Review : Harry Potter : Years 5 – 7

(3)DS Ipad Iphone PC PS3 Review Vita Wii Xbox 360

Wie Lego zegt tegen een gamer denkt spontaan aan de Star wars-reeks, Batman, Indiana Jones-reeks, en veel meer van deze leuke, grappige games voor jong en oud.

Vanaf nu kan al wie de boeken niet gelezen heeft, de films amper gevolgd heeft en toch wil mee zijn in het verhaal terecht bij Lego Harry Potter – Years 5- 7.

Deze slotstuk op de Harry Potter saga word op luchtige, amusante wijze het verhaal (her)beleven & toch met zijn vrienden erover meepraten dankzij Warner Bross & Traveller’s Tales

Over  het recept van Lego games valt niet veel te vermelden, iedereen kent de mix van tussenfilmpjes , komedie, humor op zijn lego-stijl en de leuke coöperatieve mogelijkheid om alles op je baan kapot te smashen terwijl je alle duds (de gouden coins) verzameld.

De moeilijkheidsgraad is uiteraard niet overdreven, en je verveeld je zeker niet dankzij de vele puzzels & missies terwijl de verhaallijn zichzelf verder ontplooit.

Net zoals in deel 1 werk je jezelf door het verhaal door gaandeweg nieuwe spreuken te leren, en deze ter gepaste wijze op het goeie moment leert gebruiken, een beetje tactisch denken komt hierbij ruim van pas als je voorbij een gevaarlijk stuk moet voorbijsluipen met je onzichtbare mantel aan, of stenen bouwen en verplaatsen op bv een brug of trap te bouwen.

Een grote verassing in verschil met deel 1 is dat je een grotere mogelijkheid hebt tot het verkennen van je spelwereld, waar vroeger je enkel tot de nodige zone kon bewegen, kan je nu in deel 2 rondom Zweinstein bewegen en het landschap verkennen, breng gerust een bezoekje aan de mensen (Dreuzel)wereld in London, of in het Donkere Woud.
Zoals in elke Lego game kan je personages vrijspelen, en later in de game via Free play gebruiken.

In elke reeds uitgespeelde level kan je door middel van te veranderen tussen verschillende personages zones vrijspelen die enkel een bepaalde personage kan loskrijgen.
200 personages in totaal kun je vrijspelen
Vele nieuwe spreuken, een waaier aan uitgebreide personages, de mix van humor op een zeer hoog niveau , puzzels en een Duelsysteem , bij deze word je  in een arena gedropt en  in ware westernstijl om ter eerst een spreuk lanceren en blokken. Actie gegarandeerd !
kort samengevat : Harry Potter Years 5 – 7 is een must have game voor zowel elke Lego game fans, als Harry potter fan, de wereld van J.K. Rowling verleent zicht perfect voor de Lego spelwereld. De game geeft je tal van uren aan amusement door beide tussenfilms & zijn humor die verwerkt is in de game Play .Lego Harry Potter Years 5 – 7 is verkrijgbaar voor Xbox 360 , Playstation 3 , PSP/PSP Vita , Wii , 3DS ,Windows & Iphone / IPad / Ipod Touch

Geef een antwoord