Review : Drama van de bovenste plank in “The Last Ship”

TNT mag dan al weg zijn van onze digitale schermen, toch dankzij de medium van DVD & Blu-ray komen er nog parels naar boven die zeker het bekijken waard zijn.

Zo ook met The Last Ship, een epos over een Militaire schip die isoleert op de oceaan de enige hoop van de mensheid is.

 

Wanneer een virus losbreekt die de mensheid dreigt uit te roeien is deze schip de laatste redding en dient zijn crew ook zeker te zijn dat ze niet besmet geraken.

Spanning alom als je ook weet dat een grote meesterskenner in filmwereld Michael Bay verantwoordelijk is voor de sensatie en spanning in een gedurfde reeks.

Verhaal :

Wanneer een Pandemie de wereldbevolking besmet en zo goed als uitroeit , is het oorlogsschip USS “Nathan James” de enigste die eraan weet te ontsnappen.

De ondergang van de wereld staat voor de deur wanneer de bemanning van het schip de enigste redding zijn om een vaccine te ontwikkelen.

Jammer genoeg liggen de russen op de loer en deze durven wel eens roet in het eten te gooien.

b2c09489-b784-46b2-b722-e01b7946cc4f

Want er kan maar 1 land met de eer lopen van de redder van de wereld.

Rusland wil dan liever ook deze eer als machtsmisbruik en voor hun eigen politieke doeleinden.

Cinematografie :

Toegeven dat je bij The Last Ship alvast enkele kostbare uren van je tijd zal moeten inruilen, als niet zelfs dat deze deels van je zomer zal opeisen!

HBO series zoals Game Of Thrones en AMC reeksen als The Walking Dead liggen net samen met WB’s Arrow en The Flash achter de rug met nog aantal andere schitterende reeksen .. Of daar hebben we al een nieuwe verslaving.

9f62adae-c2a1-43ce-9c17-7dfd5e4d68cd

Regie & Cast :

Michael Bay stond al aan het roer van tal aan schitterende blockbusters zoals recent “Teenage Mutant Ninja Turtles’ , de “Transformers”- saga en Pearl Harbor om er een paar op te sommen.

3fa07999-228b-4711-9731-2a32e2786acfDe stap naar een TV reeks levert dan ook dat de expertise perfect aanwezig is en de kwaliteit hoog ligt op een productie die voor een kleine scherm bestemd is.

We weten al dat een expert naast films ook perfecte TV reeksen kan maken, zie bijvoorbeeld maar eens naar Stephen Spielberg die “Terra Nova” wist te leveren en “The River”.

Pure popcorn kwaliteit dus !

Alsook de cast werd zorgvuldig uitgekozen met talentvolle prestaties van Eric Dane uit “Grey’s Anatomy” en Rhona Mitra die je nog kent uit “Strike Back” en ten slotte was er nog plaats voor 1 van de Baldwin broeders , Niet Alec of Stephen, maar Adam Baldwin die uit “Firefly” en zijn film adaptatie “Serenity” bekend is.

68133a92-2800-44e4-9aaf-89e57efc73ec

Aflevering 1 grijpt je al direct bij de hals en het duurt niet langer dan tot aan de 4de aflevering voordat de tempo nog een tand hoger word opgevoerd.

Van daar begint de spanning tussen de russen onder commando van Admiraal Ruskov en de USS Nathan James tegenover elkaar.

Extra’s :

Season 1 bevat als tal aan Extra’s enkele commentaren en profielen van de personages om je nog beter kennis te laten maken met de figuren.

Alsook de leuke Comic Con panel sessie uit 2014 en een making off naast veel meer extra’s

Conclusie :

efbf8f89-e1e6-4da8-84d9-2d63d846b28cThe Last Ship brengt drama van de bovenste plank en is een succesvolle entertainer voor deze zomer die een strak verhaal en cast bevat.

Micheal Bay staat bekend om zijn succesvolle producties en bij The Last Ship zit je zeker dan ook veilig !

Het duurde dan wel even voor we alle personages leerden kennen en de actie opgebouwd werd, ook al starten die al van begin in hoge tempo.

Season 2 mag zeker snel aan komen , want met de 10 afleveringen aan 40 min elk, zitten we nu ook wel op onze honger.

Score :

9/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights