Review : Lego Batman 2 : DC Super Heroes

PS3 Review Wii Xbox 360

Toen de eerste aankondiging werd gemaakt ging me kinderhartje zich al vervullen met vreugde, want geef toe, die Lego games blijven toch op en top puur entertainment.
Warner Bros Interactive & TellTale games brengen dan ook een wat ons betreft een must have game met Lego Batman 2 DC Super Heroes.

Verhaal


Het begint bij de man of the year – award.

Nominees Lex Luther & Bruce Wayne wachten vol spanning af wie de trofee naar huis mag nemen,
en de winnaar word: Bruce Wayne, tot groot ongenoegen van Lex Luthor

Het feestje wordt al snel verstoord wanneer Joker en zijn bende het feestje verstoren met een smashing entree

The Joker natuurlijk met alle nodige dramatiek geeft Bruce Wayne de gelegenheid zich te veranderen tot Batman.

samen met de hulp van Superman , Green Lantern , Wonder Woman , Flash & Cyborg, beter gekend als de Justice League bundelen ze de krachten samen om Lex Luther & The Joker hun kwade plannen een halt toe te roepen.

En zo starten we onze game in ware Lego stijl,
alles is breekbaar in de omgeving en het recept bleef bewaard van bouwen, smashen, humor en puzzels.

Meerwaarde

Voor de eerste keer in Lego games geschiedenis krijgen de personages ook een stem,
sommigen zouden deze idee afkeuren, gezien dat de humor in de gestures van de personages liggen.

Maar verbazend werd hier ook aan gedacht en gesleuteld,
de stemmen die de personages geven zorgen zelfs voor een totale meerwaarde aan de game, een boost in de humor en weet perfect met de animatie samen te smelten.

Daardoor geeft het de fans ook dat DC gevoel waarin je nog meer meeleeft in het verhaal.

Grafics

Ook aan de grafics werd gesleuteld, deze ogen scherper als tevoren en zorgen voor een frisse tint waardoor de game ook tot zijn recht komt

Speelbaarheid

Er is zo veel vernieuwing in Lego Batman 2: DC Super Heroes dat we niet goed weten waar eerst te beginnen,

Als eerste hebben de HUD zeg maar, een lobby waar je in de game je level kan kiezen : in Lego Star Wars was dit de taverne , in Lego Harry Potter was deze Hoghward school , en in de vorige Batman de Batcave of Arkham Asylum.

Nu kan je naar hartenlust in een open wereld rond toeren of lopen of zelfs vliegen, want gotham City ligt in volle pracht voor jou open om te verkennen en zelfs vijanden tegen te komen om zo te kopen.

Echt vernieuwend gezien dat je zelfs als superman (met het bijhorende superman deuntje) door de stad kan vliegen en zo collectables kan verzamelen zoals de gouden stenen en de rode stenen.

Deze open wereld is gedurende game ook prachtig verweven in de verhaallijn zodat je een mooie mix hebt van level en open wereld missies

Multiplayer

Natuurlijk is er ook een Multiplayer met de gemakkelijke drop in/drop out mogelijkheid waardoor je even wat hulp kan krijgen van een vriend/vriendin wanneer je even de uitweg niet direct ziet.

Jou partner kan dak de gamesessie joinen en verlaten wanneer hij/zij deze verkiest of zelfs even je het leven zuur maken en de nodige stokken in de wielen steken zodat zij zelf met de goodie’s kan gaan lopen.

Conclusie

Lego Batman 2 weet vernieuwing te brengen in beide spelervaring, grafics en het Lego recept.

Gotham City is wel leuk om even in rond te toeren met de Batmobile, of al vliegend door de stad te zoefen, maar veel meer dan wat verzamelen van collectables en verkennen is er niet.

De verhaallijn betrekt je zeer nauw in de spelwereld alsof je een jezelf inleeft in een goede, spannende film waardoor de controller aan de kant leggen zo goed als moeilijk word

Onze score: 98/100 en een deftige must have game voor iedereen die van de Lego games franchise houdt en zelfs onbekend is met de serie.

 

 

Geef een antwoord