Hardware Review : Acer Liquid Jade Z is de Instap voor elke eerste Smartphone user.

Tijdens onze bezoek aan de Acer Green evenement in Brussel hadden we ook een kennismaking met wat ons verteld was : de instap smartphone zou worden voor jong en oud.

De Liquid Jade Z is een toestel dat je voor 199 euro in de winkel terug vind en wist zijn lage prijs te bekomen door zijn krachtige processor te laten vallen.

Acer-smartphone-Liquid-Jade-Z-Black-photogallery-04

Niets ergs aan, want Acer weet wel hoe ze moeten hun toestellen te bouwen, en waar Microsoft met de Lumia als paradepaard door het leven gaat en Samsung met de Galaxy S-reeks wist de mensen te bekoren, had Acer ook een eigen lijn in de planning en dat werd dan de Liquid reeks.

Qua uiterlijk lijkt de Liquid Jade Z identiek op de Jade S versie , maar met dan enkele verschillen.

Uiterlijk :

Zo is de achterzijde ontworpen uit een plastieken omhulsel, terwijl je toch de krachtige grip gevoel krijgt bij het vastnemen.

De Liquid Jade Z voelt lichter aan alvast dan je zou verwachten en je zou bijna moeten opletten dat je niet gaan denken dat je jou toestel ergens langs de baan bent verloren.

Slim en elegant zijn dan ook de key features van het toestel in zijn uiterlijk en préséance.

Met zijn gewicht van 110 gram is deze vermoedelijk de lichtste smartphone dat we ooit in handen hebben gekregen.

Acer-smartphone-Liquid-Jade-Z-Black-photogallery-03En dunste ! Want de Liquid Jade Z is amper 7,9 mm dik.

Links vinden we alvast een slot voor een (meegeleverde) 16GB Micro SD kaart en in dezelfde slot toegang voor jou Nano Simkaart.

Apple is lang de enigste niet meer met de Nano-toestellen, dus wie met een Microsim in huis zit zal deze moeten omruilen gezien verknippen geen optie is zoals bij de Sim naar MicroSim keuze.

De slot is zo klein gemaakt en zit stevig vast, dat deze dezelfde formaat heeft van de volumetoetsen die zich aan de Rechterkant bevind.

Technisch :

Het scherm bevat een zeer hoge definitie IPS LCD scherm met een resolutie in 720 X 1280 pixels, of zeg maar 720p op een grote van een 5 inch scherm.

Acer-Liquid-Jade-Z-On-Stand

Qua Besturing draait de Liquid Jade Z op Android 4.4.4 – Kitkat.

Screenshot_2015-06-28-15-17-35Zijn kracht komt voorts uit een 64 bit Quad Core Mediatek processor van 1GB ram

Via microSD kan de geheugen uitgebreid worden tot maximum 32GB extern?

Batterij aan boord is een 2300mAh die toch wel redelijk lang meegaat.

Wij doen alvast op intensief gebruik (= mobile internet, Wi-Fi , e-mail check up, Facebook) een gemiddeld van een dag verbruik tijdens een normale werkdag, tegen de eind van de dag resteert er ons nog 3%.

Camera is ook er eentje om over te schrijven, want als een fervente Lumia gebruiker had ik nooit verwacht om zo’n scherpe foto’s te verkrijgen op HD niveau.

Acer-smartphone-Liquid-Jade-Z-Black-photogallery-02De Camera aan boord bevat aan de achterzijde een volwaardige 13 Mega Pixel camera en een frontcamera aan 5 Mega Pixel.

De achterste lens heeft zelfs een schitterende Autofocus aan boord en Led flits die jou kiekjes nog duidelijker maken in de avond.

En filmen ? dat doe je gewoon aan 30 frames per seconde aan 1080P.

Screenshot_2015-06-26-17-03-15Ook valt te zegge natuurlijk dat de Interface van Acer er zeer vloeiend uit en voelen aan als een PC desktop dankzij zijn tal aan “zwevende” mogelijkheden.

Beide browser als callscherm en berichten kan je gewoon laten zweven terwijl je met een andere aplicatie bezig bent.

Ideaal als picture in picture mode zodat je de houdige activiteit niet hoeft te verlaten.

Alsook noemenswaardig is wanneer je plaats tekort hebt op het startscherm, je ideaal alles in folders kan rangschikken die perfect je in Windows Aero stijl op de hoogte houden wat er zoal in de folder zit, net als de melding bij welk er X-aantal berichten of meldingen zijn.

 

Bugslife ?

Maar naast al deze leuke dingen merken we toch enkele negatieve zaken op aan de Liquid Jade Z.

Voor geluid heeft deze Smartphone de DTS technologie aan boord waardoor het geluid subliem is, maar erg krachtig is deze niet altijd.

Ook ondervonden we enkele teleurstellende tegenslagen die hopelijk door een update kunnen gefikst worden.

Screenshot_2015-06-28-22-28-58Zo verloren we vaak connectie met Wi-Fi/3G/4G waardoor we verplicht waren het toestel hernieuw op te starten via een clean boot.

Of begon het toestel na verloop van tijd vaak te haperen, vastlopen of zelfs vaak totaal niet meer te reageren op onze handelingen.

Geen zwaar gebruik nochtans, wanneer we ons beperken tot Facebook gebruik, Twitter, Tinder, E-mail en alle meest voorkomende apps die de standaard smartphone gebruiker in dienst neemt zoals zelf gewone netbanking.

Occasioneel zelfs begon het toestel zelfs tijdens het laden een eigen leven te leiden alsof een hacker de controle had overgenomen en lustig door alle menu’s en opties zat te browsen.

Conclusie:

De Acer Liquid Jade Z is wel een aanrader voor wie een eerste smartphone zoekt, die beide elegant, stijlvol en licht is.

Acer weet wel een schitterende toestel op de markt te brengen, maar het is nog even wachten als de “bugs” kunnen weg gewerkt worden via de nodige update.

De vloeiende en aangepaste Interface van Acer werkt wel zeer gelikt, al missen we een Blacklist om bepaalde ongewenste personen te blokkeren (iets wat zo vaak zelfs op andere toestellen staat).

Acer-Liquid-Jade-Z-white-dp

Camera is de parel van het toestel, net zoals zijn batterijduur en zijn navigatie.

Enkel spijtig dat het toestel vaak problemen heeft met zijn gebrek aan een krachtigere processor waardoor deze zijn nodige kuren soms weet te geven .. en toegang tot het “start hernieuw op” menu je dan ook belemmerd word.

Hardware score : 4,5/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights