Review: Dragon’s Dogma

Korte samenvatting van de game

Dus bereid je voor om je zwaard, dolk, boog of staf op te pikken en Pawns in te lijven in een strijd tegen Reuzen, Gobluns en veel meer.

Om Dragon’s Dogma te bekijken moet je de game vergelijken met meerdere andere games en niet enkel  1.

We zeggen dit omdat Dragon’s Dogma niet zomaar een RPG is, of een adventure game of een hack & Slash, Dragon’s Dogma geeft het beste van meerdere games in 1 pakket samen en gooit daar nog eens bij de vele concepten inclusief vijanden beklimmen en epic mini bazen zodat je typische Boss er nog uitziet als een absolute broekventje
Dus bereid je voor om je zwaard, dolk, boog of staf op te pikken en Pawns in te lijven in een strijd tegen Reuzen, Goblins en veel meer.

Waarom het aankopen waard:

  • De masale gevechten met titanische bazen
  • Grote keuze aan een uitgebreide waaier aan unieke wapens
  • A uittgebreide keuze aan quests om uit te kiezen en kan gaan waar je wil

Gameplay

De bediening van de game legt zich toe op de snelheid van hoe een gevecht kan starten,van Golems die instant rijzen uit bruggen tot Chimeras die uit een donkere woud springen en Cyclopen die neerstorten vanaf een berg vlak naast je.

je loopt in een snelle tempo, alhoewel deze je stamina zal verminderen en je open laat voor aanvallen wanneer je stamina laag is en vijanden verschijnen.

De game begint traag, introduceert je de vele concepten, waaronder het hoofdconcept dat je niet alles van de eerste keer kan doden wanneer je het ontmoet. dit is je al opgedrongen tijdens een eerste gevecht met een draak gewapend met een zwak wapen en geen armor , je bent binnen de kortste keren verslagen.

Wanneer je ontwaakt vind je jezelf terug in een kamer, overlevend van de aanval zonder hart die werd opgepeuzeld door een draak, je begint dan aan je avontuur die langzaam aan ontplooit voor jou.

je kan elke Quest voltooien die je vind,dit houd ook in de vele typische RPG terugbrengen Quests die wel moeilijk kunnen zijn, maar zeker de moeite lonen, alsook de nodige relaties opbouwen tijdens een escort Quest.

Het grotendeels van de gameplay zal echter niet bestaan uit vechten, maar het meest uit wandelen van plaats naar plaats, vooral vlak voor je eerste Dragon Hunt, waar je uren zal spenderen aan reizen van de ene kant van de map naar de andere om verschillende quests te vervullen waarvoor je dingen behaald die in een latere quest nodig zullen zijn.

Dit is iets dat door gebrek aan “fast travel”-optie iets dat volgens ons zou mogen implementeert worden in de game, zelfs als moest je ervoor betalen om het te gebruiken.

Wanneer je vijanden ontmoet zal je verbaast zijn door hun enorme vastberadenheid, met veel van hun die je schade aanrichten die recht uit een Ninja Gaiden game kan komen.Alhoewel dit bewijst dat het de game meer moeilijker maakt en soms frustrerend om een opgave te voltooien bij elke gevecht.

Moeilijkheidgraad

als het op moeilijkheidsgraad aankomt, ligt deze bij Dragon’s Dogma zeer hoog, vijanden zijn niet aangepast aan jou level, dus na enkele uren spelen en paar levels hogerop zal je duidelijk het verschil voelen wanneer je op latere tijdstip terugkeert naar de plaats van je eerste ontmoeting.

de verbazingwekkende gevoel van terug te keren naar het gebied waar je voor het eerst geconfronteerd werd met een cycloop en vernietiging ervan  binnen enkele seconden in plaats van minuten is iets dat iedereen zou moeten ervaren.

Als je de game toch te moeilijk vind is het typisch gewijs aan jou om in een zone te belanden waar je eigenlijk niet hoort te zijn

Maar zelfs wanneer je dit doet kunt je dit eenvoudig omzeilen door dit het kopen of zoeken naar talloze kruiden en het gebruik ervan de strijd om je gezondheid terug te stimuleren.

Graphics

De grafics dien je met een korreltje zout op te nemen,verwacht geen gladde, zuivere visuals zoals Skyrim of soortgelijk open wereld RPG,alhoewel je in andere games geen  10 of 20 tal Harpies ziet vliegen in de lucht , aanvallend op jou allen tegelijkertijd terwijl je een ravage aan Griffuns in de lucht probeert te ontwijken.

Al bij al zijn de grafics goed, niet perfect, een kleine prijs te betalen voor de erg korte loading tijden en tekenstijl

Sound

het geluid past perfect bij de gerne van game, met zwaarden en pijlen die een aangename passende geluid van impact leveren terwijl deze het zachte vlees penetreren en de zachte ijzeren borstplaat.
Met geluid die zo goed in de game meereist zodat je zelfs een surround headset erbij kan gebruiken, krijgen we het idee alsof de vijanden in het donker ons opwachten.

Zeer hulpvol voor latere ontmoetingen zoals met de Drakes, dat je hun vleugels hoort wapperen in de wind terwijl ze een manoeuvre uitvoeren om jou aan te vallen.

Multiplayer

Spijtig genoeg is er in theorie geen multiplayer mode aanwezig waardoor je vrienden of willekeurige mensen zomaar je game kunnen joinen,wel kan je de Paws van je vrienden en anderen inhuren om met je mee te vechten,alhoewel deze feature erg gemaakt voelt en je eigenlijk niets meer geeft.

Levensduur

Ne tzoals elke RPG hangt de lengte van de game vanaf van wat je uit de game wenst te halen.

Speel je voor het hoofdverhaal dan kom je snel aan het einde van het verhaal, vermoedelijk binnen de  10 uur.

Speel je liever zoals ons, en kies je om elke Quest te aanvaarden, terwijl je vecht tegen alles wat je pad kruist dan zal je speelduur verder uitbreiden dan 10 uur , naar een 50 tot 100 uur aan levelling up en het vinden van de beste uitrusting.

Conclussie

Dragon’s Dogma is wat ons betreft een overkeken juweeltje,met content waardoor de ervaring toch meerdere uren kan duren.

wanneer het komt tot de waarde van Dragon’s Dogma, dan mag je ervan verzekerd zijn dat deze tot over zijn top uitkomt.

Met prachtige Visuelen, geluid en een gigantische waaier aan quests en wapens om te vinden/upgraden kan het avontuur voorbij de verwachte levensduur.

8.5/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights