Filmreview : Salon Kitty

in 1939 was er Kitty Salon, een bordeel.

Niet zomaar een Bordeel maar “De” Bordeel …

gebaseerd op een waargebeurd verhaal verteld Kitty Salon het verhaal over hoe Duitsers in 1939 onder leiding van Reinhard Heydrich een bordeel gebruiken om al wie verraad aan Hitler pleegde op te nemen.

Prostituees werden gebruikt om soldaten die een verzet nodig hadden een plezier te gunnen, dit in een kamer vol verborgen Micro’s.

 

Op de vooravond van de invallen in Oost Europa werden dan ook Prominenten op extreme wijze gestraft wanneer zij hun mond durven voorbij praten of hun beklag deden over hun Fuher.

De duurste bordeel tijdens de  2de wereld oorlog gaf ook voldoende discretie, waardoor elke soldaat zijn mening de vrije gang liet gaan.

Salon Kitty DVD 3DKitty Schmidt maakte een deel van de winst over aan Britse banken en gaf zo de Joden de steun terwijl deze door nazi’s werden vervolgd.

Op de vooravond van de 2de wereld oorlog beslist ze om naar het buitenland te vluchten, dit tegen de zin van de SD agenten aan de Nederlandse grens die haar op 28 juni  39 arresteerden.

hier kreeg ze de keuze : samenwerking of een opsluiting in een concentratiekamp

Hier begint dan ook het verhaal van Salon Kitty

Deze film ligt onder de leiding van Tinto Brass en heeft in de hoofdrol knappe acteerprestaties van Helmut Berger , Teressa Ann Saviy & Ingrid Thulin

met knappe locaties in Italië , west Duitsland & Frankrijk weet deze film zich te plaatsen in een geslaagde setting

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights