Gamer aan het woord: Review Destiny ‘The Taken King’

Dit is een speciale review. Daar ikzelf een beginnend gamer ben en mijn echtgenoot een frequent gamer (en tevens een hele grote fan van Destiny) heb ik ervoor gekozen om een interview bij hem af te nemen. Hij vertelt ons met veel enthousiasme over zijn bevindingen.

1. Hoelang speel je al Destiny?

Sinds de closed beta, intussen al meer dan een jaar geleden.

2. Vanwaar je interesse in dit spel? Hoe ben je ermee in contact gekomen?

Iedereen kent ongetwijfeld wel ‘Bungie’, de makers van Halo Franchise, maar zoals geweten is Halo enkel voor Xbox spelers. Als PS speler was het verlangen om een spel te spelen van de Halo-makers erg groot. Daarna heb ik informatie gezocht en trailers bekeken en op Destiny gekomen. Het spel is zoveel meer dan enkel maar een ‘shooter’.

3. Intussen zijn er al een paar DLC’s van Destiny, waar ligt het grootste verschil?

stormcallerDe laatste DLC ‘The taken King’ is veel groter met veel meer nieuwe inhoud. Er zijn nieuwe subclasses (mijn favoriet is warlock stormcaller, te zien op de foto). Eigenlijk is The taken King een hele nieuwe versie van het spel. Hierbij heeft Bungie aandacht besteed aan een andere manier om te levelen. Je kan zo maar niet meer op 1 dag de hoogste level bereiken. Deze manier om progressief omhoog te geraken in lightlevel is traag en inventief goed gevonden. Om maar te zwijgen van de ‘nieuwe planeet’, the dreadnout!

4. Wat zijn je bevindingen in verband met de graphics?

destiny_newenemiesZoals bekend van Bungie zijn de graphics super. De dreadnout en de nieuwe vijanden zien er geweldig uit! Ze zouden er echter nog beter kunnen uitzien want ik denk dat Bungie wordt tegengehouden door xbox360 en PS3. De capaciteit van de newgen consoles wordt volgens mij nog niet helemaal benut.

5. Wat kun je mij vertellen over de endgame content?

Schermafdruk 2015-10-03 19.08.12Ikzelf ben nog bezig met de nieuwe raid. Samen met mijn online community zijn we momenteel halverwege en zijn tot nog toe allemaal verbaasd van het nieuwe design en manier waarop. Om een voorbeeld te geven, de nieuwe jumping puzzles zijn overweldigend! We zullen deze ongetwijfeld binnenkort klaar hebben. Ook in deze nieuwe raid zijn wederom wapens en uitrusting te bemachtigen om je zo naar de levelcap te brengen, wat dan weer het kaf van het koren onderscheidt. Het spel is nooit uitgespeeld want er zijn veel nieuwe questlines, met andere woorden, een ketting van opdrachten die je kunnen leiden naar betere wapens of uitrusting.

6. Ja, en hoe zit het juist met die wapens en andere uitrusting?

Het is zo dat nieuwe spelers starten met 1 wapen. Naarmate je het spel speelt verdien je wapens bij. Er zijn in The Taken King meer wapens dan alle vorige DLC’s samen. Year one exotics (alle uitrusting uit voorgaande DLC’s) gaan niet allemaal mee naar year two waardoor mijn favortiete wapens zoals the Gjallahorn en the faithbringer nu nutteloos zijn. Enerzijds is het niet plezant maar anderzijds is het wel een goed zet van Bungie om iedereen met andere wapens te zien spelen. Zo is er meer diversiteit.

7. In een van de vorige vragen, vermelde je de planeet Dreadnout, kan je hier verder op in gaan?

dreadnaught3Het is misschien niet zo juist geformuleerd. Dreadnout is niet echt een planeet, het is een mega groot ruimteschip waar de nieuwe raid plaatsvindt en ook waar andere missies, nieuwe vijanden enzovoort  zijn.

8. We hebben het nu al voortdurend gehad over PVE content (strikes, raids, missies…) maar hoe zit het bij PVP (Player Vs Player)?

Onder de verzamelnaam PVP zijn er nieuwe mappen en nieuwe gamemodes beschikbaar waaronder RIFT, MAYHAMclash. Hier kun je met je met je vrienden online tegen anderen spelen. Je kunt er ook weer uitrusting en wapens mee verdienen. Dit heeft een grote meerwaarde aan het spel omdat het een alternatieve manier is om te spelen, je kan communiceren, leiderscapaciteiten ontwikkelen enzovoort.

9 Wat is je conclusie?

Het is een geweldig spel, erg verslavend en gemaakt voor elk type speler. Voor mij is het nog even afwachten op de nieuwe Iron Banner en trials van Osiris (deze zijn nog niet beschikbaar) waarbij de competitieve kant van mijzelf naar boven zal komen.

10. Welke persoonlijke score geef jij dit spel?

9/10

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights