Review : Fossil Q Explorist

Review : Fossil Q Explorist

Grote fan van Wearables was ik nooit echt, ik zag het nut niet in om op je pols naar een scherm te staren terwijl het bron toestel vlakbij aanwezig was in je More »

Review : Red Sparrow (Blu-Ray )

Review : Red Sparrow (Blu-Ray )

De koude oorlog mag dan voor ons in het verleden lijken, ze is slechts versplinterd en door sociale media merken we niets meer van in huidige maatschappij. Een krachtige Quote die werd More »

Review : The Crew 2

Review : The Crew 2

The Crew  2 is een zeg maar , niet zomaar een race game. Het best kan je beschrijven als een open wereld vol uitdagingen in de vorm van verschillende wedstrijden via ter More »

Review : Lego -The Incredibles

Review : Lego -The Incredibles

Dient er nog een introductie gebracht te worden voor de Lego games en Travvelers tales? Zeker niet! Maar wanneer een franchise gelegofiseerd wordt dan is het meestal altijd een schot in de More »

Review : Super Bomberman R (Xbox One )

Review : Super Bomberman R (Xbox One )

Noem 1 van de games die je spontaan naar een retro, nostalgische gevoel knallen en het is Bomberman!     Gerelateerd More »

Review : Black Panther (Blu-Ray)

Review : Black Panther (Blu-Ray)

For Wakanda! Black Panther vervoegt het Marvel raster in de reeks aan superhelden, Disney weet dus trouw te blijven aan de humor en actie, maar voor de eerste maal in Disney- Marvel More »

Review : 300CPX Far Cry 5 edition

Review : 300CPX Far Cry 5 edition

Thrustmaster brengt een zee aan headsets, en wie een thematiseerde editie wil is ook bij hun aan het goeie adres. De 300CPX is al eens in verschillende variaties verschenen zoals de klassieke More »

Review : Maze Runner : The Death Cure (Blu-Ray)

Review : Maze Runner : The Death Cure (Blu-Ray)

Het laatste deel van The Maze Runner weet alvast zijn voorgangers alle eer te behouden, Niets veranderd en enkel meer van hetzelfde in een duistere toon waar de emoties hoger liggen   More »

Review : The Last Ship – Season  4 (DVD)

Review : The Last Ship – Season 4 (DVD)

Dat the Last Ship toch al even meegaat is een statement op zichzelf. Het is dan ook 4 jaar geleden toen de eerste avonturen naar boven kwamen drijven over de allerlaatste schip More »

Review : Datatraveler 2000

Review : Datatraveler 2000

Kingston staat bekend als pionier in geheugen modules en flash drives, Net dat wat zo belangrijk is voor elke pc-gebruiker: Veilige dataopslag. Flash drives kunnen verloren gaan, hoe vaak lees je niet More »

 
darklord

About

Nieuws & Reviews op gebruikers niveau. Games~Multimedia~Movie & Shows ~Hardware & More! Altijd al zin gehad een nieuws item te delen? IM dan onze Facebookpagina snel !

Review : Lethal Weapon – Season 1 (Blu-Ray)

Tegenwoordig heeft Hollywood een trend van oudere films om te zetten naar een reeks-productie.

Rush Hour heeft zo al 1 season gekregen en werd door ABC al na 1 jaargang geannuleerd, From Dust Till Dawn kreeg zo ook zijn eigen reeks op Netflix…

Een andere klassieker die wist vertaald te worden naar het kleinere scherm is Lethal Weapon met Mel Gibson & Danny Glover.

De Trilogie staat ongetwijfeld in het geheugen gegrift van losbol Martin Riggs & Roger Murtaugh

Deze keer natuurlijk, op het scherm krijgen we andere acteurs voor de rollen zoals Damon Wayans die je herkent uit onder andere “My Wife & Kids” en andere reeksen.

Verhaal:

Actie, humor en drama volop in de reeks wanneer we bij de start al leren over Martin Riggs die een nieuw leven start bij de LAPD.

 

1 jaar tevoren was Martin actief bij de Navy Seals tot het noodlot toesloeg en zijn vrouw wist om het leven te komen met hun ongeboren kind.

Hij wordt samen gezet met zijn nieuwe partner Roger Murtaugh die net na een hartaanval terug aan de slag gaat.

Murtaugh kiest liever voor een rustige aanpak, diplomatisch en volgt trouw de regels.

Riggs is meer iemand die in elke actie zonder te denken springt in volle overgave.

Zoals Vuur en ijs zijn de 2 tegenpolen van elkaar die al snel na de eerste achtervolgingen, schietpartijen en explosies al snel anders over elkaar denken.

Een unieke vriendschap ontstaat tussen de 2 heren en als ze ontdekken dat ze dezelfde doel hebben, kunnen ze al snel op elkaar rekenen.

Cinematografie:

De vertaling naar een reeks lig in de handen van Matt Miller die reeds ervaring heeft met onder andere Batman Forever , Dan Lin (The Lego Movie) en McG die verantwoordelijk was voor Terminator Salvation & Charlies Angels.

De actie loopt verdeeld over 18 afleveringen voor deze eerste seizoen, aan een razendsnel tempo.

Humor en Drama is evenveel present als de nodige actie.

Wanneer we meer leren over Riggs zijn verlies, zien we de man in het begin als een gebroken man die niets meer heeft om voor te leven.

Flirtend met pijn en dood kan het hem allemaal niet schelen wat zijn rol op de aarde is, tot hij Murtaugh leert kennen en al snel in hem en zijn familie ziet wat hij mist.

Riggs blijft zich vasthouden aan zijn overleden vrouw, terwijl hij ook weer het leven weet op te pikken en ergens met een schuldgevoel kamp.

Al snel komt hij te weten dat er wel meer achter haar overlijden kan zitten dan gedacht.

Alsook aan de kant van Murtaugh leren we veel over het gezin, hoe ze de hartaanval weten te verwerken die hem bijna fataal werd, en de tieners in hun leven.

Qua personages hebben de makers weten deze flink uit te bouwen met een stevige achtergrond.

Geen tel gaat voorbij of de actie en avontuur weet waardig aan de films zich te presenteren.

Extra’s:


De 3-delige Bluray die we mochten ontvangen bevat tal aan extra’s.

Een onuitgegeven pilootaflevering leert ons dat er voor de tv werd gekozen om flink in de taal te snoeien.

Niet alleen ongecensureerd maar ook extra 4 minuten lang met nooit eerder vertoonde scenes.

Daarnaast bevat de Bluray set ook een gag reel met de nodige bloopers, verwijderde scenes en een kijk in het verhaal hoe van film naar serie de adaptatie verliep in Reloading: Lethal Weapon.

Conclusie:

Met tal aan knipogen aan de film franchise levert Warner Bros een geslaagde reeks af met Lethal Weapon.

Acteur Clayne Crawford vult perfect de schoenen van Mel Gibsons personage, en Damon Wayan blijkt dat ie ook een sereize rol kan afleveren ipv zijn komische rollen zoals zijn broers (de Wayans brothers die bekend zijn uit white chicks en Scary Movie).

Qua actie en spanning weet de reeks je bij te houden en je aandacht niet te vezwakken in deze full, fun entertainende reeks.

Zeker wanneer Gibs meer te weten komt over wat er met zijn vrouw is gebeurd, zijn hertenpad naar nieuw leven, het achterwege laten van een verdrietige periode vol drank en gebrek aan levenslust.

Gibbs is echt een losgeslagen kanon waar zijn partner Murtaugh de handen aan vol heeft en als het aan hem lag, zou hij nog vrezen ook dat Gibbs ooit zijn dood kan worden (figuurlijk)

Murtaugh’s leven met zijn vrouw (advocaat) en 2 kinderen zelf bied alvast de nodige spanning aan, laat staan dat Gibbs een plotse verwachting maakt en hij stiekem wel in zijn leven die nodige actie gemist had.

 

Lethal Weapon is vanaf 20 september beschikbaar op DVD & Bluray en een frisse wind in de wereld van shows, met in elke afl een 43 min durende, nieuwe zaak.

Score :

9/10

 

 

 

 

 

 

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com