Review : Bendy & The Inkmachine

Review : Bendy & The Inkmachine

Je hebt zo van die creepy games met een sfeer als The Evil Within, en je hebt Games met een Bioshock sfeer van mysterie en verkenning … mix de 2 samen en More »

Review : The 100 Season 5 (DVD)

Review : The 100 Season 5 (DVD)

Happy 100-day zou voor de fans een fanfest kunnen worden wanneer een nieuw season op DVD gereleaset word, en tegelijkertijd nieuwe seizoen in USA start. De geruststelling dat de reeks nog blijft More »

Review : NBA 2K Playgrounds 2

Review : NBA 2K Playgrounds 2

Terug naar glorie tijden van NBA had je tal van titels zoals Midway’s “NBA Hangtime” of klassieker NBA Jam.   Gerelateerd More »

Review : My Memory of Us

Review : My Memory of Us

De eerste keer we mochten onze ogen aanschouwen op My Memory Of Us was tijdens een Gamescom Sessie van 2017 van Juggler Games. Niet zeker wat te verwachten van een onbekende titel, More »

Review : WWE 2K19

Review : WWE 2K19

2K staat toch zonder voor te stellen, redelijk bekend voor zij sportlicenties. Zo heb je naast NBA games uit de 2K NBA franchise ook de Wresling games onder de noemer WWE 2K More »

Review : Widows (Bluray)

Review : Widows (Bluray)

Windows zou je denken is een luchtige drama over enkele vrouwen na het verlies van hun man. Klinkt vermoedelijk wat simpel als Hours met Nicole Kidman, maar zo eenvoudig is Widows niet. More »

Review : Unsane ( Blu-ray )

Review : Unsane ( Blu-ray )

Onder de regie van Steven Soderbergh mag je Unsane wel labelen als een moderne thriller van formaat. Alles over de geloofwaardigheid van het menselijke geest die in vraag word gesteld wanneer enkele More »

Review : Space Junkies (VR)

Review : Space Junkies (VR)

Warning : de  titel voor de gereviewde VR shooter “Space Junkies” is zeker niet misleidend op te nemen. Ubisoft , alsook Playroom die de review brengt is niet verantwoordelijk voor de insane More »

Review : Aquaman (BLURAY)

Review : Aquaman (BLURAY)

Als er ooit een vervolg komt op Aquaman, mogen we dan vermoedelijk 7 jaar wachten tot Jason Mamoa zijn volle baard terug is ? Laten we hopen van niet. Wel kunnen we More »

Review : Division 2

Review : Division 2

The Division 2 gaat verder en neemt je mee waar 3 jaar geleden de straten van New York werden besmeurd door een virus. 3 jaar later bevinden we ons in het Capitool More »

 
Osgemeos

About

Osgemeos: De wereld is niet alleen gemaakt voor stoere jongens. Daarom heb je badass vrouwen die gamen ook tof vinden.

Review: The Darkest Minds

Warning: Use of undefined constant linklove - assumed 'linklove' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/8/9/playr00m.be/httpd.www/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 99

Als de mutanten uit X-Men echt zouden zijn en er plots overal kinderen opduiken die hele straten opblazen, elektrocuteren of laten afbrokkelen… hoe zou de wereld daar dan op reageren?

Marvel zou de kleurrijke buitenbeentjes het liefst verzamelen in een deftige kostschool, maar The Darkest Minds gaat voor een grauwe dystopie.

Een interessant alternatief, maar helaas wordt deze boekverfilming wel erg hard in de welbekende mal van menig young-adult-film geperst.

Verhaal:

Bijna alle kinderen sterven aan een mysterieuze ziekte.

Degenen die achterblijven worden geronseld door de overheid en in rehabilitatiekampen gestopt vanwege hun vreemde en gevaarlijke mutaties.

In eerste instantie voelt deze variatie op het concept van gemuteerde kinderen nog best verfrissend.

Het duurt echter niet lang voordat de kinderen worden ingedeeld in gekleurde teams, afhankelijk van hun gevaarniveau.

Er vallen doden, kinderen worden mishandeld en er gaan geruchten over een geheim kamp waar alle rebellerende kinderen in vrijheid kunnen leven.

Jonge mensen raken verliefd en ons hoofdpersonage is uiteraard een zeldzaam superkind.

Cinematografie:

Het is alsof er een lijstje van YA-clichés wordt afgewerkt, al lijken de filmmakers zich hier volledig van bewust wanneer iemand het plots heeft over Zweinstein-taferelen.

Op zich is het niet verkeerd dat men de geijkte trucjes gebruikt om in het genre te passen.

Wel wordt het een probleem als je daardoor het hele verhaal kunt uitstippelen, maar dan ook echt elke scène.

De schurken, de liefdesrelaties, het dramatische einde… het is bijzonder makkelijk om als een heuse waarzegger alles te zien aankomen.

Zelfs het moment dat de schijnwerpers aangaan voor een onthulling kun je tot op de seconde voorspellen.

Dat komt niet alleen door het YA-bakvormpje te gebruiken.

Terwijl regisseuse Jennifer Yuh Nelson met Kung Fu Panda 2 haar talenten wel bewezen heeft, zie je vrijwel niets terug van haar kunsten in The Darkest Minds.

Het voelt alsof de studio’s hebben besloten om zo te knippen, dat deze perfect is berekend op de gemiddelde spanningsboog van een bioscoopbezoeker gewapend met een smartphone.

Voornamelijk de opening en actiescènes hebben een te hoog tempo, met geen seconde ademruimte. Humor, actie, drama, flirten, glimmende oogjes en speciale krachten, alles wisselt elkaar af. Hierdoor ontwikkelt The Darkest Minds nooit een mooi Spielbergmomentje.

Zo’n sfeervol, rustig filmmoment waarmee de regisseur in één klap de setting, personages en het drama verkoopt.

Dat je even vergeet dat je in een bioscoopstoel zit en je meegesleurd wordt in een andere wereld.

Het is aardig zonde want sommige elementen werken aardig.

Op een schaal van The Fifth Wave tot Hunger Games, hangt The Darkest Minds ergens in het midden rond.

De romantiek is geforceerd en voorspelbaar… maar lang niet zo klef en tergend geacteerd als soms het geval is.

De duidelijke inspiratie die gehaald wordt uit X-Men is best interessant en er wordt geprobeerd om interessante personages op te zetten.

De resultaten zijn flink gemixt: Gwendoline Christie voegt nauwelijks iets toe, de grote slechterik maakt zijn potentie niet echt waar, maar Amandla Stenberg weet nog best aardig de emotionele momenten en de climax te redden.

Uiteindelijk bestaat er wel een gevaar voor een gevalletje I Am Number Four.

Het drama wordt niet volledig benut in dit eerste deel, wel wordt hevig geïnvesteerd in een potentieel vervolg.

The Darkest Minds is een van de meest doorsnee young-adult-films die je zult tegenkomen in de bioscoop.

Voor tieners die houden van romantiek, actie en een fictief wereldje vol superkrachten is het mogelijk een leuke afleiding.

Voor ieder ander is het een voorspelbaar verhaal dat je binnen de kortste keren alweer vergeten bent.

Middelmatigheid ten top dus: heel redelijk uitgevoerd, niets is ronduit slecht, maar uitblinkende momenten ontbreken.

Het is een soort X-Men met vanillesmaak, beroofd van originaliteit maar geschikt voor iedereen.

Cast:

Amandla Stenberg (Ruby), Harris Dickinson (Liam), Mandy Moore (Cate), Gwendoline Christie (Lady Jane), Skylan Brooks (Chubs), Miya Cech (Zu), Patrick Gibson (Clancy Gray), Bradley Whitford (President Gray), Mark O’Brien (Rob Meadows), Wallace Langham (Dr. Viceroy), Wade Williams (The Captain), Golden Brooks (Molly Daly), Lidya Jewett (Young Ruby)

SCORE:

6,5/10

 

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com