Review : Gotham Season 1

Game news Movie Review Spotligh

We kunnen 2015 bestempelen als het jaar van de vleermuis, geen Chinese horoscoop maar een echte Batmania jaar so far met mede dank aan Lego Batman 3 , Arkham Knight , en binnenkort nog eens de Lego Dimensions franchise die de Donkere Vigilante terug brengen op onze consoles.

Zo veilig dat we ons voelen, dat we haast een wereld zonder “Le Bat” kun indenken… Maar toch was het ooit zo !

De wereld van Gotham was niet altijd onder de bescherming van de Dark Knight,

Bruce Wayne was maar een kleine jongen, The Joker had net als The Pinguïn en de Riddler een leven, en zelfs Selena Kyle had een leven voor haar alter ego Catwoman.

5de84940-dd4c-48bb-9666-f3dd51c3528c

Gotham is een “Coming of Age” of beter gezegd een “Origins” verhaal, net zoals Warner Bros eerder al met “Smallville” wist te brengen met het verhaal over de jeugd van Clark kent alias Superman te brengen.

Zo is dan ook Gotham het verhaal over de levensjaren en het opgroeien van Bruce Wayne en veel meer.

Verhaal:

Jim Gordon word belast om de moord op de ouders van Bruce Wayne met als mogelijke getuige de kleine , kattige Selina Kyle die op de straten leeft.

Gotham-ep109__scn26_14233r

Een taak die hij maar al te graag op zich neemt om samen met zijn partner de moord te onderzoeken.

Gotham-ep109__scn8_14440r

Wie in vredesnaam de Waynes wil vermoorden is een grote raadsel, maar wat James Gorden niet verwacht is de groei van de komende criminaliteit in Gotham.

Goth-ep109_scn15_13367r

Terwijl hij tussendoor ook zaak na zaak oplost, word Jim zonder te beseffen dieper Gotham-ep116_scnA23_25928ringedompeld in de wereld van criminaliteit, soms zelfs dichter dan hij verwacht wanneer hij op hetzelfde bureau samen werkt met Edward Enigma (The Riddler) : een zeer onzekere, verlegen jongeman met de liefde voor de lokaal inventaris meid… die jammer genoeg geen oog heeft voor hem.

Ook Cobblepot die door zijn companions de bijnaam de Pinguïn kreeg (dik tegen zijn zin) probeert hogerop te geraken en gaat zelfs tegen zijn bazin Fish Mooney in om ze in diskrediet te brengen.

Gotham_pilot_FishMooney_s_3658rNatuurlijk valt een sluwe slang al snel door de mand wanneer hij een poging waagt met als gevolg dat Mooney zijn fratsen al snel beu geraakt.

Hij komt zo ook dan in het vizier van detective Gordon wanneer zijn partner hem probeert in de wereld te introduceren en Jim eerst zichzelf dient te bewijzen door die op zijn beurt afknallen…

GOTHAM: Detectives Gordon (Ben McKenzie, L) and Bullock (Donal Logue, R) try to detain a suspect in the "Viper" episode of GOTHAM airing Monday, Oct. 20 (8:00-9:00 PM ET/PT) on FOX. ©2014 Fox Broadcasting Co. Cr: Jessica Miglio/FOX

Iets waar The Pinguïn zich natuurlijk niet aan kan houden…

Gotham-ep121_scn18_19_35657r

Terwijl de jonge Bruce dan ook zelf antwoorden zoekt naar de reden voor de moord op zijn ouders, heeft het bestuur van Wayne Enterprise het zelf niet zo nauw met de jonge opvolger.

Gotham-ep116_scn34_25751r

zet ondanks de belofte van Jim Gordon zijn eigen onderzoek op touw.

Gotham-ep109__scn13_13912rMet vertrouwen in de detective die beloofd heeft de dader te vinden, kan de jongeman het niet laten zelf om zelf het heft in eigen handen te nemen, met de hulp van Alfred die naast zijn rol als butler ook nog eens Au pair word dan ook weer een stuk verantwoordelijker bij krijgt in zijn zorg over de jonge Bruce.

Hij leert de jongen omgaan met zijn verdriet en ook sterker worden zodat geen enkele “Bully” hem nog klein kan krijgen.

Wanneer Bruce dan Alfred vraagt als hij hem wil leren vechten, gaat de man direct akkoord.

Tussen Mooney & Falcone botert het ook niet zo goed, wanneer de 2 maffiabazen oog en oog komen te staan en de Pinguïn probeert hogerop te klimmen door van de situatie te genieten …

Elk zijn leven, aan iedere hoek iets te gebeuren en dus vroeg of laat zullen allen tegen elkaar opboksen.

Gotham is dan ook een origine verhaal!

Cinematografie :

Decors, sfeer en acting … alles zit werkelijk naadloos en schitterend in elkaar.

De Britse acteur Sean Pertwee geeft een schitterende representatie weer van de op “Earth One”- reeks in de DC wereld gebaseerde Alfred.

Alfred met als achtergrond een militaire training werd ook verantwoordelijk gesteld voor de veiligheid van Wayne Mansion toen zijn goeie vriend Thomas Wayne om hulp vroeg.

Gotham-ep118_scn7_29983r

Ben Mckenzie speelt in de rol van een zeer jonge Jim/James Gordon de detectieve die zijn handen niet omdraait voor de criminele wereld en maar al te graag overal eens rondpookt om de nodige reactie te krijgen.

Jada Picket (vrouw van Will Smith) neemt dan weer de rol van Fish Mooney aan, overlord Crime Boss met een eigen willetje waar je best niet mee rond gaat sollen

Gotham-ep109__scn10_15178rDe Cast list gaat ontzettend groot en elke personage is perfect op elkaar ingesteld waardoor de universum van de DC wereld Gotham nog meer tot zijn plooi komt.

Net zoals de decor is ook het verhaallijn een originele conceptie van de makers die je toch wat dieper meenemen in de unieke wereld van wat er was voor de dagen van de Dark Knight, en hoe de kleine man tot de legendarische held kwam.

Gotham-ep109__scn9_13735r

Mede ook door de vriendschap en zelfs vermoedelijk zelfs eerste crush tussen Bruce Wayne & Selena Kyle ? 😉

Conclusie :

Gotham is een zeer integrerende verhaal, vol spanning, mysterie en is een ware aanrader voor elke DC fan.

Hoe was de wereld voor de dagen van Batman en hoe zagen de levenspaden eruit van alle gekende personages ?

bb223ded-b75b-4cf2-8d07-73a11a25c6a9

Hoe is de wereld van Gotham ontstaan ?

Alle vragen worden in deze schitterende Origins verhaal duidelijk, dat zelfs elke moment waar een personage word introduceert een sensatie is.

Die eerste momenten van The Joker of Oswalt Coblepot naar zijn rol als de pinguin toe zijn maar enkelen van de legendarische momenten die je krijgt te zien.

Gotham season 1 verschijnt vanaf 2 september op Bluray & DVD

04a43a68-b5ca-4a03-86e7-bde8e1fa4eb9 677ac882-46fe-470b-a50d-a793b600c89eScore :

9,2/10