Cinema Review : The Zookeeper’s Wife

Wie niet weet wat gedaan op een woensdag met de nodige weer en regen in Juni, kan nog snel de kans grijpen om droog in je lokale cinema de prachtige productie van More »

Review : Assassins Creed – The Movie

Ubisoft lijkt de trein op film franchise goed op te trekken na eerder Prince Of Persia in de zalen verscheen, Nu is het aan de beurt van een volgende Franchise : Assassins More »

Review : Rogue One – A Star Wars Story

In een Melkweg ver weg van hier, Nog voor Luke het lot van zijn vader kende, Na het jammerlijke Luke van Anikin Skywalker, Begint het verhaal over de rebellen en hun actie More »

Winnaars : Gezelschapspel “Eigen Kweek”

Witjewèl, op zijn plat dialecs gon winder neki de winnaars bekend maken van de “Eigen Kweek” bordspel iere.   Gerelateerd More »

Review : Thrustmaster Y-350P 7.1 Wildlands edition (Playstation 4)

Met een release van een topgame, speelt Thrustmaster ook graag in op de ware fans met een costum themed headset. Bij de lancering van Doom was dit ook al het geval toen More »

Review : Acer liquid Z6

Acer lanceerde recent zijn nieuw instap model : Acer Liquid Z6.     Gerelateerd More »

Review : Doctor Strange

I’ve Come To bargain, Tegen het eind van deze review zal je een nieuwe Marvel personage erbij kennen die gespeeld word in schitterende rol van Benedict Cumberbatch. De acteur kende je al More »

Wedstrijd “Denial” – Win Duoticket

Het rechtbankdrama Denial is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de meest spraakmakende processen uit de Britse geschiedenis. Historicus Deborah Lipstadt en Brits auteur David Irving gaan een juridisch gevecht More »

Review: Mass Effect – Andromeda

5 jaar zijn verstreken sinds het einde in Mass Effect 3 en het lijkt ermee dat de triologie was afgesloten, geen vervolg, einde saga. Fout dus ! Gerelateerd More »

Review : T 16000M Flight Stick Pack

Als het nu gaat in race of flight games, de perfecte gear maakt een sim nog aangenamer. Samen met een groot scherm of 3 en alle toetsen, hendels en triggers zal je More »

 
darklord

About

Darklord : De grote Playr00m Opperhoofd die zijn kennis aan zijn kleine minions overlever. Technologie loopt door de aderen als een setje nanobots! En mijn grootste zwakte is de altijd durende honger naar meer kennis! En Cosplay !

Review : Acer liquid Z6

Acer lanceerde recent zijn nieuw instap model :

Acer Liquid Z6.

 

 

Wie de laatste jaren onder een steen heeft weten te leven  : Acer zet in op de Smartphone wereldn met hun eigen brand waar Samsung al jaren met de Galaxy reeks actief is en Nokia/Microsoft koos voor hun Lumia merk.

Liquid bied je het beste van alle werelden aan, voor een meer verteerbare prijs.

Met de Liquid Z6 is het alvast zeker niet anders en als we eerlijk mogen zijn : stukken beter dan de eerder besproken Acer Liquide Jade Z.

Design :

Op het eerste zicht zou je denken dat de Z6 zijn looks ging gaan lenen van de Iphone familie.

Maar een diepere kijk doet je snel beseffen dat zijn elegantie op en top puur Acer uitstraalt.

Wij krijgen een wit/champagne kleur model ter beschikking van de fijne mensen bij Acer.

Naast de Acers Z6 is er ook een Z6 Plus variant met onscreen toetsen meer mogelijkheden.

Design gewijs kiest Acer altijd voor een trendy en herkenbare design.

Met een hometoets en de nodige aanwezigheid van een back-toets en takentoets om alle openstaande applicaties  op te roepen en 1 voor 1 af te sluiten of te wisselen tussen jou lopende app’s.

Achterop de champagnekleurige case vind je naast het Acer logo ook een ronde cameralens terug, flitser er net onder en een heldere speaker.

Allemaal in een strak, elegante uitstraling.

Hardware & Software :

Een blik op de Z6 leert je al snel dat diep vanbinnen een 1Gb werkgeheugen  en Mediatek chipset van 1,30 Ghz aanwezig is op de Z6.

Verschil met de Plus leert ons dat deze  3x zoveel werkgeheugen bezit, een vingerafdrukscanner en een  4080 mAh batterij.

Op de Z6 krijg je een batterij aan boord van 200 Mah.

Naast de eerder vermelde  1Gb ram geheugen en de MediaTek processor draait de Acer Liquid Z6 op Andriod 6.0 Marshmallow.

Batterij gaat ongeveer 1 dag mee wanneer we GEEN bluetooth en GPS laten actief staan en enkel  werken met Wifi en 3/4G signaal in combinatie.

Bij het ontvangen exemplaar merkten we wel een trage laadproces en korte levensduur van de batterij op.

Zelfs wanneer batterij nog 25% bedraagt weet deze al in elke tellen leeg te lopen.

Software standaard krijgt Acer Liquid Z6 Acer Nav mee om jou navigatie comfortabel mogelijk te maken, deze achterliggende software werd ontworpen door Tom Tom.

Voor deze test hebben we de volledige waaier aan sociale media app’s weten te testen en simultaan acttief laten draaien op de achtergrond zoals elke smartphone gebruiker op zijn toestel meestal gebruikt.

  • Mail-acount
  • Snapchat
  • Whatsapp
  • Facebook
  • Messenger
  • Twitter/Tinder/Twoo (afhankelijk van jou sociale status ? )
  • Homebank app
  • Netflix (over een wifi signaal , deze buiten de batterij test maar enkel in huishoudelijke kring en aan de lader)
  • Fotografie/cameragebruik met een aanwezige resolutie van  8MP.

Na een halve dag zonder gebruik van telefonie/sms in idle toestand bedroeg ons toestel 65-70% , met tege de avond 19u pas een 25-30% resterend.

Dagelijks laden was dan ook de boodschap waar we anders gewoon zijn een volle dag rond te komen bij intensief gebruik.

Acer Liquid Z6 is tevens ook een Dual Sim model, waarbij je naast je huidige Sim-kaart van je operator ook een  2de Sim-kaart kan invoeren om bv je zakelijke oproepen te ontvangen, of gewoon roaming in het buitenland voordeliger te maken door een buitenlandse Sim kaart erbij te voegen.

Zo blijf je op beide nummers tegelijkertijd bereikbaar en actief zonder te wisselen en op 1 van de  2 onbereikbaar te blijven.

Met zijn 5inch scherm krijg je bij de Z6 zeker een HD scherp beeldsensatie voor al je multimediagebruik.

Zo was Netflix of Youtube alvast een zeer aangenaam ervaring met optimaal genot op de  Acer Z6.

Toch voor een Instapmodel is dit uiterst de moeite voor de prijs van  119 euro.

Wie meer capaciteit en prestatie wil kiest dan liever voor de Acer Liquid Z

Plus ter waarde van  249 euro.

Conclusie:

Voor een meer dan aanvaardbare prijs is de Z6 zeker de moeite waard voor wie niet meer nodig heeft.

Wil je meer “luxe” met een (ons wat betreft overbodige) vingerafdrukscanner , dan neem je beter de “Plus” versie.

Wel interessant is dat de Plusversie een sterkere batterij bezig, 3x zoveel werk-ram geheugen en alsnog voor 130 euro extra je de capaciteit krijgt dat je anders van een Samsung Galaxy S6 zou verwachten.

High end model voor low-cost prijs , zo met de Z6 en de Z6 plus.

Score :

8.4/10

 

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie