The Walking Dead: A New Frontier

The Walking Dead: A New Frontier – Review

In december brachten de mensen van Telltale Games het nieuwe seizoen uit van hun The Walking Dead series. Wij kregen een exemplaar van The Walking Dead: A New Frontier in handen, probeerden het uit, en schreven onze bevindingen neer …

The Walking Dead: A New Frontier

De eerste twee episodes in de serie van The Walking Dead verschenen reeds vroeger op Steam, XBox en PS4, en vormen een deel van een 5 delige serie. Op die manier zullen de mensen van Telltale Games nog een aantal series uitbrengen in de toekomst die het verdere verhaal van Clementine (en een aantal andere karakters) uit de doeken doen.

Het verhaal :

Wel, zonder al te veel te willen prijsgeven, kunnen we toch al meedelen dat Clementine terug van weggeweest is! In The Walking Dead: A New Frontier hebben we wel de indruk dat ze eerder een bijrol kreeg … een noemenswaardige bijrol, maar toch … een bijrol.

Het verhaal ontwikkelt zich immers rond een aantal nieuwe karakters waaronder Javier, Kate, Gabe en nog een aantal andere personages.

Er zitten zelfs een aantal personages bij die sterk verwijzen naar de effectieve personages uit de TV reeks.

Bepaalde personages lijken sprekend op die uit de TV Serie.
Bepaalde personages lijken sprekend op die uit de TV Serie.

Gameplay:

Zelf had ik de vorige twee seizoenen van The Walking Dead uit de Telltale Series niet gespeeld, dus wist ik niet zo goed wat ik mocht verwachten.

Snel reageren is de boodschap!
Snel reageren is de boodschap!

Al snel werd het echter duidelijk dat ik een aantal keuzes zou moeten maken, en dat het verhaal zich verder zou ontwikkelen rond die keuzes.

Op onverwachte momenten in het verhaal wordt de reactiesnelheid ook op proef gesteld en moet je binnen een bepaalde tijdspanne supersnel en correct reageren.

De effectieve gameplay is eerder eenvoudig, waardoor het spel toegankelijk is voor jong en oud … al zou ik de jonge spelers toch niet onmiddellijk onderwerpen aan al dat zombie geweld.

In de praktijk laat je het verhaal zich ontwikkelen rondom uw keuzes, schiet je hier en daar wat Muerto’s en andere slechteriken omver, en hoor je bepaalde zaken uit te zoeken die je op je pad terugvindt.

Op een gegeven moment besliste ik om een deel van het verhaal opnieuw te spelen en een aantal andere keuzes te maken. De nieuwe keuzes die ik maakte hadden niet zo veel invloed op het verdere verloop van het verhaal, maar er zijn keuzes die echt wel een andere verhaallijn opleveren.

Soms moet je een hartverscheurende keuze maken
Soms moet je een hartverscheurende keuze maken

Best wel leuk om eens uit te proberen en om zo te zien dat de mensen van Telltale Games echt wel alle mogelijkheden voorzien hebben in de verhaallijn.

Voor zover wij konden zien is elke Episode onderverdeeld in 6 hoofdstukken die je elk op zich in 10 tot 20 minuten kan uitspelen.

Het resultaat is dat elke episode gemiddeld een uurtje tot anderhalf uur in beslag neemt.

Voorlopig zijn nog maar de eerste twee episodes beschikbaar, wat toch goed is voor een 3 tal uren aan zombie vermaak.

Graphics & Geluid

Toegegeven … dit is waarschijnlijk niet de meest grafisch intensieve game die we zagen, en je hebt zeker geen top of the line GTX 1080 SLI setup nodig om dit spel te draaien. En toch waren we aangenaam verrast om te zien hoe realistisch alles lijkt. Je ziet natuurlijk duidelijk dat alles een cartoon look heeft, maar toch werd de nodige aandacht besteed aan details.

De cartoony look is een onderdeel van de sfeer
De cartoony look is een onderdeel van de sfeer

Als we dan toch even mogen muggenziften, dan fronste ik toch af en toe eens de wenkbrauwen bij het geluid.

Hier en daar was het immers overduidelijk dat de dialogen op verschillende momenten waren opgenomen.

Afhankelijk van de keuzes die ik maakte klonk de reactie van een bepaald personage totaal anders dan wat hij daarvoor had verteld … qua volume en intonatie dan. Niet dat het een probleem is, maar het viel mij in bepaalde hoofdstukken wel enorm op.

Zowel de graphics als het geluid zorgen er wel voor dat je echt in de sfeer van The Walking Dead zit, best knap hoe die atmosfeer terug te vinden is in The Walking Dead: A New Frontier.

Onze Mening

Persoonlijk hou ik wel van The Walking Dead: A New Frontier en hebben de mensen van Telltale Games er een fan bij.

Niet alle keuzes in het spel hebben een leuke afloop
Niet alle keuzes in het spel hebben een leuke afloop

Dat er tijdens het spelen niet echt veel verkeerd kan lopen zorgt ervoor dat het spel toegankelijk is voor iedereen. Ok … af en toe is het wel even schrikken bij de creepy geluidjes, wordt je eens neergeschoten, of beslist een of andere walker dat hij nog wat vlees tussen zijn sandwich mist, maar niet wat je niet kan oplossen door even 10 minuten opnieuw te spelen.

Dat betekent ook dat het spel wat voorspelbaar wordt. Ja … je zal af en toe eens gebeten worden door een muerto en zal je heel snel moeten reageren om aan ene hachelijke situatie te ontsnappen, er zullen dingen gebeuren die je niet verwacht, mensen zullen sterven, en veilige plaatsen lijken niet altijd even veilig als je wel zou denken. Dus verrassingen genoeg.

En toch … het spel opnieuw spelen en een aantal andere keuzes maken kan ervoor zorgen dat je een iets andere verhaallijn krijgt.

Zoals gezegd ben ik best wel fan van The Walking Dead: A New Frontier. Het is het soort spel wat je snel eens kan opstarten om een tiental minuten te spelen en zo de stress van de werkdag te vergeten!

Score :

7,8/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights