Review  : Supergirl Season 3 (Blu-ray)

Review : Supergirl Season 3 (Blu-ray)

Met 4 jaar aan supergirl en de DC universum, lijkt het bijna te vergeten dat 5 jaar geleden de piloot 8 maanden voor de release werd “uitgelekt” (of eerder strategische zet ?) More »

Review : Far Cry New Dawn

Review : Far Cry New Dawn

Far Cry: New Dawn is net een paradox. Aan de ene kant is dat precies wat de serie nodig heeft, een aanzienlijke mechanische shakeup dat leven inblaasd. Er is hier en daar More »

2de winnaar Kerst packet

2de winnaar Kerst packet

Gisteren maakten we al onze 1ste winnaar bekend, Vandaag na een zware valentijn dag laten we jullie de 2de naam weten. Van harte proficiat aan : Gerelateerd More »

Bekendmaking Eerste winnaar  Filmpakket Fox

Bekendmaking Eerste winnaar Filmpakket Fox

Met een vertraging waar zelfs NMBS op fier zou zijn, hadden jullie nog bekendmaking van de winnaars tegoed. 3x een film pakket was er te winnen via onze sociale media kanalen. Onze More »

Review : The Predator (DVD)

Review : The Predator (DVD)

Met The Predator brengt Fox een nieuwe wind in de franchise na tal van nogal mindere successen (denk maar aan Predator VS Alien ?) Wat kan je dan verwachten van een 2018 More »

Review : Gotham Season 4 (Blu-Ray)

Review : Gotham Season 4 (Blu-Ray)

Het is een beetje triestig nieuws wanneer je beseft dat het huidige 5de seizoen van Gotham ook de laatste seizoen word in de reeks. Gotham loopt nu intussen in zijn 5de jaar More »

Review : Black Lightning Season 1 (DVD)

Review : Black Lightning Season 1 (DVD)

Jefferson Pierce en zijn familie zullen de fans tot voorheen de release van het eerste seizoen vermoedelijk geen belletje doen rinkelen. Nochtans is dit de eerste DC ghetto superheld franchise met een More »

Review : Ash Vs EVil Dead Season 3 ( Blu-Ray)

Review : Ash Vs EVil Dead Season 3 ( Blu-Ray)

Om te beginnen dien je zeker voor je van start gaat met het 3de seizoen , toch zeker de eerste 2 seizoenen te herbekijken. De final season is dan ook alles wat More »

Review: The Darkest Minds

Review: The Darkest Minds

Als de mutanten uit X-Men echt zouden zijn en er plots overal kinderen opduiken die hele straten opblazen, elektrocuteren of laten afbrokkelen… hoe zou de wereld daar dan op reageren? Marvel zou More »

Review : Goodbye Christopher Robinson

Review : Goodbye Christopher Robinson

Elk verhaal, elk kinderboek heeft een origine. De verhalen van Mary Poppins , de oorsprong van Disney en zijn legende, Peter pan zijn geboorte… alles heeft een begin die vaak niet zo More »

 
darklord

About

Darklord: Nieuws & Reviews op gebruikers niveau. Games~Multimedia~Movie & Shows ~Hardware & More! Altijd al zin gehad een nieuws item te delen? IM dan onze Facebookpagina snel !

Review : Transference

De eerste keer ik in contact kwam met Transference was tijdens een Gamescom sessie in 2017.

In een kleine zaal, met nog een andere speler in VR mode leerde we de geheimen kennen van een nieuw project.

Jij liep rond in de brains en herinneringen van een moordenaar, in een poging proberen een case op te lossen.

Voor een VR game was dit best wel een freaky , trippy sfeer in een gerne van VR setting waar bewust glitches in voor kwamen.

Eindelijk is Transference nu beschikbaar in VR en non-Vr mode.Van Ubisoft kregen we voor Xbox One de Non vr mode en een trip down memory lane … letterlijk.

Verhaal:

Nope, verhaal gaan we niet delen om spoilers te vermijden…

Laten we gewoon zeggen dat in deze geheugen scenario we rond wandelen in de brains van een huishoudelijke geweld scene en puzzel gewijs proberen te weten te komen wat er gebeurd is alsof we Sherlock noemen.

Gameplay en besturing:

Qua VR is het een ontzettend realistisch gevoel en handeling die dient te wennen.

Je swicht vaak tussen current herinnering en herinnering van x-aantal jaren geleden, beiden staan ergens gelinkt aan elkaar.

Via een lichtschakelaar vind je clue’s en items die je in de current memory dient te gebruiken waardoor derest van de wereld “Matrix”-achtig verder opbouwt.

De wereld ziet er echt uit alsof hier en daar een bestand of DLC ontbreekt.

Wie VR mode speelt zou vaak last kunnen krijgen van misselijkheid, terwijl de makers hier rekening mee houden dat er geen overflow aan gameplay is op de ogen en brains.

Zoals gezegd was deze sessie een VR-loze sessie en het voelde al direct aan dat deze game voor VR bedoeld is.
Rondlopen in huis, projectiel bekijken, vast nemen .. alles voelde aan als VR.

Conclusie:

Deze game moet je echt wel als VR spelen, maar het is maar aan Microsoft te danken dat ze hierop achteruit lopen … een 2de exemplaar dan maar voor PC of Playstation 4 is een optie voor de VR ervaring.

De video’s die je doorgaans tegenkomt moet je zelf selecteren uit je menu om te starten als je het verhaal wil kunnen volgen.

Het is een korte ervaring als je de volledige game van buiten kent, maar wie alle verzamelobjecten vind zal er wel even zoet mee zijn.

Eigenlijk kan je Transference best beschrijven als een VR versie van een escape room.

Met een mengeling van Live action video’s en Gameplay levert Transference een goeie vermaak factor, enkel spijtig dat het gevoel zwaar VR focust aanvoelt waardoor je denkt dat dit een port is van VR naar non VR.

Score :

7/10

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com