Review  : Supergirl Season 3 (Blu-ray)

Review : Supergirl Season 3 (Blu-ray)

Met 4 jaar aan supergirl en de DC universum, lijkt het bijna te vergeten dat 5 jaar geleden de piloot 8 maanden voor de release werd “uitgelekt” (of eerder strategische zet ?) More »

Review : Far Cry New Dawn

Review : Far Cry New Dawn

Far Cry: New Dawn is net een paradox. Aan de ene kant is dat precies wat de serie nodig heeft, een aanzienlijke mechanische shakeup dat leven inblaasd. Er is hier en daar More »

2de winnaar Kerst packet

2de winnaar Kerst packet

Gisteren maakten we al onze 1ste winnaar bekend, Vandaag na een zware valentijn dag laten we jullie de 2de naam weten. Van harte proficiat aan : Gerelateerd More »

Bekendmaking Eerste winnaar  Filmpakket Fox

Bekendmaking Eerste winnaar Filmpakket Fox

Met een vertraging waar zelfs NMBS op fier zou zijn, hadden jullie nog bekendmaking van de winnaars tegoed. 3x een film pakket was er te winnen via onze sociale media kanalen. Onze More »

Review : The Predator (DVD)

Review : The Predator (DVD)

Met The Predator brengt Fox een nieuwe wind in de franchise na tal van nogal mindere successen (denk maar aan Predator VS Alien ?) Wat kan je dan verwachten van een 2018 More »

Review : Gotham Season 4 (Blu-Ray)

Review : Gotham Season 4 (Blu-Ray)

Het is een beetje triestig nieuws wanneer je beseft dat het huidige 5de seizoen van Gotham ook de laatste seizoen word in de reeks. Gotham loopt nu intussen in zijn 5de jaar More »

Review : Black Lightning Season 1 (DVD)

Review : Black Lightning Season 1 (DVD)

Jefferson Pierce en zijn familie zullen de fans tot voorheen de release van het eerste seizoen vermoedelijk geen belletje doen rinkelen. Nochtans is dit de eerste DC ghetto superheld franchise met een More »

Review : Ash Vs EVil Dead Season 3 ( Blu-Ray)

Review : Ash Vs EVil Dead Season 3 ( Blu-Ray)

Om te beginnen dien je zeker voor je van start gaat met het 3de seizoen , toch zeker de eerste 2 seizoenen te herbekijken. De final season is dan ook alles wat More »

Review: The Darkest Minds

Review: The Darkest Minds

Als de mutanten uit X-Men echt zouden zijn en er plots overal kinderen opduiken die hele straten opblazen, elektrocuteren of laten afbrokkelen… hoe zou de wereld daar dan op reageren? Marvel zou More »

Review : Goodbye Christopher Robinson

Review : Goodbye Christopher Robinson

Elk verhaal, elk kinderboek heeft een origine. De verhalen van Mary Poppins , de oorsprong van Disney en zijn legende, Peter pan zijn geboorte… alles heeft een begin die vaak niet zo More »

 
darklord

About

Darklord: Nieuws & Reviews op gebruikers niveau. Games~Multimedia~Movie & Shows ~Hardware & More! Altijd al zin gehad een nieuws item te delen? IM dan onze Facebookpagina snel !

Review : We Happy Few

Al even op Kickstarter en nu eindelijk verkrijgbaar : We Happy Few !

Over welke andere game van Bioshock konden we het hebben ?

De massale aandacht en inzameling voor deze productie was enorm groot waarbij de makers na zeer snelle tempo al wisten aan de slag te gaan met een Alpha versie van de Game.

Het duurde ook niet lang of op de E3 van 2016 dat de eerste aankondiging en alpha build werd gedemonstreerd.

Met grafisch die je sterk doen denken aan Bioshock speelt het verhaal zich af in de 60’s .

Verhaal :

Groot Brittannië in de jaren 60’s

Jij bent Arthur  , een ambtenaar die berichten censureert in het nieuws.

Jou saai leventje blijft vrolijk dankzij de Happy Pils, een pil die jou alles een rooskleurige beeld weet te geven… een illusie.

Dit tot op de dag Arthur beslist zijn “Joy” zoals ze heten, niet meer te nemen en de echte wereld te zien …

De wereld van een “Downer”

De wereld buiten de leugens, drugs en dictatuur van de Joy wacht jou op, maar niet iedereen loopt hier vrolijk over wanneer jij als verrader word aanzien.

Onderdrukte herinneringen drijven boven in flashbacks, die ook de reden is te stoppen met zijn Joy pillen en zij die geloven in Joy, zijn willen je niet anders zien.

Gameplay:

Zoals gezegd voelt We Happy Few wel wat aan als Bioshock, wat normaal is ook gezien ze ergens van dezelfde makers afkomstig is met name Compulsion games.

In de buitenwereld is het belangrijk (zoals in meeste games tegenwoordig) jou omgeving te verkennen, verzamelen en bouwen … gaande van middelen tot wapens of zelfs kleren.

Doorzoek werkelijk elke vuilnisbak, bureau, kast, raap bloemen op .. jou wereld is de redding.

De moeilijkheid ligt niet alleen in de spelwereld, ook in het overleven werd een extra factor aangebracht.

Waar meesten afhankelijk zijn van Health, zit hier ook soort van real time tijd in verwerkt waarin je rekening dient te houden met dorst, slaap , honger en je Joy gebruik.

Een tamagotchi gevoel zeg maar.

Ze maken We Happy Few er alvast niet gemakkelijker op.

Het leeg roven van huizen in de grote wereld zorgt alvast voor dat je te allen tijde je kan bewapenen en hier en daar rust vind en je honger kan stillen met rotte producten ..Net zoals in de meeste games heb je een draaglimiet die je kan leeg maken door items te droppen of in een kluis te plaatsen wanneer je deze vind in de safe zones.

Het vechten daar en tegen is wat minder,

Verwacht je niet aan een hard core vecht systeem met veel geschiet .. Arthur is namelijk klungelig en een watje die liever iemand geen pijn doet en amper kan vechten.


Met je vuisten of slagwapens zijn dit je enigste opties, is is er soms wel eens een stroomstoot wapen aanwezig ook.

Hier loopt ook je stamina snel leeg dus denk na voor je slaat !

Echt duidelijk lig de focus op tactische strategie als je bv de meeste gevechten kan vermijden door een fles te gooien of steen in de foute richting, waardoor ze ook gaan kijken wat het was.

We happy few is begonnen als een survival game, maar tijdens de early acces was al snel duidelijk dat de fans een verhaal willen.

Compulsion games heeft dan ook geluisterd naar de feedback en niet 1, maar 3 lijnen ingebracht die het verhaal drijven.

Conclusie:

Deels genereert en deels hand made voelt We happy Few aan, met een sterk , straf verhaal die je in 30 uur weet uit te spelen.

Arthurs Trauma en verloren herinneringen zijn zo fascinerend dat je echt wil weten wat er toen destijds gebeurd was.

Que fight engine is het een gemende gevoelens situatie ..  je bent een slappe persoon die als een “wimp” moet overleven , terwijl zijn britse humor scherper zijn dan zijn vuisten.

We Happy Few is nu verkrijgbaar voor PC, Playstation 4 en Xbox One.

 

Score:

7,5/10

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com