Nokia Lumia 820 & 920 vermoedelijk eind november in de winkel

09/10/2012 0 Door darklord

volgens de geruchtenmolen op het internet bestaat de kans dat de Windows Phone 8 toestellen van Nokia , de Lumia 820 en 920 eind November in de winkel ligt.

De nieuwe Lumia smartphone met Windows Phone 8 OS krijgt de Pureview camera innovatie , nieuwe navigatie ervaring en draadloos opladen.

de camera is voorzien van de Floating Lens-technologie die ervoor zorgt dat de camera vijf keer meer lichtopbrengst heeft dan andere smartphones.
Hierdoor is het mogelijk om binnen en zelfs ’s nachts scherpe foto’s en video’s te maken zonder te flitsen.

Jo Harlow, Executive Vice-President van Nokia Smart Devices :

Nokia PureView blijft een ongeëvenaarde technologie waarmee smartphones foto’s maken, die te vergelijken zijn met die van een spiegelreflexcamera

Met de Nokia Lumia 920 is het mogelijk professioneel uitziende foto’s en video’s te maken: in huis, buiten, in een restaurant en zelfs ’s nachts.

Crawford Del Prete, Executive Vice-President WW Products en Chief Research Officer van IDC voegde er nog het volgende aan toe :

Wij zien fotografie als een van de belangrijkste onderdelen waarop smartphone fabrikanten zich kunnen onderscheiden

“Fotograferen met weinig licht is altijd een zwak punt geweest bij smartphones. Nokia heeft hier met PureView nu een antwoord op gevonden.
Door het inzetten van zijn uitgebreide expertise op het gebied van fotografie weet Nokia een bijna professionele ervaring toe te voegen.”

De Nokia Lumia 920 is voorzien van de Nokia City Lens, de meest recente aanvulling op de Nokia-lokatiediensten. Door de camera te richten op een straat, voegt City Lens daaraan een laag toe met informatie over restaurants, winkels, hotels en meer. Dit is de meest intuïtieve manier om omgevingen te ontdekken. Nokia City Lens is het begin van een nieuwe ‘augmented reality’-ervaring en een verrijking van Nokia Maps.

Zo is het mogelijk tussen kaarten en ‘augmented reality’ te schakelen en zo de richting te bepalen en de omgeving te verkennen. Samen met de verbeteringen aan Nokia Drive en Nokia OV bieden de Nokia-lokatiediensten de meest uitgebreide en geïntegreerde smartphonenavigatie-ervaring.

Nokia levert de Lumia 920 verder met de krachtigste accu tot nu toe (2000 mAh) en voor het eerst met een ingebouwde draadloze oplader, waardoor de smartphone supermakkelijk opgeladen wordt.

Lumia 820

De Nokia Lumia 820 is een stijlvolle middenklasse smartphone met een compacte behuizing en tegelijkertijd hoogwaardige prestaties. Hoewel de Nokia Lumia 820 dezelfde ‘look & feel’ heeft als de duurdere unibody Lumia-smartphones, heeft hij ook een verwisselbare behuizing. Dit maakt het niet alleen mogelijk om voor een eigen kleur te kiezen, maar ook voor bijvoorbeeld draadloos opladen. Onder de behuizing is ruimte voor een microSD-geheugenkaart.

Draait op Windows Phone 8

Windows Phone 8 (WP8) biedt een nog persoonlijker smartphone-ervaring. Het toestel beschikt over een beginscherm dat de gebruiker nog makkelijker kan afstemmen op persoonlijke voorkeuren. Daarnaast bieden de WP8-smartphones bewegende ‘Live Tiles’ op het startscherm voor realtime updates van de belangrijkste zaken. Het is mogelijk om tussen Windows Phone 8-smartphones, Windows 8-pc’s, tablets en de Xbox te synchroniseren. Dit houdt in dat de gebruiker overal toegang heeft tot zijn of haar bestanden, foto’s, muziek en video’s met het apparaat naar keuze. Met Internet Explorer 10 is het mogelijk sneller en veiliger te surfen op internet en ook zijn de Microsoft Office-apps ingebouwd. Wat iemand ook wil doen, het gaat het makkelijkst met Windows Phone 8.

Draadloos opladen

Nokia introduceert eveneens een aantal draadloze oplaadaccessoires en partnerschappen.

Met de ‘Fatboy Recharge Pillow’ is het gewoon leuk om de Lumia eenvoudig op te laden.

Daarnaast lanceert JBL de JBL PowerUP Wireless Charging Speaker for Nokia, een draadloos oplaadstation met fantastisch geluid in retrostijl. Verder is er een samenwerking met Virgin Atlantic om draadloze oplaadstations te plaatsen in de London Heathrow- en JFK Clubhouse-lounges, en oplaadfaciliteiten te plaatsen in een aantal The Coffee Bean & Tea Leaf-cafés. Dit zijn de eerste van veel samenwerkingsovereenkomsten waarmee Nokia het draadloos opladen buiten de huis- en kantooromgeving brengt.

Beschikbaarheid

De Nokia Lumia 920 is verkrijgbaar in geel, rood, grijs, wit en zwart. De Nokia Lumia 820 is verkrijgbaar in rood, geel, grijs, blauw, paars, wit en zwart. Beschikbaarheid en prijzen verschillen per land en zullen op een later moment bekend worden gemaakt.

 

Productspecificaties

  Nokia Lumia 920 Nokia Lumia 820
Scherm 4,5-inch Nokia PureMotion HD+ WXGA IPS lcd-scherm

Super Sensitive-aanraakscherm

Nokia ClearBlack met groot helderheidsbereik en beter lezen in fel licht

4,3-inch ClearBlack OLED WVGA 800×480

Super Sensitive-aanraakscherm

Nokia ClearBlack met groot helderheidsbereik en beter lezen in fel licht

Accu 2000 mAh met geïntegreerd Qi draadloos opladen 1650 mAh met ondersteuning voor Qi draadloos opladen
Processor 1,5GHz Dual Core Snapdragon S4 1,5GHz Dual Core Snapdragon S4
Camera 8,7 megapixel Nokia PureView met gavanceerde optische beeldstabilisator en Carl Zeiss-lens

1080p Full HD-video-opname met 30fps

8 megapixel autofocuscamera met Carl Zeiss-lens

Dual led-flits

1080p Full HD-video-opname met 30fps

Camera-voorkant 1,2 megapixel met 720p HD-video VGA
Geheugen 1 GB RAM

32 GB geheugen met 7 GB gratis SkyDrive-opslag

1 GB RAM

8 GB geheugen met ondersteuning voor microSD-geheugenkaart end 7 GB gratis SkyDrive-opslag