Review : Tropico 5

Game news PC Spotligh

El Presidente is BACK!

Heb je zin om wat volk te regeren, zodat iedereen voor jou neerknielt.

 

Dan is dit het moment, De zomer komt er terug aan dus het is tijd dat jij jou tropisch paradijs regeert als de beste dictator! Jij beslist met wie je handelt of onderhandeld.

In Tropico 5 heb jij de volledige leiding en macht!

Verhaal

In Tropico 5 is het de bedoeling dat je jouw land de grootste maakt, het brengt je volledig terug naar de bananenrepubliek, dit wil zeggen dat jou land rijk is aan grondstoffen en dat revoluties aan de orde zijn.

De bedoeling van de campain modus is dat je als dictator steeds nieuwe missie maakt en dat alles verloopt zoals jij het wilt, maar maak geen illusies want jij moet soms ook een steentje bij dragen voor het volk.

tr1

Waar de beginnende missies je vooral druk laten maken is over het voeden en onderhouden van het volk.

Er gebeurt dus veel, maar alles verloopt stap voor stap op een hele rustige en humoristische manier.

Het tempo hierin om een nieuwe El Presidentes van alle soorten te worden gebeurt op een heel fijne manier in een corrupte onderwereld.

Gameplay

In de Gameplay Zit er zeker en vast veel verandering.

Helpers van de Koningin zien bijvoorbeeld graag een groot aantal van de bananenplantages zodat die onmiddellijk getransporteerd kunnen worden naar het koninkrijk.

Als beloning kan jou heerschap verlengd worden, of kun je een zak geld ontvangen, iedereen kan daar zelf kiezen wat ze het best nodig hebben of willen.

tr island

El President blijft ook niet jong, hij wordt steeds ouder en wil dan ook onder zijn tropische stad begraven worden.

Is hij zeer actief in zijn bed, dan is de kans groot dat de stamboom word voortgezet.

Tijdsperken

De grootste verandering in Tropico 5 is de toevoeging van nieuwe tijdperken.

Waar je voorheen in één tijdperk speelde kun je nu in verschillende spelen. Je kunt bijvoorbeeld beginnen in de Colonial Era en ga je via de tijdperken World Wars en Cold War naar Modern Times.

Het is altijd leuk om in een tijdsperk verder te gaan zo speel je veel dingen vrij en zal je je ogen toch goed open moeten houden.

In het Colonial Era hoef je je geen zorgen te maken over de tegenpartij want die is er niet.

Wel moet je er wel voor zorgen dat de Engelse jou lang genoeg in dienst houden om de revolutie te kunnen waarmaken. tijdens de Cold War ontdekken werknemers dat ze kunnen staken, dus zal je er voor moeten zorgen dat het werk altijd aangenaam blijft.

Degenen die bekend zijn met Tropico zullen Modern Times herkennen als de naam van de uitbreiding van Tropico 4, waarin de vooruitgang naar de moderne tijd al werd toegevoegd.

De verschillende tijdperken geven je wel een beter gevoel om alles te kunnen waarmaken. Sommige gebouwen kunnen in nieuwe tijdperken volledig vernieuwd worden.

In ieder tijdperk moet je met verschillende dingen rekening houden, dat maakt het dan ook extra leuk om te spelen.

Multiplayer

In de multiplayer is het mogelijk om samen te werken met andere spelers om van tropico een prachtig paradijs te laten worden. Wie toch liever een strijd aangaat met de spelers kun je terecht in player vs player.

tr1 multi

Waarin je in single player met niemand anders kon spelen zorgt de multieplayer ervoor dat er meer competitie is in het spel. Er voor zorgen dat jij de enige uranium kunt innemen voelt dan ook supergoed.

Jou medespelers zullen dan voortaan hun uranium moeten importeren tegen de prijs dat jou kans op overwinning vergroot.

Grahpices & Sound

Tropico 5 lijkt dezelfde graphics te gebruiken als Tropico 3 en 4, maar de werkelijkheid is dan wel anders. De game heeft een grootschalige facelift ondergaan.

tr screen

De grafische motor draait nu op DirectX 11, wat dan zichtbaar is in de lichteffecten en dynamiek op je scherm,De game heeft dan ook een transformatie gehad qua artwork en zijn alle gebouwen vernieuwd zonder af te breken met de traditionele Tropico-stijl.

Tropico 5 is alles wat je van een city-builder game verwacht.

De opties in het begin zijn wat moeilijk, maar de tutorial ’s zetten jouw daar wel goed mee op weg.

De humor bij de eerste missies zijn wel de moeite bij waard.

De game heeft continu keuzes aan je dat je niet zomaar ja of nee op kunt antwoorden zonder eerst de consequenties door te nemen en de gewone middenweg is niet altijd de beste oplossing, net zoals in het echte leven.

De game heeft bovendien nu ook een multiplayer mode dat voor mij best wel goede punten scoort. Wat me wel tegen viel is dat de game zeer op zijn voorganger lijkt Tropico 4.

En het jammere is natuurlijk dat de game nog niet voor de Xbox One spelers beschikbaar is of zal zijn.

Maar wat ik jullie wel wil zegen is als je van deze soort genre houd is Tropico 5 zeker iets voor jouw!

Daarvoor geven wij Tropico 5 een welverdiende

7.6/10

 

 

Geef een antwoord