Review : The Flash Season 4 ( Blu-Ray )

Dat The Flash wat saai begon te worden en repetitief is een understatement, quasi in elk seizoen was er een evil speedster die aan bod kwam om Barry Allen en zijn team een moeilijke tijd te geven.

  • Season 1 had “The Reverse Flash”
  • Season 2 had “Zoom” waar ze moesten tegen op kunnen
  • En Season 3 had Savatar die de ultieme uitdaging gaf.

Met de aankondiging van Season 4 was het dus een opluchting toen tijdens Comic Con de bom werd gedropt dat deze keer niet werd gekozen voor een evil speeder maar een originelere Villian als “The Tincker”.

Verhaal :

Met een kleine flashback (geen woord pun bedoeld) naar het eerste season , zien we hoe DeVoe (vermoedelijk word pun op The Foe, de vijand) met zijn vrouw  en geliefde tijdens de Partical wave een eigen experiment wagen om het denk vermogen van de brains te boosten.

Het verliefde koppel is ervan overtuigd dat de intelligentie van de brains kan groeien tot een volle 100 procent wanneer ongebruikte delen worden gewekt.

Terug naar het Heden zit Team Flash zonder Barry met de handen in het haar wanneer Killer Frost  en Vibe zelf proberen de stad te redden, en de mensen in de illusie laten dat The Flash niet verdwenen is ( of vast zit in de Speed Force ) , wanneer plots een killer samoerai Android ten tonele verschijnt die eist The Flash te ontmoeten.

Zoniet maakt hij de volledige stad met de vloer gelijk.

Cisco bedenkt dus een verwarde Barry te bevrijden uit de Speed Force en dit resulteert in een andere incident waardoor een bus met Meta’s ontstaat die 1 per 1 slachtoffer worden van DeVoe alias “The Thinker”

Barry krijgt snel zijn handen vol om de Thinker uit te schakelen, maar hoe schakel je iemand uit die je 10 stappen telkens voor is en ook er op uit is jou een slechte naam te geven door ver gaande spelletjes ?

Cinematografie :

Het scenario van vals beschuldigen en slachtoffer spelen is iets dat  sterk aanwezig is wanneer de baddy van dienst al zijn best doet om Barry in het slechte daglicht te zetten en blijkt te dienen als een onverslaanbare META.

Met een frisse season en geen doordeweekse , nieuwe evil speeder geeft The Flash Season 4 eindelijk de nodige vernieuwing en plot waar we al lang op zaten te wachten.

Nieuwe elementen die aangebracht worden aan de reeks zijn telkens een must en ook hier hebben de makers zeker hun best gedaan de universum van Barry Allen en zijn team verder uit te breiden.

Extra’s:

Met elk jaar een Cross over is het telkens zoeken en wachten op de Europese release van de DVD en Bluray set’s zodat je in de correcte volgorde kan bekijken.

Groot en goed nieuws is dat de volledige 4 delige afleveringen van The Flash, Arrow , Supergirl en Legends Of Tomorrow die samen Crisis on Earth X vormen ook aanwezig zijn in The Flash Season 4 !

Daarnaast vind je ook tal aan features over een nieuwe held  die het team vervoegt, bloopers, deletet scenes en veel meer.

Conclusie :

Voor een 4de reeks weet The Flash een frisse wind te leveren met een geen zoveelste speedster in het verhaal en introductie van nieuwe personages en plotlijnen.

Team Flash lijkt volwassener te worden per season die eraan komt en er ligt ook tussen de 2 reeksen van Arrow en The Flash een zekere arc der verhalen in gemeen te liggen met elkaar wanneer de held even in gevangenis dien te vertoeven en de steden aan hun lot bijna worden over gelaten.

De prijs die ten koste komt van het Vigilante leven serveert als een wijze les voor de helden in hun moraal kompas en benieuwd is alvast hoe deze  in een groei proces ermee omgaan

met een leuke gastrol van Danny Trejo die je kent als Machette , is The Flash met zijn 4de seizoen zeker meer dan de moeite waard.

Flash Season 4 is nu verkrijgbaar op Bluray & DVD

Score :

9/10

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights