TomTom lanceert verkeersinformatieplatform TomTom City‏

TomTom heeft TomTom City gelanceerd als nieuwe verkeersplatform.

Live verkeersinformatie.

 

Geleverd aan consumenten en verkeersprofessionals.

Het platform biedt de uitgebreide verkeersinformatie die TomTom bezit overzichtelijk per stad en moet overheden, bedrijven en inwoners helpen om samen duurzame en efficiënte mobiliteit te realiseren.

TomTom City is toegankelijk vanaf elke computer, tablet of smartphone met internet.

Het toont live verkeersinformatie, incidenten en andere data, die gratis beschikbaar zijn voor consumenten en verkeersprofessionals.

Er zijn nu 25 steden in 18 landen opgenomen, waaronder Gent. Tijdens het jaar zullen meer steden worden toegevoegd.

TomTom City is gebaseerd op TomTom Traffic, de toonaangevende verkeersinformatie van TomTom navigatiesystemen.

Ook is historische data over filedruk verwerkt, die afkomstig is uit onderzoeken zoals de TomTom Traffic Index.

Met toenemende aantalleen auto’s op de weg in de komende jaren en de opkomst van de zelfsturende auto, biedt TomTom City nieuwe manieren om met mobiliteit in steden om te gaan.

TomTom-City-traffic-incidents-Sydney-screenshot

Zowel automobilisten als verkeersprofessionals kunnen slimmere beslissingen nemen, filevertraging vermijden en zo verkeersopstoppingen voor iedereen verminderen.

TomTom City biedt in één oogopslag een overzicht van de huidige verkeersinformatie in de stad.

De statusindicatoren tonen de huidige gemiddelde snelheid die in de stad wordt gereden, vergeleken met de gemiddelde snelheid zonder opstoppingen; de ‘barometer’ toont de relatieve vertraging ten opzichte van vrije doorstroom; ook het aantal huidige incidenten in de stad worden getoond als cijfer en op de kaart.

De informatie wordt elke minuut aangepast.

Schermafbeelding-2016-04-06-om-17.13.03

TomTom City toont de ergste knelpunten gebaseerd op data van het afgelopen kwartaal. Deze informatie is samengevat in een ‘all day’-overzicht en gescheiden voor ochtend- en avondspits.

De samenvattende informatie is beschikbaar op de kaart en ieder knelpunt kan individueel worden geselecteerd voor verdere details.

Deze nieuwe online toepassing kan overheden en verkeersprofessionals helpen om miljoenen weggebruikers binnen minuten te informeren over incidenten op het wegennet.

Met een paar muisklikken kunnen zij werkelijke of geplande afsluitingen, omleidingen  en andere verstoringen in de verkeersstroom melden.

Beschikbare steden bij lancering

Europa: Aarhus (DNK), Amsterdam, Den Haag (NLD), Berlijn (DEU), Bordeaux (FRA), Gent (BEL), Lodz (POL), London (GBR), Montpelier (FRA), Moskou (RUS), Parijs (FRA)
Oceanië: Auckland (NZL), Sydney (AUS)
Afrika: Kaapstad (ZAF)
Azië: Dubai (ARE), Istanbul (TUR), Riyadh (SAU), Singapore (SGP), Taipei (TWN)
Noord en Zuid Amerika: Pittsburgh (VS), Rio de Janeiro (BRA), San Francisco (USA), Sau Paulo (BRA), Toronto (CAN), Vancouver (CAN)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights