Review : Supernatural Season 13 (DVD)

Review : Supernatural Season 13 (DVD)

13 jaar geleden intussen al dat de WInchersters hun eerste debuut maakten op het scherm, 13 jaar vechten tegen de demonen en geesten En 13 jaar avonturen tegen de onderwereld, engelen, demonen More »

Review : Transference

Review : Transference

De eerste keer ik in contact kwam met Transference was tijdens een Gamescom sessie in 2017. In een kleine zaal, met nog een andere speler in VR mode leerde we de geheimen More »

Review : Lethal Weapon Season 2 (DVD)

Review : Lethal Weapon Season 2 (DVD)

Terwijl Lethal Weapon in USA begonnen is aan zijn 3de reeks, kun je hier in België nog genieten van het 2de seizoen die zopas ook op DVD werd uitgebracht. Genieten is ook More »

Review  : Deadpool 2 (Blu-Ray )

Review : Deadpool 2 (Blu-Ray )

Heer en meester Ryan Renolds heeft gezorgd dat Deadpool een cinema leven kreeg, De man gaat het niet bekennen wie de beelden heeft geleaked , maar come on 😉 “ we know More »

Review : PES 2019

Review : PES 2019

Pro Evolution Soccer stond dan wel jaren  bekend als het “witte product” in de voetbal games, met name aan de minder uitgebreide licenties en lagere kwaliteit… De afgelopen jaren heeft Konami toch More »

Review : We Happy Few

Review : We Happy Few

Al even op Kickstarter en nu eindelijk verkrijgbaar : We Happy Few ! Over welke andere game van Bioshock konden we het hebben ? De massale aandacht en inzameling voor deze productie More »

Review : F1 2018

Review : F1 2018

De racegame seizoen is weer begonnen, met de periode waar je Forza en F1 race games in je schoot gedropt krijgt. Dit meestal rond het F1 seizoen altijd om zo de fans More »

Lara Croft opgemerkte verschijning bij Belgische Obstacle Run

Lara Croft opgemerkte verschijning bij Belgische Obstacle Run

De boog hoeft niet altijd gespannen te staan…Maar in het geval van Lara Croft’s nieuwe Shadow of the Tomb Raider is niets minder waar! Gerelateerd More »

Review : The X-files S11 ( Blu-Ray)

Review : The X-files S11 ( Blu-Ray)

The X-files Seizoen 11 is nu verkrijgbaar op DVD & Bluray en het lijkt wel als Mulder & Scully nooit zijn weg geweest. Toegeven de succes van de jaren 90 was als More »

Review : Castaway Paradise

Review : Castaway Paradise

Redenen je een Nintendo neemt is toch voor games als Zelda, Mario, Donkey Kong en de tal aan franchise zoals de “mute” personages …   Gerelateerd More »

 
darklord

About

Nieuws & Reviews op gebruikers niveau. Games~Multimedia~Movie & Shows ~Hardware & More! Altijd al zin gehad een nieuws item te delen? IM dan onze Facebookpagina snel !

Review : We Happy Few

Al even op Kickstarter en nu eindelijk verkrijgbaar : We Happy Few !

Over welke andere game van Bioshock konden we het hebben ?

De massale aandacht en inzameling voor deze productie was enorm groot waarbij de makers na zeer snelle tempo al wisten aan de slag te gaan met een Alpha versie van de Game.

Het duurde ook niet lang of op de E3 van 2016 dat de eerste aankondiging en alpha build werd gedemonstreerd.

Met grafisch die je sterk doen denken aan Bioshock speelt het verhaal zich af in de 60’s .

Verhaal :

Groot Brittannië in de jaren 60’s

Jij bent Arthur  , een ambtenaar die berichten censureert in het nieuws.

Jou saai leventje blijft vrolijk dankzij de Happy Pils, een pil die jou alles een rooskleurige beeld weet te geven… een illusie.

Dit tot op de dag Arthur beslist zijn “Joy” zoals ze heten, niet meer te nemen en de echte wereld te zien …

De wereld van een “Downer”

De wereld buiten de leugens, drugs en dictatuur van de Joy wacht jou op, maar niet iedereen loopt hier vrolijk over wanneer jij als verrader word aanzien.

Onderdrukte herinneringen drijven boven in flashbacks, die ook de reden is te stoppen met zijn Joy pillen en zij die geloven in Joy, zijn willen je niet anders zien.

Gameplay:

Zoals gezegd voelt We Happy Few wel wat aan als Bioshock, wat normaal is ook gezien ze ergens van dezelfde makers afkomstig is met name Compulsion games.

In de buitenwereld is het belangrijk (zoals in meeste games tegenwoordig) jou omgeving te verkennen, verzamelen en bouwen … gaande van middelen tot wapens of zelfs kleren.

Doorzoek werkelijk elke vuilnisbak, bureau, kast, raap bloemen op .. jou wereld is de redding.

De moeilijkheid ligt niet alleen in de spelwereld, ook in het overleven werd een extra factor aangebracht.

Waar meesten afhankelijk zijn van Health, zit hier ook soort van real time tijd in verwerkt waarin je rekening dient te houden met dorst, slaap , honger en je Joy gebruik.

Een tamagotchi gevoel zeg maar.

Ze maken We Happy Few er alvast niet gemakkelijker op.

Het leeg roven van huizen in de grote wereld zorgt alvast voor dat je te allen tijde je kan bewapenen en hier en daar rust vind en je honger kan stillen met rotte producten ..Net zoals in de meeste games heb je een draaglimiet die je kan leeg maken door items te droppen of in een kluis te plaatsen wanneer je deze vind in de safe zones.

Het vechten daar en tegen is wat minder,

Verwacht je niet aan een hard core vecht systeem met veel geschiet .. Arthur is namelijk klungelig en een watje die liever iemand geen pijn doet en amper kan vechten.


Met je vuisten of slagwapens zijn dit je enigste opties, is is er soms wel eens een stroomstoot wapen aanwezig ook.

Hier loopt ook je stamina snel leeg dus denk na voor je slaat !

Echt duidelijk lig de focus op tactische strategie als je bv de meeste gevechten kan vermijden door een fles te gooien of steen in de foute richting, waardoor ze ook gaan kijken wat het was.

We happy few is begonnen als een survival game, maar tijdens de early acces was al snel duidelijk dat de fans een verhaal willen.

Compulsion games heeft dan ook geluisterd naar de feedback en niet 1, maar 3 lijnen ingebracht die het verhaal drijven.

Conclusie:

Deels genereert en deels hand made voelt We happy Few aan, met een sterk , straf verhaal die je in 30 uur weet uit te spelen.

Arthurs Trauma en verloren herinneringen zijn zo fascinerend dat je echt wil weten wat er toen destijds gebeurd was.

Que fight engine is het een gemende gevoelens situatie ..  je bent een slappe persoon die als een “wimp” moet overleven , terwijl zijn britse humor scherper zijn dan zijn vuisten.

We Happy Few is nu verkrijgbaar voor PC, Playstation 4 en Xbox One.

 

Score:

7,5/10

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com