Review : Steel Battalion – Heavy Armor

 Steel Battalion is een game die je best mag overslaan,

Hoe hard we ook ons best doen, Steel Battalion – Heavy Armor weet ons niet echt te bekoren,

De originele verscheen op de allereerste Xbox, en 10 jaar later kon het ook niet anders dan terug op Xbox 360 te verschijnen met Kinect ondersteuning, een Kinect exclusieve titel in combinatie met de controller, waar bij de vorige editie toch als et ware een arcade controller diende gebruikt te worden als je de nodige handelingen onder de knie wou krijgen.

Steel Battalion – Heavy Armor speelt zich af in een futuristische wereld waarin de wereld word gedomineerd door alles wat Hi-Tech is : computers, Artificiële Intelligence , chips, processors, en Mech’s.

Kinect geeft je dat real life gevoel zodat je jou beter kan inleven in de game, het besturen van een ijzeren technologische harnas onder de naam ST (Standing Tank) of beter gekend : Mech.

China wil de wereld overnemen en doet deze ook met succes, dus nadat de wereld verleid werd door de technologie van het land van de reizende zon, besloot United States Of America dat het welletjes is geweest nadat China al Europa onder zijn duim heeft.

Nu China ook Amerika onder de knie heeft, en zijn macht er uitoefent beslissen de Amerikanen vanuit Mexico waar ze zich terug getrokken hebben om zich klaar te maken op een potje oorlog om zo hun thuisland weer te bemachtigen, met jou als deel van een gevechtsgroep in je eigen Standing Tank (je weet wel de Mech die we zeiden)

Besturing :

Controller komt van pas in het rondlopen, richten en schieten terwijl al de rest via Kinect verloopt zoals rondkijken in je Mech , door het raam kijken, op je radar kijken, munitie selecteren, periscoop gebruiken, en natuurlijk om te beginnen : zoals in elke voertuig , je handrem afzetten.

De mogelijkheden zijn echter heel sterk uitgebreid.

Enkel is er een probleem : ruim merendeel van de tijd werkt het niet, of toch merendeel van de tijd op ongewenste momenten : we hebben dan ook alle mogelijke situaties uitgeprobeerd : zwakke belichting, sterke belichting , camera adjustment, zelfs onze lens opgeblikt …

Zo steken we onze beide armen uit om uit het raampje te kijken waardoor de camera vaak doet wat je op dat moment net wil, om na enkele seconden al terug naar de first person view in je zitje te schakelen zonder je de tijd te geven om door het raam te kijken.

Wat tot de nodige frustraties levert omdat het niet doet wat je verwacht wat het op dat moment moet doen en laat dit nu net zijn waar de game om draait : been in control!

En hier zou onze review moeten stoppen : want het werkt helaas niet.

Maar toch blijven we proberen om toch de game te appreciëren

De game werkt al vanaf de start heel stroef, je speelt de game zittend in een stoel maar doordat Kinect moeite heeft je te herkennen moet je stokstijf op je stoel rechtzitten waardoor je ook geen plotse beweging mag maken of voor je het weet zit de camera zich weer te kalibreren waardoor je meer met de vingers zit te draaien dan van de game te genieten.

Missies duren meestal maar 5 tal minuten waarvan het grotendeels praten is, waardoor de enigste manier om een leven uit te rekken kan door verschillende keren te sterven.

Nu hebben we erg lang geduld in games, maar in Steel Battalion – Heavy Armor werd deze zwaar op proef gesteld tot op ongekende hoogtes.

De missies voelen ook herhaaldelijk aan, omdat in elke missie wil er een vijand in je Mech geraken of een granaat naar binnen gooien die je dan vervolgens naar buiten terug dient te gooien… en vraag ons ook niet hoe want terwijl je de granaat inspecteert krijg je ook nog de keuze uit te zoeken wat precies je ermee moet doen.

Veel onduidelijkheden in Steel Battalion – Heavy Armor dus

verbaal

roepen en tieren tegen je scherm heeft geen zin, al word je wel lekker terug verweten door je bemanning die een erg uitgebreide vocabulaire woordenkennis bevatten, een beetje zwaar overdreven zelf tenzij je graag word beledigd door een game.

Niet dat we deze ongewoon zijn, maar meestal is dit op een gepaste of grappige manier.

Vol teleurstelling moeten we dus aanvaarden dat wat een geweldige game kon worden, ons zwaar teleursteld, en daarom krijgt de game van ons een  25% wat al meer is dan de meeste gamingsites als score aan de game mochten geven

natuurlijk hoef je ons niet te geloven en laten we je de game voor jezelf testen want via Xbox Live arcade kan je met de Demo aan de slag met de eerste twee levels van Steel Battalion Heavy Armor van CAPCOM

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights