Review : The Amazing Spider-Man

Al sinds me kinderjaren is Spider-man een van me favoriete superhelden, hoeft dan ook niet gezegd te worden dat ik raak-helzend uitkeek naar de release van deze game.

Film naar Games conversie zijn altijd een risico conversie : slaat deze aan of niet, is de adaptatie geslaagd , zit de gameplay goed in elkaar , past het bij het universum… allemaal dingen om rekening mee te houden om beide hardcore fans als nieuwe fans tevreden te houden.

 

Gamestudio Beenox wou dan ook een geslaagde game brengen, en alsook de trend doorbreken : dit deden ze dan ook door niet alleen, ze verbeterden het ook dankzij de Unreal Engine van Epic alsook om de game geen film baseert te maken, maar een zeg maar Sequel.

Over het verhaal gaan we het natuurlijk niet uitgebreid hebben (kwestie van geen spoilers te leveren voor zij die de film nog niet hebben gezien).

Wel laten we kwijt dat Oscorp de Lizzard Gen wil maken voor iedereen, test met Crossspecies waarin  2 soorten gemixt worden, en dit loopt goed fout! Zo fout dat het bedrijf in Quarantaine word gesloten, en mensen zowel in als buiten het gebouw infecteert geraken.

Aan Spider-Man de taak om een reddingmiddel, een remedie te vinden.

Naast het hoofdverhaal heb je tal van side-Missions, kleine verzamelopdrachten zoals mensen in de stad oppikken en naar quarantaine zone brengen, stripverhalen zoeken, de misdaad in de stad bedwingen, camera racen, en foto’s maken…dit alles in een open wereld die zo indrukwekkend is, dat je vaak vergeet je missie af te werken.

Wie goed zoekt vind zelfs verborgen Spider-Man graffiti die nieuwe outfits unlocken

Over het besturingssysteem kunnen we veel kwijt, dankzij een handige combo systeem ben je direct met de besturing bekend, alles werk vlot en geeft je een gevoel van adrenaline in een super-tempo. Dankzij een Hub word je bijgestaan op welke knop je op welke moment dient te drukken om een special move te voltooien die je vervolgens extra experience punten leveren.

Dankzij de Spider-sens voel je het gebaar aankomen en kan je deze tijdig ontwijken en snelle tegenaanvallen uitvoeren dankzij de Quick-Web waarin je scherm tijdelijk in slow motion gaat zodat je jou volgende move kan plannen en perfect uitvoeren of snel ontsnappen naar een hoek op het plafond om vandaar misschien een Stealth-move uit te voeren.

Verwacht nu geen bekende stemmen in de game want Beenox koos voor een nieuwe cast die uiterst zeer talentvol weten hun rollen te vervullen in de game met een zekere charisma.

Conclusie :

Met The Amazing Spider-Man brengt Beenox wat ons betreft een knap staaltje gaming op de markt op zowel grafics, game plezier en besturing,

Alles mooi afgewerkt en een knappe scenario met rasechte Spider-Man dialogen.

Wie Arkham City al heeft gespeeld zal ook snel met de besturing bekend zijn ook al heeft The Amazing Spider-Man zijn eigen identiteit.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights