Review : Marvel’s Super Heroes 2

LEGO games zijn niet meer aan een introductie toe, ze hebben al (en owee als ik in herhaling val) een reeks aan topfranchises weten te LEGOLIZEN (get it ? Legalizen met een O) 🙂

De recepten van LEGO zijn telkens zelfde gebleven in een  ” don’t fix if its not broken” manier :

 

 

Neem een franchise, maak er karikaturen en slapstick humor van en giet het in een sensationele, original verhaal.

LEGO Marvel Avengers was zo een soepje dat het van het ene naar het andere sprong, LEGO Star wars: The Force Awakens was dan weer puur genot net zoals Jurrasic Park en LEGO Marbel super heroes.

Net deze laatste krijgt een deel 2.

Zeker goeie timing met recente favorieten die verschenen op dvd/Bluray en cinema zoals Doctor Strange , Thor : Ragnarok , en in USA reeds verschenen reeks als Marvel’s Inhumans.

Deze superhelden samen met de recent overgestapte Spiderman die Disney/Marvel wist te bemachtigen van Sony en het ziet ernaar uit dat het volledige Marvel familie onder 1 dak komt te staan.

Zo ook in LEGO Marvel Super Heroes 2 die we al eerder op Gamescom mochten ervaren, en dus nu EINDELIJK verkrijgbaar is op Xbox One, Playstation 4, Nintendo Switch en pc.

Verhaal:

Vlot na het verhaal van LEGO Marvel Super Heroes, reist Kang, de veroveraar door verschillende realiteiten en tijdlijnen.

De bekendste steden weet hij uit hun realiteit te halen en veroveren.

Niet weten dat de helden aanwezig ook in de stad vertoeven en als soort mieren kolonie mee verhuizen naar hun nieuwe “home”.

Zij moeten de krachten bundelen en samen werken als ze willen Kang verslaan en de dimensies herstellen naar hun glore.

Gameplay:

Waar in het allereerste Marvel Super Heroes tussen de levels door de aanwezigheid van Agent Colson uit Agents of S.H.I.E.L.D wist te vergezellen, werd deze keer plaats gemaakt voor Jonah Jameson.

Verwacht maar niet aan audio rips zoals in Lord of the rings of The Hobbit, met bekende dialogen uit de film die als fragmenten opduiken met grappige animaties.

De makers van Travelers Tale kozen voor originele script met originele stemmen die ingesproken werden.

Dit geeft ook een meerwaarde aan de belevenis.

De Werels zelf van LEGO Marvel Super Heroes 2 werd al aangekondigd dat deze groter zou zijn en de HUB achterwege zou gelaten worden.

Terug naar de wereld waar je vrij kan rondlopen en alles kapotslaan wat je tegen komt.

Naast de 20 verhaalmissies krijg je nog eens 10 bonus levels erbij.

Groter en Beter dankzij de kracht van de next Gen console.

Reken maar op tal van ontgrendelbare personages uit het Guardians Of The Galaxy universum, Doctor Strange wereld, Spiderman, Avengers, en veel meer die je terugvindt in de grote wereld van Chronopolis.

Alle werelden komen hier werkelijk samen zelfs hoog in lucht de wereld van de Inhumans die ze Antillan noemen.

Grafisch:

We merken soms wel bij de hevige actie dat onze gameplay durft te happeren, toeval of ligt het aan onze console? Dat laten we in het midden.

Op zich niets zo erg storend maar wanneer er tal aan grafische pracht gegenereerd wordt merken we toch dat onze systeem of de game niet volledig mee kan.

Conclusie:

Het is even geleden dat een LEGO Game nog zo zalig aanvoelde, toegeven dat LEGO Worlds wel fun was maar meer als een MInecraft versie aanvoelde.

Het is dan ook zo goed als een jaar geleden dat de vorige LEGO-game verscheen met LEGO: Star Wars The Force Awakens in december, samen met de cinema release.

Strak verhaal en ondanks de originele stemmen uit het stal van Travelers Tale is LEGO Marvel Super Heroes 2 een meerwaarde.

Het is sterk wennen dat de huidige stemmen uit het eerste deel niet aanwezig ware, iets dat als een haar in de boter werkte bij de makers toen in 2016-17 de videogame voice actors in staking gingen.

Neemt niet weg dat alles toch op zijn plooi komt.

De wereld is groter en de Battle Arena en tal aan bazen leveren je toch meer dan honderden uren plezier op als je echt alles wil gaan bekijken en uitspitten.

LEGO Marvel Super Heroes 2 is nu verkrijgbaar op alle bekende platformen, behalve vorige generaties zoals Xbox 360 en Playstation 3.

Dit is dan ook een eerste keer dat vorige en huidige platformen niet beiden een release kregen.

Wij hebben deze alvast getest op Xbox One.

Score:

9/10

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights