresling games onder de noemer WWE 2K More »

Review : Widows (Bluray)

Review : Widows (Bluray)

Windows zou je denken is een luchtige drama over enkele vrouwen na het verlies van hun man. Klinkt vermoedelijk wat simpel als Hours met Nicole Kidman, maar zo eenvoudig is Widows niet. More »

Review : Unsane ( Blu-ray )

Review : Unsane ( Blu-ray )

Onder de regie van Steven Soderbergh mag je Unsane wel labelen als een moderne thriller van formaat. Alles over de geloofwaardigheid van het menselijke geest die in vraag word gesteld wanneer enkele More »

Review : Space Junkies (VR)

Review : Space Junkies (VR)

Warning : de  titel voor de gereviewde VR shooter “Space Junkies” is zeker niet misleidend op te nemen. Ubisoft , alsook Playroom die de review brengt is niet verantwoordelijk voor de insane More »

Review : Aquaman (BLURAY)

Review : Aquaman (BLURAY)

Als er ooit een vervolg komt op Aquaman, mogen we dan vermoedelijk 7 jaar wachten tot Jason Mamoa zijn volle baard terug is ? Laten we hopen van niet. Wel kunnen we More »

Review : Division 2

Review : Division 2

The Division 2 gaat verder en neemt je mee waar 3 jaar geleden de straten van New York werden besmeurd door een virus. 3 jaar later bevinden we ons in het Capitool More »

 
darklord

About

Darklord: Nieuws & Reviews op gebruikers niveau. Games~Multimedia~Movie & Shows ~Hardware & More! Altijd al zin gehad een nieuws item te delen? IM dan onze Facebookpagina snel !

Review : Transference

De eerste keer ik in contact kwam met Transference was tijdens een Gamescom sessie in 2017.

In een kleine zaal, met nog een andere speler in VR mode leerde we de geheimen kennen van een nieuw project.

Jij liep rond in de brains en herinneringen van een moordenaar, in een poging proberen een case op te lossen.

Voor een VR game was dit best wel een freaky , trippy sfeer in een gerne van VR setting waar bewust glitches in voor kwamen.

Eindelijk is Transference nu beschikbaar in VR en non-Vr mode.Van Ubisoft kregen we voor Xbox One de Non vr mode en een trip down memory lane … letterlijk.

Verhaal:

Nope, verhaal gaan we niet delen om spoilers te vermijden…

Laten we gewoon zeggen dat in deze geheugen scenario we rond wandelen in de brains van een huishoudelijke geweld scene en puzzel gewijs proberen te weten te komen wat er gebeurd is alsof we Sherlock noemen.

Gameplay en besturing:

Qua VR is het een ontzettend realistisch gevoel en handeling die dient te wennen.

Je swicht vaak tussen current herinnering en herinnering van x-aantal jaren geleden, beiden staan ergens gelinkt aan elkaar.

Via een lichtschakelaar vind je clue’s en items die je in de current memory dient te gebruiken waardoor derest van de wereld “Matrix”-achtig verder opbouwt.

De wereld ziet er echt uit alsof hier en daar een bestand of DLC ontbreekt.

Wie VR mode speelt zou vaak last kunnen krijgen van misselijkheid, terwijl de makers hier rekening mee houden dat er geen overflow aan gameplay is op de ogen en brains.

Zoals gezegd was deze sessie een VR-loze sessie en het voelde al direct aan dat deze game voor VR bedoeld is.
Rondlopen in huis, projectiel bekijken, vast nemen .. alles voelde aan als VR.

Conclusie:

Deze game moet je echt wel als VR spelen, maar het is maar aan Microsoft te danken dat ze hierop achteruit lopen … een 2de exemplaar dan maar voor PC of Playstation 4 is een optie voor de VR ervaring.

De video’s die je doorgaans tegenkomt moet je zelf selecteren uit je menu om te starten als je het verhaal wil kunnen volgen.

Het is een korte ervaring als je de volledige game van buiten kent, maar wie alle verzamelobjecten vind zal er wel even zoet mee zijn.

Eigenlijk kan je Transference best beschrijven als een VR versie van een escape room.

Met een mengeling van Live action video’s en Gameplay levert Transference een goeie vermaak factor, enkel spijtig dat het gevoel zwaar VR focust aanvoelt waardoor je denkt dat dit een port is van VR naar non VR.

Score :

7/10

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com