Review : Supernatural Season 13 (DVD)

Review : Supernatural Season 13 (DVD)

13 jaar geleden intussen al dat de WInchersters hun eerste debuut maakten op het scherm, 13 jaar vechten tegen de demonen en geesten En 13 jaar avonturen tegen de onderwereld, engelen, demonen More »

Review : Transference

Review : Transference

De eerste keer ik in contact kwam met Transference was tijdens een Gamescom sessie in 2017. In een kleine zaal, met nog een andere speler in VR mode leerde we de geheimen More »

Review : Lethal Weapon Season 2 (DVD)

Review : Lethal Weapon Season 2 (DVD)

Terwijl Lethal Weapon in USA begonnen is aan zijn 3de reeks, kun je hier in België nog genieten van het 2de seizoen die zopas ook op DVD werd uitgebracht. Genieten is ook More »

Review  : Deadpool 2 (Blu-Ray )

Review : Deadpool 2 (Blu-Ray )

Heer en meester Ryan Renolds heeft gezorgd dat Deadpool een cinema leven kreeg, De man gaat het niet bekennen wie de beelden heeft geleaked , maar come on 😉 “ we know More »

Review : PES 2019

Review : PES 2019

Pro Evolution Soccer stond dan wel jaren  bekend als het “witte product” in de voetbal games, met name aan de minder uitgebreide licenties en lagere kwaliteit… De afgelopen jaren heeft Konami toch More »

Review : We Happy Few

Review : We Happy Few

Al even op Kickstarter en nu eindelijk verkrijgbaar : We Happy Few ! Over welke andere game van Bioshock konden we het hebben ? De massale aandacht en inzameling voor deze productie More »

Review : F1 2018

Review : F1 2018

De racegame seizoen is weer begonnen, met de periode waar je Forza en F1 race games in je schoot gedropt krijgt. Dit meestal rond het F1 seizoen altijd om zo de fans More »

Lara Croft opgemerkte verschijning bij Belgische Obstacle Run

Lara Croft opgemerkte verschijning bij Belgische Obstacle Run

De boog hoeft niet altijd gespannen te staan…Maar in het geval van Lara Croft’s nieuwe Shadow of the Tomb Raider is niets minder waar! Gerelateerd More »

Review : The X-files S11 ( Blu-Ray)

Review : The X-files S11 ( Blu-Ray)

The X-files Seizoen 11 is nu verkrijgbaar op DVD & Bluray en het lijkt wel als Mulder & Scully nooit zijn weg geweest. Toegeven de succes van de jaren 90 was als More »

Review : Castaway Paradise

Review : Castaway Paradise

Redenen je een Nintendo neemt is toch voor games als Zelda, Mario, Donkey Kong en de tal aan franchise zoals de “mute” personages …   Gerelateerd More »

 
darklord

About

Nieuws & Reviews op gebruikers niveau. Games~Multimedia~Movie & Shows ~Hardware & More! Altijd al zin gehad een nieuws item te delen? IM dan onze Facebookpagina snel !

Review : Red Sparrow (Blu-Ray )

De koude oorlog mag dan voor ons in het verleden lijken, ze is slechts versplinterd en door sociale media merken we niets meer van in huidige maatschappij.

Een krachtige Quote die werd in de start aan de film geleverd om een schets te geven van de sfeer waar Red Sparrow over gaat.

Ondanks Hollywood wel bulkt van titels recentelijk en aankondigingen met kleuren en dieren , is Red Sparrow is geen Marvel film die volgt op Black Panther.

Red Sparrow ligt ook niet voor de verwachtende Black Widow.

Red Sparrow is ook geen documentaire over de rode gevogelte.

 

Wat wel volgt is een verhaal van Russische spionage in tijden die afspelen in een kat en muis spel tussen de Russen en de CIA.

Gebaseerd op het boek van Jason Matthews met de gelijknamige titel.

Sterrencast met onze eigen (West) Vlaamse Matthias Schoenaerts, de getalenteerde Jennifer Lawrence die al eerder heeft samen gewerkt met Francis Lawrence voor de Hunger games, en de legendarische Jeremy Irons vormen samen een top cast in deze 140min durende spectaculaire verhaal.

Verhaal:

Dominika Egorova (gespeeld door Jennifer Lawrence) is een prachtige, getalenteerde ballerina in het Bolshoi Ballet.

Ze danst met volle passie en liefde de planken van de vloeren, tot ze geblesseerd geraakt en haar leven als Ballet voorbij is.

Sinds Dominika niet meer kan optreden, betaald Bolshoi ook de verzorging van haar moeder niet meer, alsook de huur en andere kostendekking.

Alle steun wordt ontnomen en Dominika is ten einde raad, tot haar nonkel Vanya aan de deur verschijnt (in de rol door Matthias Schoenaerts).

Adjunct-directeur van de inlichtingendienst, nonkel Vanya vraagt haar een wederdienst in ruil voor zijn hulp.

Een kleine maar …

Het duurt ook niet lang of deze kleine dienst loopt volledig uit de hand wanneer Dominika getuige wordt van een moord tijdens de “Gunst” voor Vanya.

 

 

Haar leven komt hierdoor op het spel en Vanya geeft haar de keuze:

Haar leven of naar een school voor Sparrows gaan waar jonge mensen getraind worden hun lichaam te gebruiken als tool in een spel van informatie-inwinning.

Na haar opleiding beland ze in het echte werk als Russische spionage als een Red Sparrow.

Een geheime door de regering die gebruikt maakt van dodelijke schoonheden.

Dominika word zo snel onderdeel van een verraderlijke spionagespel tussen Rusland en CIA… waar de enigste uitweg is dat Mother Russia jou aflost en opruimt.

Dominika die hierin gevangen zit probeert dit spel te ontkomen in wat weleens een riskante opdracht kan worden.

Bij haar eerste missie verkeerd Dominika al snel in een tegenstrijd tussen wat ze verwacht wordt te doen en het gevecht tegen het opgeven van haar morele waardes wanneer ze dient het vertrouwen te winnen van een contact bij de CIA die haar brengt tot een hooggeplaatste mol in de SVR die ze dient te ontmaskeren.

Cinematografie:

Al van in begin van de Red Sparrow is Duidelijk dat de focus liggen op de personages van Lawrence en diens tegenspeler bij de CIA.

Alles begint namelijk met de scene waar Dominika haar dans carriere tot een einde komt, terwijl via overgang scenes in het park een soort Deal verkeerd gaat tussen “de mol” van het russische SRV en CIA agent Nathaniel Nash die in het wild de aandacht lokt door enkele schoten te knallen.

Ruwe seks, actie, geweld en een diep lopende politieke spionagespel zijn allemaal de sleutel elementen van Red Sparrow.

Jennifer Lawrence die zelf ooit slachtoffer was van de immense IPhone hack waar bekende actrices pikante foto’s worden geleaket was (terecht) een tegenstander van de gebeurtenissen.

Het is dan ook de eerste keer dat Jennifer Lawrence in tijden van de #MeToo ook in full ornaat gaat waar ze vroeger nogal verdedigend was over haar lichaam.

Tot voorheen enkel subtiel of artistiek verhuld was het verste waar Lawrence ging.

In de Extra’s vertelt ze ook uitgebreid over de uitdaging die dit gaf en dankzij het vertrouwen met Francis Lawrence dat ze met een gerust hart in respectabel omgeving wist toe te stemmen.

Dit specifiek naar de Scene toe waar ze in de Sparrow school uit de kleren diende te gaan en de macht over haar lichaam wist terug op te eisen.

In de genoemde scene probeert de man voor een gans klas haar te verkrachten, maar faalt hierin wanneer ze zijn genot weet af te nemen door in te stemmen en akkoord te gaan… “Hij wil macht”

Jennifer Lawrence stars in Twentieth Century Fox’s RED SPARROW. Photo Credit: Murray Close.

Zijn macht weet hij niet te krijgen en word dus afgevoerd als de zwakkeling hij zich laat blijken.

Het is het sleutelmoment waar Dominika de macht grijpt om voor zichzelf op te komen in een krachtige scene.

Daar het tal aan Lange martel scenes ook duidelijk maken dat de Russische Spionage niet te mals is, weet te staven in welke situatie Dominika zich bevindt.

 

De donkere, grimmige sfeer weten de toon goed te zetten voor Red Sparrow en sluit perfect aan bij de Cast.

Cast:

Jennifer Lawrence stars in Twentieth Century Fox’s RED SPARROW. Photo Credit: Murray Close.

Normaal zouden we beginnen praten over Jennifer Lawrence, maar het is te zeggen dat onze eigen Matthias Schoenaerts hier volle lof alsook mag ontvangen in zijn rol als geloofwaardige Rus.

Schoenaerts weer perfect zelfs beide accent en attitude van een Rus aan te nemen dat je zelfs zou denken dat hij op en top in Russia is opgegroeid en geboren.

Jennifer Lawrence heeft voor haar personage als Dominika een zware training tevoren tegemoet gehad.

Niet alleen als Russische accent weten te meesteren en alles wat Russisch is aanleren, het is bij al in begin van de film dat Jennifer als Russische ballerina een zware opleiding in korte tijd moest aanleren met focus op de basics.

Met een Choreografie in een speciaal voor de film gekozen productie wist Lawrence wonderbaarlijk zich als een talent neer te planten in de wereld van Ballet.

Extras:

  • A new Cold War: Het origineel & De bewerking
  • Agent’s provocateurs: De Ensemble Cast
  • TradeCast : visual authenticatie
  • Head of the tempest: Op locatie
  • Welcome To Sparrow School: ballet & Stunts
  • A Puzze of Need: Post production
  • Deleted Scenes

  • Audio commentaar van Francis Lawrence

Conclusie:

Matthias Schoenaerts and Jennifer Lawrence in Twentieth Century Fox’s RED SPARROW. Photo Credit: Murray Close.

Red Sparrow is een snijdende, interessante spionagethriller die zich ontdoet van alle clichéverhalen waar andere producties mee zouden bulken.

Dominika komt in een wereld terecht waar ze liever geen deel van wenst uit te maken, en zoekt naar een eigen uitweg waar ze haar leven dierbaar kan behouden.

Als het van de Russische geheime dienst afhangt is de enige exit met een kogel door het hoofd.

Dominika leert haar lichaam en verleiding als wapen te gebruiken en doorheen de film word ook duidelijk vermeld wat ze denkt en ervaart.

Dit in een gevaarlijke spel tussen de CIA en SRV waar Jennifer Lawrence als Dominika een sleutel speelt, is het voor haar een strijd aan wiens zijde ze werkelijk staan en kan staan.

De sterrencast van Jennifer Lawrence, Matthias Schoenaerts & Jeremy Irons weten je als kijker diep in het verhaal te krijgen met een snijdende sfeer.

De acteer niveau van de Cast lig daadwerkelijk hoog bij realisme dat je bij elke seconde in de waan zou blijven dat ze weleens echt Russisch zouden kunnen zijn.

De donkere tint met het gevoel van de koude oorlog regime maakt het duidelijk waar de toon in de film ligt.

Te donker is deze nu ook weer niet gezien het pallet aan kleuren die echt de Russische wereld en het verhaal rond Dominka weten in een kleurige pallet te plaatsen dat deze als een visueel spektakel van het scherm knalt.

Van setting die trouwens op unieke locaties werden gefilmd tot zelfs de outfits die prachtig sieren, werd alles mee rekening gehouden.

Red Sparrow is nu verkrijgbaar op DVD, Blu-ray & Video On Demand.

Score:

9/10

 

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com