Review : Fruit Ninja – Kinect Xbox 360

Velen zijn reeds bekend met het concept van dit spel. Halfbrick omschrijft het spel perfect met deze 4 simpele woorden: “slice fruit, gain points!” Fruit Ninja is ook verkrijgbaar op andere platformen, de meest gekende blijft hoogstwaarschijnlijk de GSM.

Het blijft een “gemakkelijk” spel waarbij je met de vinger een ware fruitsla maakt van de meloenen, bananen en andere fruitsoorten die omhoog worden gegooid.

Daar bracht de versie voor Kinect van XBOX 360 echter verandering in. Je kunt bij deze versie niet zomaar even met de vinger bewegen in de hoop dat je dan iets kunt slashen. In deze versie ben je namelijk verplicht met je volledig lichaam te bewegen en daarbij uiteraard de bommen te vermijden. Als speler word je bovendien op het beeld geprojecteerd als een schaduw. Dit maakt het gemakkelijker om uw bewegingen te volgen.

Er zijn verschillende modi, zoals we reeds kennen van de draagbare versies:

– Classic –
Hak het fruit weg, voor het uit het beeld valt, zonder de bommen te raken. Je hebt 3 “levens”. Iedere keer dat een stuk fruit ongehakt het beeld verlaat, verlies je een leven. Let op: raak je een bom, dan is het onmiddellijk afgelopen, daarvoor tellen je 3 leventjes niet! – Arcade – Hier is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk fruit weghakt om zo een highscore te halen, dit uiteraard met behulp van verschillende power-ups.

– Zen –
Eenieder die het woordje zen kent, zal wel begrijpen wat hiermee wordt bedoeld. Het is gewoon een versie: you against the fruit. Nothing less, nothing more.

Dit gedurende negentig seconden.

– Multiplayer –
Hierin verschilt de versie van Kinect dan weer met die van de draagbare platformen… Nu is er een optie toegevoegd die het toelaat om tegen een andere speler te spelen. Deze multiplayer mode heeft echter nog een opsplitsing: co-op of competitief. In co-op neem je het samen op tegen het fruit om zo een hoogstmogelijke score te behalen. In competitief is het fruit gekleurd in een rode of blauwe gloed en mag je alleen het fruit weghakken die jouw kleur heeft! (het lijkt simpel, maar geloof ons als we zeggen dat dit toch best voor spanningen kan zorgen…) Wat ons betreft is het Halfbrick toch gelukt om de draagbare versies net dat tikkeltje meer te geven.

Is er een negatief puntje aan te duiden? Ja, misschien wel, maar dit is dan een eigenschap van alle spelletjes met Kinect… Pas op dat je bij het slashen van je fruit, niet plots je medespeler ook slasht of je tv scherm indien je te dicht staat… Dit kan namelijk redelijk ernstige gevolgen hebben… Maar laat dit u in ieder geval niet weerhouden om het spel aan te schaffen! Fruit Ninja is beschikbaar op marketplace voor 800 MP

Van ons krijgt het alvast een welverdiende 8,5/10!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights