Review :HyperX SAVAGE EXO Portable Solid-State Drive

Review :HyperX SAVAGE EXO Portable Solid-State Drive

HyperX, we love them ! Want zoals zo vaak gezegd : Wat ooit begon als een SD kaarten producten , is intussen uitgegroeid tot een volwaardige speler op de PC markt. Van More »

Review : Assassins Creed Odyssey

Review : Assassins Creed Odyssey

Na de ongelooflijke Origins weet Ubisoft Assassins Creed sterk, prachtig en levendig een nieuw leven te schenken. 10 jaar oud is de franchise al en na Assissins Creed 3 of 4 zijn More »

Review : Isle Of Dogs (DVD)

Review : Isle Of Dogs (DVD)

Om te beginnen met Isle of Dogs is het misschien best dat je geen griep of hoge koorts hebt, De aparte stijl van Wes Anderson weet je nogal in de ban te More »

Review : Black Ops 4

Review : Black Ops 4

black ops 4 is gemakkelijk één van de beste Call Of Duty spelletjes dat in jaren is uitgebracht,Het speelt makkelijk en vlot.   Gerelateerd More »

Review : Supernatural Season 13 (DVD)

Review : Supernatural Season 13 (DVD)

13 jaar geleden intussen al dat de WInchersters hun eerste debuut maakten op het scherm, 13 jaar vechten tegen de demonen en geesten En 13 jaar avonturen tegen de onderwereld, engelen, demonen More »

Review : Transference

Review : Transference

De eerste keer ik in contact kwam met Transference was tijdens een Gamescom sessie in 2017. In een kleine zaal, met nog een andere speler in VR mode leerde we de geheimen More »

Review : Lethal Weapon Season 2 (DVD)

Review : Lethal Weapon Season 2 (DVD)

Terwijl Lethal Weapon in USA begonnen is aan zijn 3de reeks, kun je hier in België nog genieten van het 2de seizoen die zopas ook op DVD werd uitgebracht. Genieten is ook More »

Review  : Deadpool 2 (Blu-Ray )

Review : Deadpool 2 (Blu-Ray )

Heer en meester Ryan Renolds heeft gezorgd dat Deadpool een cinema leven kreeg, De man gaat het niet bekennen wie de beelden heeft geleaked , maar come on 😉 “ we know More »

Review : PES 2019

Review : PES 2019

Pro Evolution Soccer stond dan wel jaren  bekend als het “witte product” in de voetbal games, met name aan de minder uitgebreide licenties en lagere kwaliteit… De afgelopen jaren heeft Konami toch More »

Review : We Happy Few

Review : We Happy Few

Al even op Kickstarter en nu eindelijk verkrijgbaar : We Happy Few ! Over welke andere game van Bioshock konden we het hebben ? De massale aandacht en inzameling voor deze productie More »

 
darklord

About

Nieuws & Reviews op gebruikers niveau. Games~Multimedia~Movie & Shows ~Hardware & More! Altijd al zin gehad een nieuws item te delen? IM dan onze Facebookpagina snel !

Review Cooler Master Maxterbox K500L – GIGABYTE Z370

Dat Cooler Master met de Master Box zijn naam voor Case line up zeker niet gestolen heeft, is geen feit.

Recent mochten we van Cooler master een upgrade ontvangen die toch wel stevig uitblonk tegenover de tot op heden staande Cooler Master Centurion 532 die dateert sinds ergens in 2009.

Een aangename upgrade dus toen Cooler Master ons wist aangenaam te verassen met de Cooler Masterbox K500L.

2 varianten bestaan hier op de markt :

de  Light versie die we ontvangen met een mooie, rode gloed.

En een RBG versie met gemonteerde RBG fans die je mits een ondersteunende moederbord kan bedienen.

De versie we mochten testen , de lite versie is een zeer lichte en toch stevige case.

Design:

Piano zwarte glans , met front 1 rode Fans gemonteerd en in de front case ingebouwd 2 rode strips.

De IO panel on top bevat in midden het Cooler Master logo op de powerknop met een witte led rand rondom heen die functioneert als de power verlichting.

Links een 3,5 headset en micro jack en rechts van de powerbutton 2x USB 3.0 poorten.

Uiterst links een mini reset button die je nauwelijks kan induwen , hetzij met een stylus of top van je vinger, uiterst rechts hard drive Led.

Binnenin is de ruimte netjes voorzien voor alle vormen van moederborden.

Onderaan bevind zich een verborgen ruimte die je kan benaderen door een paneel achteraan te verwijderen aan de onderkant.

Hier schijf je de voeding blok in met zijn nodige kabels.

Vooraan is er nog een verborgen ruimte voor de SATA drives met inkepingen voor de kabels naar de moederbord te herleiden.

Toegang tot de Sata drives gebeurd door de rechter panel te verwijderen, waar alle kabels netjes weg gewerkt zitten dankzij cable management en door de inkepingen verdwijnen naar de moederbord toe.

In de Case zit er ook een speciale compartiment voor een SSD Drive.

Duidelijk dat Cooler Master hier werkt maakt van de kabels netjes te kunnen opbergen.

Dat de case op een klein verhoog staat door zijn pootjes is met een reden.

Onderaan werd voorzien voor een airflow dankzij de aangebrachte rooster en filter die je bovenaan de case ook terug vind met een magnetische fiter op de rooster.

Zo is de optimale airflow voorzien voor een ideale core en case temperatuur.

Hardware :

Voor de test en demo werkten we met een gloednieuwe GIGABYTE Z370 moederbord met RBG ondersteuning.

Dankzij deze combinatie word er aan de powerbutton een ademhaling patroon weergeven, en wie de RBG  versie van de Masterbox 500 in huis haalt kan zelfs via Android App de fans bedienen in meer dan 10 verschillende modes.

Naast de ATX moederbord van GIGABYTE werd ook gebruik gemaakt van de meegeleverde fans:

  • 2 x rode led fans vooraan
  • 1x zwarte ingebouwde fan die naar boven werd verplaatst
  • 1 x Water cooler fan van Cooler master

De Z370 van Gigabyte is een state of the Art Moederbord met alles wat een gamer nodig heeft :

4 x DDR4 slots leveren een maximum tot 64 GB DDR4 kracht aan, dit in combinatie met de ondersteuning voor 8ste generatie I5 en I7 processor.

De Z370 werd ook voorzien van een M2 aansluiting , 6x SATA connectie en 2 x Sata 3.0 express aansluiting, een USB 3.0 poort die handig is voor front case ondersteuning wanneer je Case deze toelaat zoals de Cooler Master Master Box K500 of K500L .

Onboard grafische processor is zo krachtig dat je zelfs vlot 4K en VR ondersteuning aankan.

De ledstrook onboard kan net als de RBG aangepast worden in diverse modes en geeft dezelfde mode zoals de power button.

Achterop 4x USB 3.0 poorten, HDMI poort, LAN en 2x USB 2.0 poorten aanwezig en de Audio in, speaker en micro jacks die kunnen configureert worden voor surround kwaliteit.

Op de moederbord zelf werd voorzien van 3 x USB 3.0 aansluiting en RBG connectie voor letstrip.

Ruimte voor 2 grafische kaarten werd voorzien voor wie gaat voor SLI, al laat de case deze moeilijk toe door zijn compartiment voor de voeding blok die net onder de 2de PCIe poort bevind.

Onboard heat sink werd aangebracht en het mag gezegd worden dat de Z 370 er elite strak uit oogt.

Beide hardware en uiterlijk stellen zeker niet teleur.

Conclusie:

Dubbel fun wanneer je de Masterbox K500L en de Z370 samen neemt.

Wie een deftige gaming systeem in elkaar wil krijgen sukkelt vaak met de prijs en keuze, alsook design,geluid en perforantie.

Ook al heeft de Cooler Master K500L geen optische drive mogelijkheden, zijn design legt perfect dienst als trendy design toestel voor wie een media server wil in elkaar zetten puur voor entertainment, film,media en Netflix.

Neemt niet weg dat deze systeem perfect als gaming toestel verleent met optimale airflow beiden van front, onder en bovenaan.

We leven in en digitale tijdperk waar alles tegenwoordig digitaal verloopt door webshops zoals origin, Steam , uplay, battle net en zelfs Microsoft die een Xbox app integreert in Windows om zo de crosplay games van Xbox one te spelen op Windows 10.

Echt cd’s zijn zeldzaamheid voor wie alles online vind.

Wie toch voor een externe drive opteert kan op de USB 3.0 een dvd/bluray brander aansluiten om zo sporadisch back ups te maken en films op schijf te bekijken op zijn systeem.

Met de Z370 van GIGABYTE krijg je de beste beeld kwaliteit ook al heb je geen 4k toestel.

Jou hardware weet naar optimale resolutie met scherpte jou beelden  te brengen met zijn onboard intel processor die zelfs krachtig genoeg is voor VR ervaring in combinatie dankzij de 8ste generatie I5/I7 processor en zijn 15nm technologie en cach geheugen.

Je zou al gaan afvragen als je werkelijk nog een grafische kaart nodig hebt.

Grote dank voor de steun en upgrade aan :

Hyperx voor de 8gb DDR4 Fury ram modules

Cooler Master voor de Master Box K500L Case met rode fans

GIGABYTE voor de Z370 moederbord met sata 3.0 , USB 3.0 , M2 ondersteuning en DDR4 die een schitterende 4K en VR prestatie leverde zonder grafische kaart.

Score :

Cooler Master Master Box K500L

8,2/10

Jammer dat er geen optische drive aanwezig is en beperking tot 2 sata drives, verder een schitterende case voor elke type gebruiker

GIGABYTE Z370

9,2/10

Kleine prijs voor grootse mogelijkheden en kracht in deze ATX moederbord die werkelijk alles bied qua design, hardware en capaciteit

 

 

 

 

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com