Review : Guardians of Galaxy 2 ( Blu-Ray )

De grootste stelletje ongeregelde helden is terug in een spetterende Sequal !

Groot, of beter gezegd Baby Groot, Rocket, Peter Quill, Yondu, Gamora,,Drax , Nebula …

De namen zeggen je allemaal wel iets.

We hebben het over Guardians of the Galaxy Vol. 2

 

De naam werd gekozen naar aanleiding van de 2de Mix Tape die Peter “Starlord” Quill zijn moeder naliet aan zoonlief.

Zijn zoektocht naar zijn vaders brengt een special plottwist wanneer zijn vaderlief plots ten tonele verschijnt en Peter herenigd wordt met vader.

Maar is de ontmoeting echt zomaar toeval of random? Of zit hier wat achter?

De leutige Bende gaan een nieuw avontuur aan nog voor hun ontmoeting op de planning staat met The Avengers tegenover Thanos in de komende Avengers Film.

Verhaal:

Na de verhalen in het eerste Guardians Of The Galaxy film, lijken de vrienden closer naar elkaar toe te groeien en samen missies te voltooien.

Ze lijken echt wel op elkaar ingestemd als een goeie, draaiende machine.

Het duurt ook niet lang voor een nieuw avontuur zich aanbiedt wanneer de grijpgraag pootjes van Rocket weet batterijen te stelen van The Sovereign.

Met een eskadron achter zich heen, word het vuur aan de schenen gelegd, tot ze gered worden door een mysterieus schip.

Niemand anders dan Starlord zijn vader heeft de avonturen opgevangen van Peter Quill die wist te overleven met een infinitie steen in zijn handen.

Ego neemt zijn zoon en team mee naar zijn planeet waar hij begind aan een bonding met zijn zoon.

Hun legende loopt hun voor en zo wist Peter’s vader zijn zoon te vinden en de antwoorden te geven op tal van Peter zijn vragen: waarom werd hij nagelaten, de geschiedenis tussen zijn moeder en vader, herkomst van onaardse afkomst en meer …

Maar er schuilt meer achter de toevallige ontmoeting.

Op de planeet waar ze vertoeven wordt verteld dat Peter goddelijke krachten heeft, wanneer ook blijkt dat zijn vader een verborgen agenda hanteert.

Cinematografie:

Nieuwe personage is Mantis die we ontmoeten wanneer Ego zijn zoon meeneemt naar zijn planeet om Peter meer bekend te maken met zijn thuis wereld.

Cast:

Baby Groot is werkelijk nog schattiger dan Rocket, ook al zegt hij niet veel of blijft zijn dialoog beperkt tot “I Am Groot” , Acteur Vin Diesel wist wel op de DVD/Blu-ray in alle talen de stem van Groot in te spreken.

Soms wat dom maar o zo lief is Baby Groot zeker wanneer hij altijd neigt zijn eigen zin te willen doen.

Rocket zou je misschien niet kunnen inbeelden wie er achter de stem zit, maar “The Hang Over” ster Bradley Cooper weet perfect het karakter te weergeven van Rocket in een eigenwijze, grofgebekte manier alsof hij gewoon niet liever wil dat iedereen een hekel aan hem krijgt

.

Stoere bink Drax met een kinderhartje en naïeve geest wordt gespeeld door Mixed Martial Artist en WWE wrestler Dave Bautista die een uitgesproken gedachte heeft wanneer hij telkens het voor de hand liggende weet uit te spreken of niet zo tactvolle woorden spreekt waarbij hij mensen kwetst en het niet beseft…

Kurt Russel speelt de rol van Peter Quill’s vader:” Ego” die samen met Mantis ten tonele verschijnt wanneer hij eindelijk zijn zoon weet terug te vinden.

Mantis is een gevoelige wezen met de mentaliteit als een kind, schuchter en onschuldig met de nodige verlegenheid …

Mantis haar gave is bij aanraking de persoon zijn gevoelens en emoties te waarnemen.

Zij blijkt aan de zijde van Ego al snel schuldgevoelens te krijgen over de plannen van Ego, wanneer ze in contact komt met de Guardians.

Mantis word gespeeld door Pom Klementieff

Cinematografie & conclusie :

Guardians of The Galaxy: part 2 blijkt een zeer ontspannende, entertainende productie te zijn.

Als je de critici mag geloven zou de eerste productie de fans op hun honger hebben weten te laten, then again .. critici … wie zijn zij 😉

Het eerste deel was in onze mening al zeer geslaagd wanneer een stelletje antihelden samen komen, het is dan ook duidelijk te merken in “Part 2” dat de bende nog closer naar elkaar zijn toegegroeid, al beseffen ze of willen ze het niet toegeven.

Sommigen zouden zeggen dat “Part 2” een typisch verhaal meekreeg, vaderlief vind zoon om zoon enkel te gebruiken voor zijn eigen plannen.

 

Maar laat dit je zeker niet ontmoedigen.

Gaurdians of The Galaxy 2 bevat meer dan voldoende humor, actie, plezier, cameo’s en brengt ons een stap dichter bij het grote gevecht waar we allen op wachten: Infinity War!

Deze 19de Marvel productie die gelijk al toe is aan zijn Phase 3 zal ook jou weten te plezieren!

Score:

7/10

nu verkrijgbaar op Blu-ray, DVD en Video On Demand

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights