Review : PES 2019

Pro Evolution Soccer stond dan wel jaren  bekend als het “witte product” in de voetbal games, met name aan de minder uitgebreide licenties en lagere kwaliteit…

De afgelopen jaren heeft Konami toch weten een flink vooruit gang te maken in beide kwaliteit en naam wisten te groeien.

In naam en faam en gameplay heeft PES een mooie groei doorstaan waarin de realisme een pak beter is geworden.

Gameplay :

Over een voetbal game dien je niet veel van te weten, je kickt de bal in de goal, aan de voeten je voortbewegen terwijl er geprobeerd word de bal je te ontnemen.

Basic voetbal regels.

Het is ook in het digitale gedeelte dat Konami hier de fans weet meer plezier te leveren.

Grafisch :

Dat Konami de laatste jaren veel investeert heeft in de grafische kant is ook duidelijk in PES, wanneer je merkt hoe sierlijk en visueel een betere hoog klepper de beelden zijn in PES 2019.

Dankzij de betere texturen en animaties kun je qua kwalitatief PES al wat minder onderscheiden aan zeg maar FIFA.

De spitsen zijn beter en meer geloofwaardig in zijn voorkomen, realistische bewegingen, alles past meer bij het plaatje.

Artificiële Intelligentie:

In een solo match offline of  Online waarbij je medespelers worden door de AI bestuurd, lijkt het wel alsof de intelligentie er ontbreekt.

Jou team staat er vaak gewoon op te staren of anticipeert amper wanneer je wil passen.

Navigatie :

De grootse struikelblok hadden we toch met het Menu in PES 2019 die  verwarring brengen.

Als je niet gewoon bent een Online match op te stellen is het even zoeken naar de desbetreffende menu, vaak vast zitten in een sub menu waar je niet uit geraakt en verplicht dan je spel dient te heropstarten.

Om nog maar te zwijgen over bij elke boot van de game dat je opnieuw de voorwaarden dient te aanvaarden, extern naar browser, dan sluiten en dan pas aan de slag kan.

Dat dit 1x zou voorkomen kunnen we aannemen, maar na de zoveelste keer is het toch wel wat afgezaagd.

Spel Modes :

Zoals in elke sport game heb je ook een carrière mode zoals bv. myClub met betere opties en mogelijkheid jou dream team samen te stellen.

Terwijl in Master Legue je met nieuwe manieren spelers en teams kan maken en ook nieuwe methodes voor transfer aanwezig zijn.

Conclusie:

PES heeft als een intussen gevestigde waarde zich weten toe-eigenen op de fans de laatste jaren met keer op keer een stap dichter bij de ultieme ervaring.

Van het simpele , wittere product naar een vaste waarde en onevengenaarde ervaring.

De community heeft zeker Pro Evolution soccer nooit in de steek gelaten, ook al was er als alternatief EA’s FIFA saga met tal aan licenties.

Konami weet zich te verbeteren en voor de Die hard fans die niet over iets weten te Nitpicken, mag je zeker PES 2019 aan je lijst zetten als waardige games.

Jammer van de ontbrekende Europese licenties

Score :

8/10

Getest op XBox One

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights