Review: Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

Review: Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

Waar precies lig iemands Breekpunt ? Een antwoord die vaak voorkwam tijdens Tom Clancy’s Breakpoint in onze gedachten. De mappen werelden van Ubisoft voelen beetje qua structuur zelfde aan , met enkel More »

Review : Big Bang Theorie Season 12 (Final Season)

Review : Big Bang Theorie Season 12 (Final Season)

Our whole universe was in a hot, dense state Then nearly fourteen billion years ago expansion started, wait The earth began to cool, the autotrophs began to drool Neanderthals developed tools We More »

Review: The Gifted Season 1 (DvD)

Review: The Gifted Season 1 (DvD)

In een Universum van Marvel , vinden we de Mutants underground collectief terug. Ondergedoken voor de Sentinels, op de vlucht voor de overheid die hun krachten willen misbruiken. The Gifted is gebaseerd More »

Review : Bendy & The Inkmachine

Review : Bendy & The Inkmachine

Je hebt zo van die creepy games met een sfeer als The Evil Within, en je hebt Games met een Bioshock sfeer van mysterie en verkenning … mix de 2 samen en More »

Review : The 100 Season 5 (DVD)

Review : The 100 Season 5 (DVD)

Happy 100-day zou voor de fans een fanfest kunnen worden wanneer een nieuw season op DVD gereleaset word, en tegelijkertijd nieuwe seizoen in USA start. De geruststelling dat de reeks nog blijft More »

Review : NBA 2K Playgrounds 2

Review : NBA 2K Playgrounds 2

Terug naar glorie tijden van NBA had je tal van titels zoals Midway’s “NBA Hangtime” of klassieker NBA Jam.   Gerelateerd More »

Review : My Memory of Us

Review : My Memory of Us

De eerste keer we mochten onze ogen aanschouwen op My Memory Of Us was tijdens een Gamescom Sessie van 2017 van Juggler Games. Niet zeker wat te verwachten van een onbekende titel, More »

Review : WWE 2K19

Review : WWE 2K19

2K staat toch zonder voor te stellen, redelijk bekend voor zij sportlicenties. Zo heb je naast NBA games uit de 2K NBA franchise ook de Wresling games onder de noemer WWE 2K More »

Review : Widows (Bluray)

Review : Widows (Bluray)

Windows zou je denken is een luchtige drama over enkele vrouwen na het verlies van hun man. Klinkt vermoedelijk wat simpel als Hours met Nicole Kidman, maar zo eenvoudig is Widows niet. More »

Review : Unsane ( Blu-ray )

Review : Unsane ( Blu-ray )

Onder de regie van Steven Soderbergh mag je Unsane wel labelen als een moderne thriller van formaat. Alles over de geloofwaardigheid van het menselijke geest die in vraag word gesteld wanneer enkele More »

 
darklord

About

Darklord: Nieuws & Reviews op gebruikers niveau. Games~Multimedia~Movie & Shows ~Hardware & More! Altijd al zin gehad een nieuws item te delen? IM dan onze Facebookpagina snel !

Review : Unsane ( Blu-ray )

Onder de regie van Steven Soderbergh mag je Unsane wel labelen als een moderne thriller van formaat.

Alles over de geloofwaardigheid van het menselijke geest die in vraag word gesteld wanneer enkele kwakzalvers beslissen als je gek bent of niet .. de labels die zogenaamde experts aan je geven en kunnen misbruiken …

 

Dat er eerder nooit een woord gerept was over Unsane en deze ineens als release werd gedropt is wel een vreemd, goed bewaarde geheim.

Hoe kan je een film in geheim opnemen zonder dat dit opviel ?

Sodenberg wist namelijk alles op te nemen met een simpele IPhone 7 plus in 4K en een app Fil Mic Pro uit de store …

Klinkt serieus low budget en amateuristisch en dat zal je wel merken aan het beeld materiaal ook.

Maar als Blair Witch Project en Cloverfield het kan met een handy cam … why not dus ?

Verhaal:

Sawyer Valentini probeert een nieuw leven op te starten.

  • Nieuwe job
  • Nieuwe stad
  • Nieuwe leven …

Reden tot dit alles is een stalker die haar leven wist te verpesten, waardoor ze letterlijk moest verdwijnen.

De trauma heeft ze nooit kunnen verwerken dus beslist haar therapeut om met het voorstel te komen haar vrijwillig te laten opnemen.

In de aanvraag vult Sawyer in dat ze ooit zelfmoordneigingen had, waardoor ze plots in een hel komt.

Eens binnen, moeilijk buiten en wat een opname van paar uur moest worden, blijkt al snel enkele weken te worden.

Mooi geld voor de instelling gezien de verzekering alles betaalt en dus dit een gouden eendje bij de rest voor hun word .. uitmelken die handel dus !

 

Gans dagen volproppen met kalmeer middelen, zodat je er groggy bij zit en je aan lijntje houden wanneer je weg mag (als in nooit) is dan ook gemakkelijk meegenomen voor hun .. jou gezondheid in twijfel trekken en niemand zal je tegenspreken.

Jij tussen een deel onterecht gelabelde mensen die perfect gezond zijn, en een deel gestoorde mensen .. wie gaat er jou geloven als je roept dat je er niet thuis hoort ?

Even op de tanden bijten en volhouden dan maar … dat is tot plots haar stalker verschijnt en zich uitgeeft als een medewerker van de instelling.

Niemand die aan hem twijfelt wanneer ze het uitroep dat hij haar stalker is en hij de macht heeft haar te evalueren als insane in the membraan.

Cinematografie :

Dat er met simpele tools als een Iphone 7 plus werd gewerkt en een Phone app, is hier en daar wat duidelijk.

De scene in de isolatie klinkt bv hol, en alsof je in een tinnen doos zit, ook voelt het kwaliteit nogal “home made” aan, en ook de lichtinval van buitenscenes geven 1 witte waas op de achtergrond waardoor het onduidelijk aanvoelt soms.

DIt alles geeft het gevoel een nog engere uiterlijk doordat het meer realistisch, home video recording-gevoel nalaat.

Hierdoor weet je niet zeker als ze alles inbeelt, het echt is of is ze inderdaad beetje Loco ?

het perspectief gevoel doet je denken alsof het je zelf kan overkomen.

De grote lijndraad in het verhaal is alvast een boodschap aan de wereld van welk impact en gevoel van verlies der realiteit het effect van stalken kan leveren.

jou zelfvertrouwen,vertrouwen die je erbij nalaat en plaats maakt voor onzekerheid, wantrouwen en paranoide gevoelens waardoor je zelfs je eigen ogen niet meer weet te geloven en je eigen gevoel.

Extra’s :

DVD

Lengte: 94 minuten

Audio: Engels, Frans, Duits DD 5.1 en anderen

Aspect ratio: 16:9 (1.56:1)

Menu: Nederlands

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels en anderen

Extra’s: 

  • Unsanity

Blu-ray

Lengte: 98 minuten

Audio: Engels 5.1 DTS-HD, Frans, Duits 5.1 DTS en anderen

Aspect ratio: 16:9 (1.56:1)

Menu: Nederlands

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels en anderen

Extra’s: 

  • Unsanity

Conclusie :

een film als Unsane die zo dicht ligt bij feiten die in onze leven bestaat, doe je dieper na denken over je eigen gezondheid in de boven kamer,wanneer veel eigenlijk niet nodig is om je te doen twijfelen aan je eigen geloof en gevoel.

Stalken die een blijvende wantrouwen gevoel nalaat en paranoide gedachtegang waardoor je nooit meer op je gemak weet te voelen.

 

Dat je jezelf niet geloofd is al 1 zaak, maar wat als een ander niet weet te geloven ?

Waar ligt dan je zelfvertrouwen ? Geef ook nog de verkeerde persoon de macht over je mentale gezondheid en in de verkeerde handen zal jou eigen geloof in jezelf ook een gevecht zijn te bevestigen.

De low budget gevoel maakt de realisme enkel groter in Unsane, toegeven in begin het wat moeilijk was aan het beeld kwaliteit te wennen wanneer het aanvoelde als een B-materiaal productie.

Maar Unsane weet zich te bewijzen en is nu verkrijgbaar op Bluray, DVD en On Demand

Score:

7/10

Geef een reactie

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com