Review : Game Of Thrones – The Game

Toen Game Of Thrones voor het eerst op Prime Series te zien was, was ik al direct verkocht aan de reeks.

Toen Focus Home Interactive bekend maakte dat in samenwerking met Cyanide Studio de gelijknamige game naar consoles kwam, konen we niet anders dan ons in onze rol inleven en terug reizen naar de wereld van  Seven Kingdoms en the iron Throne.

Kunnen Games gebaseerd op een film of serie aan de gehalte tippen van het origineel ? vaak ja, vaak neen .. Game of Thrones de game ? het antwoord volgt :

Gezien de game al voor de serie in planning stond, nemen we ook Game Of Thrones de game met een korreltje zout en verwachten we geen personages uit de serie te zien, of toch niet onmiddellijk te herkennen.

Na een toch wat iets lange intro maken we kennis met een Turn based vecht systeem (remember the pokemon days ? ) waarbij je om beurt enkele moves kiest : hetzij defense of attack , deze uitvoert en vervolgens wacht tot de tegenstander zijn moves heeft uitgevoerd .

Spijtig want we verkiezen liever een realtime vecht systeem waarin je doet wat je wil doen op het moment zelf.

Cyanide Studio heeft Game of Thrones opgebouwd als een turn-based game.

Met als gevolg weinig tot beperkte controle in je acties

Natuurlijk krijg je wel een sterk verhaal zoals we herkennen in deze epische saga, en kan je switchen tussen de 2 hoofdpersonages : Mors Westford & Alester Sarwyck

  • Mors Wesrford is een veteraan van de Nigh Watch, een echte vechter met zijn trouwe vierpotige metgezel
  • Alester Sarwyck is een voormalige ridder die priester werd en naar Riverspring terugkeert om zijn overleden vader op te volgen, met de capaciteit om vuur te bedwingen en zijn destructieve kracht ervan te gebruiken.

Zoals we zeiden tussen de overvloedige dialogen door kun je ook een keuze maken in de geschikte antwoorden om zo een gesprek voort te knopen om het verhaal in een gewenste richting in te sturen, allen met dezelfde ontknoping als gevolg.

Spijtig dat de game grafisch geen echt pareltje is en een gevoel geeft van een previous Generation console in plaats van een Next gen console.

Vaak hadden we het gevoel dat we met een game aan de slag waren van toch aantal jaren geleden, als je weet wat voor grafische hoogstanden de dag van vandaag behaald kan worden.

Alle personages zien er wel levendig uit, zelfs de NPC (Near person Contacts) die je kan aanspreken bewegen alsof ze  alles behalve een standbeeld zijn.
De wereld van Westeros, en Game Of Throne Saga is echt geniaal opgebouwd, jammer genoeg als  een lineair spelwereld zoals we recent in Blades Of Time mochten aanschouwen,

Dit doet ons wel verlangen om de wereld vrij te verkennen in een Open wereld of Sandbox feeling gevoel in plaats van een voortgebouwd pad te volgen.

De tal van side-quest naast de Main-quest verdeeld over 15 levels geven je wel voldoende variatie , maar blijft toch jammer dat Game of Thrones – The Game geen vrijheid in bewegen geeft in de spelwereld.

Voor al wie zich in de wereld wil verdiepen , de universum van Game of Thrones wil verkennen is deze game  er eentje die niet in je collectie als fan mag missen, dus laten we ons ook niet struikelen over deze minieme minpuntjes zoals het vechtsysteem en grafics

 

Game Of Thrones : 75%

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights