Review : Arrow Season 6 (Blu-Ray )

Review : Arrow Season 6 (Blu-Ray )

Arrow blijft in USA scoren met intussen al goed halfweg in de 7de seizoen. Het is dan ook niet te verwonderen dat de avonturen van de “Emerald Archer” niet uit verteld zijn, More »

Review : Just Dance 2019

Review : Just Dance 2019

2019 zit er al bijna op, maar nog voor dit zover is gaan we nog even opnieuw de nodige Shaken en Grooven boven halen in de jaarlijkse Just Dance Editie. Gerelateerd More »

Assassin’s Creed komt volgend jaar tot leven in symfonische ervaring

Assassin’s Creed komt volgend jaar tot leven in symfonische ervaring

Assassin’s Creed Symphony, de ultieme symfonische ervaring voor Assassin’s Creed-fans, gaat op 11 juni 2019 in première in het legendarische Dolby Theater in Hollywood. De première vindt plaats tijdens een van de More »

Review  : The Orville Season 1 (DVD)

Review : The Orville Season 1 (DVD)

Als je aan The Orville denkt, zou je denken aan 1 of andere kleine stad in de aard van  aminityville of iets anders waar een amish gebeuren plaats vind. Grote verassing nummer More »

Ontdek de eerste trailer van Disney’s THE LION KING!

Ontdek de eerste trailer van Disney’s THE LION KING!

Een live action adaptatie van Disney’s grootste klassieker geregisseerd door Jon Favreau. Jon Favreau die al enkele Live actie prenten bracht voor Disney, komt deze zomer met de Live action verfilming van More »

Review : Logitech Pro G Headset

Review : Logitech Pro G Headset

Esports! Daar draait het zoals vaak gezegd meer en meer om wanneer je een deftige headset, klavier , muis en meer wil  aankopen. De kwaliteit, ergonomie, comfort en natuurlijk snelle reactievermogen is More »

Review : LEGO DC Super Villains

Review : LEGO DC Super Villains

LEGO & DC wisten de fans te verassen een tijd terug met een volledige andere kijk op de wereld. Niet de helden staan in de spotlight, maar de slechteriken en dan bedoelen More »

Review :HyperX SAVAGE EXO Portable Solid-State Drive

Review :HyperX SAVAGE EXO Portable Solid-State Drive

HyperX, we love them ! Want zoals zo vaak gezegd : Wat ooit begon als een SD kaarten producten , is intussen uitgegroeid tot een volwaardige speler op de PC markt. Van More »

Review : Assassins Creed Odyssey

Review : Assassins Creed Odyssey

Na de ongelooflijke Origins weet Ubisoft Assassins Creed sterk, prachtig en levendig een nieuw leven te schenken. 10 jaar oud is de franchise al en na Assissins Creed 3 of 4 zijn More »

Review : Isle Of Dogs (DVD)

Review : Isle Of Dogs (DVD)

Om te beginnen met Isle of Dogs is het misschien best dat je geen griep of hoge koorts hebt, De aparte stijl van Wes Anderson weet je nogal in de ban te More »

 
darklord

About

Nieuws & Reviews op gebruikers niveau. Games~Multimedia~Movie & Shows ~Hardware & More! Altijd al zin gehad een nieuws item te delen? IM dan onze Facebookpagina snel !

Review : We Happy Few

Al even op Kickstarter en nu eindelijk verkrijgbaar : We Happy Few !

Over welke andere game van Bioshock konden we het hebben ?

De massale aandacht en inzameling voor deze productie was enorm groot waarbij de makers na zeer snelle tempo al wisten aan de slag te gaan met een Alpha versie van de Game.

Het duurde ook niet lang of op de E3 van 2016 dat de eerste aankondiging en alpha build werd gedemonstreerd.

Met grafisch die je sterk doen denken aan Bioshock speelt het verhaal zich af in de 60’s .

Verhaal :

Groot Brittannië in de jaren 60’s

Jij bent Arthur  , een ambtenaar die berichten censureert in het nieuws.

Jou saai leventje blijft vrolijk dankzij de Happy Pils, een pil die jou alles een rooskleurige beeld weet te geven… een illusie.

Dit tot op de dag Arthur beslist zijn “Joy” zoals ze heten, niet meer te nemen en de echte wereld te zien …

De wereld van een “Downer”

De wereld buiten de leugens, drugs en dictatuur van de Joy wacht jou op, maar niet iedereen loopt hier vrolijk over wanneer jij als verrader word aanzien.

Onderdrukte herinneringen drijven boven in flashbacks, die ook de reden is te stoppen met zijn Joy pillen en zij die geloven in Joy, zijn willen je niet anders zien.

Gameplay:

Zoals gezegd voelt We Happy Few wel wat aan als Bioshock, wat normaal is ook gezien ze ergens van dezelfde makers afkomstig is met name Compulsion games.

In de buitenwereld is het belangrijk (zoals in meeste games tegenwoordig) jou omgeving te verkennen, verzamelen en bouwen … gaande van middelen tot wapens of zelfs kleren.

Doorzoek werkelijk elke vuilnisbak, bureau, kast, raap bloemen op .. jou wereld is de redding.

De moeilijkheid ligt niet alleen in de spelwereld, ook in het overleven werd een extra factor aangebracht.

Waar meesten afhankelijk zijn van Health, zit hier ook soort van real time tijd in verwerkt waarin je rekening dient te houden met dorst, slaap , honger en je Joy gebruik.

Een tamagotchi gevoel zeg maar.

Ze maken We Happy Few er alvast niet gemakkelijker op.

Het leeg roven van huizen in de grote wereld zorgt alvast voor dat je te allen tijde je kan bewapenen en hier en daar rust vind en je honger kan stillen met rotte producten ..Net zoals in de meeste games heb je een draaglimiet die je kan leeg maken door items te droppen of in een kluis te plaatsen wanneer je deze vind in de safe zones.

Het vechten daar en tegen is wat minder,

Verwacht je niet aan een hard core vecht systeem met veel geschiet .. Arthur is namelijk klungelig en een watje die liever iemand geen pijn doet en amper kan vechten.


Met je vuisten of slagwapens zijn dit je enigste opties, is is er soms wel eens een stroomstoot wapen aanwezig ook.

Hier loopt ook je stamina snel leeg dus denk na voor je slaat !

Echt duidelijk lig de focus op tactische strategie als je bv de meeste gevechten kan vermijden door een fles te gooien of steen in de foute richting, waardoor ze ook gaan kijken wat het was.

We happy few is begonnen als een survival game, maar tijdens de early acces was al snel duidelijk dat de fans een verhaal willen.

Compulsion games heeft dan ook geluisterd naar de feedback en niet 1, maar 3 lijnen ingebracht die het verhaal drijven.

Conclusie:

Deels genereert en deels hand made voelt We happy Few aan, met een sterk , straf verhaal die je in 30 uur weet uit te spelen.

Arthurs Trauma en verloren herinneringen zijn zo fascinerend dat je echt wil weten wat er toen destijds gebeurd was.

Que fight engine is het een gemende gevoelens situatie ..  je bent een slappe persoon die als een “wimp” moet overleven , terwijl zijn britse humor scherper zijn dan zijn vuisten.

We Happy Few is nu verkrijgbaar voor PC, Playstation 4 en Xbox One.

 

Score:

7,5/10

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com