Review : Deadpool

Game news PC PS3 Review Xbox 360

Deadpool is zonder enige twijfel Marvel‘s  meest knotsgekke, idiote, superheld die je kan bedenken, en dit op een ultieme positieve manier !

 

 

 

Geen serieuze rollen , geen superheld die zijn krachten serieus neemt,…Nee beste Players , Deadpool is de ultieme onderbroekenlol , anti superheld, krabbend-aan-zijn-kruis superheld die zijn helende krachten te danken heeft aan The Wolverine & zich weet te verweren dankzij zijn guns, swords en short range teleporter die werkt op “Kitty Farts” (werd trouwens serieus vermeld, als klucht offcourse )

We stellen je nu al teleur dat deze review niet zo van de pot gerukte humor zal bevatten zoals Deadpool De Game, het is gewoon een te gevaarlijke niveau van humor die onze redactie-verzekering niet dekt

High Moon wist al vaak de kop op de nagel slaan met onder andere de Transformers Games en is hierbij zeker niet aan zijn proefstuk toe.

Na War Of Cybertron & Fall of Cybertron waren we al direct grote fan van High Moon, en keken we vol spanning uit naar deze Deadpool.

Verhaal :

Deadpool wil een game, is het beu om de minder bekende personage te zijn.

Na eerst afgekeurd te worden, word hij tenslotte toch door een mirakel (en enkele strategisch geplaatste explosieven in de buurt van zijn manager ?) toch gekozen voor zijn eigen game.

Het enigste wat hij nodig heeft is Budget, en een script….Die Deadpool dan maar aan zijn laarzen lapt.

Verdere verloop van Deadpool de game is dan maar pure improvisatie, met alle hilariteit tot gevolg.

De toon is onmiddellijk goed en laat ons niet door een saaie intro worstelen.

Gameplay:

Zoals we zeggen vliegen we vanaf de start er al in, even een verkenning in zijn appartement, wat rond neuzen en wanneer we willen starten we aan het avontuur met nog 2 andere personages..die eigenlijk 2 stemmen in zijn hoofd zijn waar hij voortdurend een gesprek mee voert.

screenlg7

Deadpool is een combinatie van een Hack & Slash en 3rd person shooter aspect die goed weet aan te slaan.

Alle verwijzingen naar andere helden uit het universum zijn aanwezig, internetfenomenen, franchise en noem maar op.

De humor kan je best beschrijven als slap-stick variant.

Beide wapens & personage kunnen opgewaardeerd worden dankzij Deadpool munten die je in het volledig spelwereld terug vind, maar vaak is het sparen wat aan de lange kant.

Deadpool kan trouwens ook op korte afstanden teleporteren om enkele zware gevechten te ontwijken, hier zit trouwens een limiet op om over-use te vermijden : na 3x dien je even te wachten om zogenaamd te herladen.

Healing process helpt je verder op weg wanneer je even weet dekking te zoeken, dit dankzij zijn rol in het Weapon X-programma.

Moeilijkheid :

Je kan doorheen de game hack & slashen of gewoon neerknallen met je favoriete wapens, die natuurlijk ook ammo nodig hebben.

Tegen de kleinere tegenstanders zal dit wel vlotten dankzij tal van combo’s, teleporteren wanneer het te warm onder de voeten word en af en toe wat dekking zoeken.

Tegen de al grotere bad guys zal dit echter een andere verhaal worden:

DeadpoolScreen_VsLadies-noscale

Kom je te dicht dan krijg je een mep die je Life Bar nog sneller zal draineren dan deadpool die aan een urinoir zijn blaas laat leeglopen.

Sta je te ver dan dien je jezelf te vertrouwen op je vuurwapens, die al snel zonder ammo vallen, en jou boobytraps zoals granaten, beervallen , enzo …

Deze grotere jongens gaan ook minder snel tegen de grond, maar eens zover is krijg je veel voor terug aan beloningen.

Deadpool’s Guntaka vechtstijl (een combinatie van zwaarden en pistolen) is een stijl die aanspreekt, maar als gamer dien je nog te weten hoe je ermee zal omspringen.

Deadpool-Game-Image1-600x337

Een verder veel voorkomende aspect van superhelden games (denk maar aan Batman & Spiderman Games ) zijn de diverse platform gedeeltes, puzzels oplossen & missies.

Deadpool zijn teleportatie krachten is er zeker potentieel voor deze afwisseling tussen de gevechten door.

High Moon wist ook hier wat leuke puzzels in te verwerken, die niet altijd zo evident bleken te zijn.

Waar de ene voor de hand lag en simpel was, bleek enkele seconden later het antwoord een echte doordenker te zijn.

Speelduur :

Ook al speelt de volledige game zich af op het eiland Genosha en zijn alle decors die er rondhangen uiterst interessant, toch merken we hier en daar dat er weinig detail werd besteed aan de omgeving waardoor we veel bruin en grijskleurige scenes krijgen.

Hierdoor gaan we minder stilstaan bij de omgeven en verder door gaan in het verhaallijn waardoor Deadpool in 6 tot 8 uur uitgespeeld hebben.

Daarnaast kan je nog even wat tijd rekken door  8 challenge maps uit de singleplayer mode die werden gekozen.

Multiplayer is er niet dus veel herspeelbaarheid van Deadpool is er niet : Jammer eigenlijk.

Conclussie :

Deadpool-box-art-features-Wolverine-Cable-Psylocke-and-Domino-new-gameplay-footageHigh Moon Studios heeft sterk investeert in zijn tijd op de personage waard te maken, de humor op de correcte toon te brengen en tal van plezier te leveren.

Het casten van Nolan North als de stem van Deadpool was ook een schitterende keuze, net als de ingesproken stemwerk van overige personages die onfeilbaar werden neer gepoot.

Deadpool is zeker de moeite waard voor al wie graag geniet van grappen, grollen en slap stick humor.

High Moon Studios brachten Deadpool veel eer aan, enkel jammer dat er alleen maar op deze punten de nodige aandacht werd gebracht.

Ondanks de korte speelbaarheid geven we toch Deadpool een waardering van

6 / 10

 

 

Geef een reactie