Review : NBA 2K16

Review : NBA 2K16

01/11/2015 Uit Door darklord

Ik steek het echt niet onder stoelen en banken : I love NBA games !

En dan nog zeker als het gaat over NBA 2K games.

 

De realisme, Grafische pracht en moeilijkheid word elk jaar groter, beter en schitterender!

Zo was ook editie 2016 geen verschil, en als je dan weet dat deze de 2de editie is op de Next Gen console, dan weet je dat met zijn high end prestaties 2K zichzelf een uitdaging weet aan te meten op de vraag : “ Hoe maak je 2K NBA2K16 nog beter ?!”

NBA-2K15

De Hulp van Spike Lee kwam dan natuurlijk zeker van pas en zo kreeg de MyPlayer en MyCareer mode een mooie make over.

Audio :

Gezien het ene samen gaat met het andere voor een optimale Gaming belevenis, weet 2K games ook de cinema gevoel te leveren van een echte NBA Tornooi.

Akq0pq8

3 commentators geven de nodige feedback en commentaar waardoor de match een realisme gevoel krijgt alsof je echt een NBA match meemaakt.

De spanning, adrenaline , de sfeer .. alles is aanwezig met uitzondering van de zweetgeur van de spelers (misschien maar goed ook 😉 ? )

De 3 grote tenoren die jou de commentaar geven zijn dan ook geen onbekenden en leveren een knap stukje voice acting af.

  • Ernie Johnson
  • Kenne Smith
  • En de enige echte legende : Shaquille O’Neal

Grafisch :

De realisme van de Game, daar lig toch de pracht ook in zodat je niet het gevoel krijgt alsof je met een ondermaatse NBA game aan de slag bent (sorry NBA Live 15 … )

Geen grafische beelden die aanvoelen als een vorige generatie game, waar toegeven 2K games zelfs daar gezien de limieten van de console wisten een schitterende prestatie naar voren te brengen op grafisch vlak!

nba-2k14-screenshots-lebron-james-4

De zweetdruppels blinken op de spelers en glijden van het voorhoofd af terwijl ze in time out worden geplaatst, Publiek voelt niet aan als een copy past technologie maar reageren dankzij een AI meer realistischer.

Hiervoor heeft 2K gebruik gemaakt van een “Bodyscan” technologie zodat de realisme op ongekende niveau is, iets dat filmmakers in diverse anime ook durven gebruiken.

Kleine voorbeeld is dan dat in de vorige editie zo ook Kevin Durant en Lebron James er iedentiek hetzelfde uitzagen ook onder de spelers.

Andere kop, zelfde lichaam ….

Nu merk je het verschil echt goed tussen alle verschillende spelers en de bezoekers in het publiek.

Game mode :

In plaats van alle modes af te gaan die niet zoveel verschillen uit eerdere edities, zullen we het hebben over de vernieuwende game Modes :

MyCareer is dan ook de zeg maar storyline van de NBA games in NBA 2K en de reden om elke editie aan te schaffen.

nba-2k16-college-teams.jpgWant wat is een sportgame zonder storyline ? Alvast geen gemakkelijke taak om voor ons te reviewen alvast …

Het verhaal gaat zowat als gewoonlijk als volgt : jij bent een rookie en wil op de lader omhoog klimmen tot de professionele league.

Doc Rivers is je coach , die jou door jou levenspad op een avontuur mee zal nemen.

nba-2k15-ps4-my-career-doc-river

Hij neemt je mee uit de achterbuurt van “The Hood” en leert je het sociale leven kennen en wat er zich op het veld afspeelt.

Niet dat het verhaal zo indrukwekkend is en beetje aan de zwakke kant , maar toch weet hij wel enige extra waarde te leveren.

Door het toevoegen van “Off-Days” kun je ook buiten de tornooi dagen even op je gemak een balletje gooien om wat te ontspannen.

Hier heb je de mogelijkheid tot Trainen of In-game geld verdienen door sponsoring en connecties op te bouwen.

Deze laatste doe je door contact te onderhouden met NBA spelers van de oude en nieuwe garde, de eigenaar van het team , de community manager van 2K games en Jackson Ellis : de rivaal uit NBA 2K14.

Rev610

MyGm is ook nog aanwezig en beter dan ooit, hier train je jezelf tot een topatleet.

In NBA 2K15 was deze al uitstekend en natuurlijk weten we al dat deze elke editie beter zal worden, want zo kennen we 2K games.

En inderdaad in NBA 2K16 is de MyGM ook groter en beter geworden dankzij tal aan toegevoegde items, en verbeterde elementen.

Nieuw is alvast de 3 Team Trades waarin je van de ene club naar de andere club spelers kan transfereren?

Hierdoor krijg je dan nieuwe strategie ’s ter beschikking door de nodige wissels te voeren.

1440679469-mediaWanneer een wissel niet word aanvaard krijg je ook de nodige uitleg tot je beschikking.

Maar de grootste troef lig toch wel in het feit dat je kan verplaatst worden naar een andere stad zoals naar New Orleans of Chicago en je wil je verplaatsen naar een nabijgelegen stad om daar de concurrentie aan te gaan.

Dit gaat niet zomaar en word dan ook over beslist door het management vooraleer je die toestemming krijgt.

Een grote terugkeer is MyLeague die als een manager modus werkt, lang afwezig en nu eindelijk terug.

Deze online variant is eigenlijk simpel : met een aantal vrienden kies je verschillende teams en speel je de play-offs tegen elkaar.

De spanning loopt hoog op en de spanning zal dan ook te snijden zijn.

Gameplay:

nba2k14nglebronDe bekende Gameplay werd alvast niet veranderd of aangepast, wel verbeterd.

Zo is de strafschot systeem beter uitgewerkt zodat je minder moet “gokken” wanneer je een perfecte shot kan maken.

De aanwezigheid van een soort Stamina balk geeft je de perfecte zone aan waar je dient te vullen om deze te lossen.

Moeilijkheid :

Ben je gewoon van de Hall Of fame te spelen, dan zou je misschien beter een niveau lager kiezen in de nieuwe NBA 2K16.

NBA1-624x351

Gezien de moeilijkheid elke editie hoger komt te liggen is het dan ook raadzaam iets lager te beginnen en zo naar bovenop te trainen.

Begin je direct aan de Mycarreer mode, dan zal je het zeker wel voelen ook!

Conclusie :

We gaan kort zijn en daarom is dat geen slechte zaak :

NBA 2K16 rules !!!

Een schitterende NBA game en zoals altijd de pionier in de NBA en zoals we weten andere sport game.

Enkel een goeie Tutorial ontbreekt en de MyTeam valt wat tegen, maar als je al de handen vol hebt aan MyGm , MyLeague , Pro Am en de tal aan leuke matches samen.

nba-2k13-wii-u-screenshot-1

Waarom zelfs niet eens Chigaco Bulls VS Bulls spelen ? De sterrenteam van 80’s tegen bv De league van 93 is toch een droom van elke speler.

Qua Grafics & Audio is deze fenomenaal dik in orde! 2K games weet van een ruwe diamant een schitterende juweel te maken, zeg maar de Forza Motorsport onder de NBA.

27 oktober was het nieuwe NBA season al begonnen in USA , en dus was dit ook zeker de ideale zoethouder voor elke fan … en wedden dat deze nog maanden zal meegaan tot NBA 2K17 ?

We nemen ons petje af voor 2K , want zoals altijd leveren ze een Toptitel af waar duidelijk is dat Kwaliteit op de eerste plaats komt, waar we toch wat emotioneel van worden en een traantje bij wegpinken voor zijn pracht & praal.

Als je zelfs al weet dat het echt moeilijk was NBA 2K16 aan de kant te schuiven om aan de review te beginnen … Nuff Said !

Score :

9,2/10