Review : LEGO Harry Potter collection (PS4)

Net op tijd is Harry potter terug in LEGO stijl,wanneer de fans zich al warm mogen maten met eerst Fantastic beast & Where to find them en nu ook LEGO Batman voor zij die verzot zijn van alles wat met LEGO te maken heeft.

Old & New wanneer je weet dat er geen nieuwe Harry Potter Lego game is, maar  alle LEGO Harry Potter games netjes samengebundeld in een next gen versie voor de Playstation 4 .

Beide Lego Harry Potter delen werden dan ook uitgebracht voor Playstation  4 als 1 bundel , volledig geremasterd naar de hardware en grafische prestaties van de nieuwste generatie console.

Grafisch & Menu :

Om niet soortgelijk zoals Bioshock collection alles apart te laten installeren, krijg je vanuit een centrale scherm beide gameversies voorgeschoteld waar je uit kan kiezen met welke je wil starten.

In 2010 verscheen het eerste deel van Traveller’s Tale & Warner Bros met LEGO Harry Potter Years 1 – 4 , daarnaast kun je ook kiezen om het eerste deel over te slaan en te starten met de in 2011 verschenen LEGO Harry Potter Years 5-7.

Adder onder het gras is dat je eigenlijk pas deel 2 kan spelen nadat je al even bezig bent met het eerste deel, dus onmiddellijk vrij keuze zit er niet in.

Sound :

We zijn sinds LEGO Batman 2 gewoon dat de cast de stemmen inspraken, of originele score werden gebruikt.

Maar er was ooit een tijd van pure slapstick waar personages enkel duidelijk wisten te maken door lichaamstaal en neurie.

Dit was dan terug wennen dat de personages doofstom overkwamen.

Slapstick humor komt nog altijd tot zijn recht hierdoor , soms beter zelfs dan bij de gesproken dialogen.

Multiplayer is iets wat we vaak hebben mogen missen, thans toch online.

In LEGO Harry Potter kon je zomaar bij mensen via een drop in en out even helpen.

Spijtig genoeg vonden we deze niet terug, maar de klassieke CO-op in lokale mode was wel aanwezig.

Altijd leuk om vrienden bij te halen bij die moeilijke stukken.

Conclusie:

We vreesden even voor een Lite versie van een HD remake, maar Traveller’s Tale hebben zo goed als mogelijk alle belangrijke delen weten te behouden.

Veel nieuws is er echter niet te melden, geen nieuwe gameplay features of elementen.

Wel een mooie HD remaster in grafisch niveau.

Doordat LEGO Harry Potter al van 2010/2011 bestaat zullen de spelers snel gaan vervelen aan de herhaling, wel zullen nieuwe spelers genieten van deze LEGO Franchise uitgave.

Geen Dialogen in gesproken vorm, geen cinematische cut-scenes maar veel slapstick humor zoals de goeie oude “LEGO” tijd.

En verder zullen de fans de getrouwe “smash & collect” attitude wel herkennen waar alles geld oplevert, items opbrengt om de volgende puzzel te verzamelen, en de schitterende rondleiding in Hogwarts

Score :

7/10

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights