Review : Angry Birds Triology

Nadat onze Ipad/Iphone/Ipod , Windows Phone, Android en zelfs Symbian toestel al de streken van de Angry Birds mochten doorstaan, om vervolgens onze PC schermen in te palmen, kon het ook niet anders dat onze geliefde console aan de beurt was

Kakaaaaaaaaaaaaaah , hier komen de Angry birds , niet èènmaal , niet tweemaal , maar driemaal in

Angry Birds Triology

Rovio staat bekend voor de Angry Birds franchise en hoeft dan ook geen introductie meer,

Op een zomerse dag zitten de Angry Birds bij elkaar te kwekkelen, tot plots ontdekt word dat hun eieren gestolen zijn door de snode groene varkens,  and its on ! de o zo sluwe varkens beschermen de eieren in een fort aan obstakels die je dient omver te kieperen in de stijl van balleke tegen de bekers op de kermis, strategisch en slim spelen is de boodschap

Grafisch :

De Anrgy Birds bestaat uit de bekende Angry Birds , Angry Birds Seasons & Angry Birds Rio , elke versie heeft ook een console make over gekregen met voor Xbox 360 de Kinect &  voor Playstation 3 de Move integratie.

Angry Birds Triology bestaat uit 700 levels in totaal met nog eens een extra 19 extra levels vol gekke destructieve vogels die voor totaal toch meer dan  100 uur aan gameplay leveren

Dit komt allen tot zijn recht op onze portable device terwijl je op de bus of trein wacht, maar wat voor de console ?

De consoleversie van Angry Birds zie der pak strakker uit dan de oorspronkelijke versie, Grafisch krijgen we toch de indruk dat de kleuren levendiger uitkomen, scherper op onze Toestel knallen in volle HD glans.

We merken zelfs interactieve achtergrond die leeft en de spelwereld meer tot zijn recht brengt.

Pluisjes en stof die voorbij waaien, allemaal zeer leuk om te zien.

We merken dat Rovio voor de console versie met Layers werkt, en dus elke laag zijn eigen beweging, en kleur geeft. Waardoor deze nieuwe dimensie een fris gevoel geeft.

Trouw aan het Angry Birds concept werd er niets gewijzigd en dus is het perfect mogelijk om direct aan de slag te gaan met Angry Birds Triology

Sound(track) :

Net zoals de grafics werden ook soundtrack bewaard in een mooie 5.1 surround compatibele geluidspoor, want geef toe, Angry Birds is geen Angry Birds zonder het alom gekende Angry Birds thema Lied en soundtrack die ongetwijfeld herkenbaar in ons hoofd speelt.

Besturing :

De bediening van Angry Birds op je console is ietsje anders dan op een IOS/WP7/Android toestel, waar je bij je handheld device diende  over je Touch screen te slepen word hier op console plaats gemaakt voor controller en/of Kinect/Move ondersteuning.

Spijtig dat het natuurlijk niet mogelijk is om directe contact met het scherm te maken om de Katapult te bedienen , want daar deden we het trouwens voor.

De controller bediening werkt zeer vlot terwijl de hand tracering van Kinect vaak wel wensen overlaat , zo slagen we erin een vogel vast te grijpen maar kunnen we de katapult niet of moeilijk lossen wat tot grote frustratie kan leiden.

Je hebt beide handen nodig, want met de ene hand trek je aan het elastisch gedeelte en met de andere hand hak je touwt door  om je Angry  Bird te lanceren.

Als je daarna je rechterarm beweegt zal de vogel zijn special aanval gebruiken.

Klinkt simpel maar in praktijk waren we meer met de arm aan het schudden alsof een klever aan ons vasthangt en we die wilde eraf gooien.

Wel leuk is aangezien er geen Multiplayer is online of Local, dat je de stand van zaken kan vergelijken met je vriendenlijst via een Leaderbord.

Conclusie :

De Angry Birds trilogie geslaagde remake van de portable versies met een extra 19 levels speciaal voor de console versie en een hand tracking systeem via Kinect of Move.

Trouw aan de originele games met toch een gevoel van vernieuwing dankzij de interactieve achtergrond.

Alles kreeg een mooie HD opfrisbeurt en Angry birds Triology is de jouwe voor maar slechts  30 euro wat op een  10 euro per game komt.

Motion tracking Kinect & Move laten jammer genoeg in Angry Birds Triology te wensen over , dus hebben we ruimschoots de merendeel van de tijd Angry Birds met de controller moeten afwerken, die voor een vloeiende controles zorgt.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights