Far Cry New Dawn Review

Far Cry New Dawn Review

Far Cry: New Dawn is net een paradox. Aan de ene kant is dat precies wat de serie nodig heeft, een aanzienlijke mechanische shakeup dat leven inblaasd. Er is hier en daar More »

2de winnaar Kerst packet

2de winnaar Kerst packet

Gisteren maakten we al onze 1ste winnaar bekend, Vandaag na een zware valentijn dag laten we jullie de 2de naam weten. Van harte proficiat aan : Gerelateerd More »

Bekendmaking Eerste winnaar  Filmpakket Fox

Bekendmaking Eerste winnaar Filmpakket Fox

Met een vertraging waar zelfs NMBS op fier zou zijn, hadden jullie nog bekendmaking van de winnaars tegoed. 3x een film pakket was er te winnen via onze sociale media kanalen. Onze More »

Review : The Predator (DVD)

Review : The Predator (DVD)

Met The Predator brengt Fox een nieuwe wind in de franchise na tal van nogal mindere successen (denk maar aan Predator VS Alien ?) Wat kan je dan verwachten van een 2018 More »

Review : Gotham Season 4 (Blu-Ray)

Review : Gotham Season 4 (Blu-Ray)

Het is een beetje triestig nieuws wanneer je beseft dat het huidige 5de seizoen van Gotham ook de laatste seizoen word in de reeks. Gotham loopt nu intussen in zijn 5de jaar More »

Review : Black Lightning Season 1 (DVD)

Review : Black Lightning Season 1 (DVD)

Jefferson Pierce en zijn familie zullen de fans tot voorheen de release van het eerste seizoen vermoedelijk geen belletje doen rinkelen. Nochtans is dit de eerste DC ghetto superheld franchise met een More »

Review : Ash Vs EVil Dead Season 3 ( Blu-Ray)

Review : Ash Vs EVil Dead Season 3 ( Blu-Ray)

Om te beginnen dien je zeker voor je van start gaat met het 3de seizoen , toch zeker de eerste 2 seizoenen te herbekijken. De final season is dan ook alles wat More »

Review: The Darkest Minds

Review: The Darkest Minds

Als de mutanten uit X-Men echt zouden zijn en er plots overal kinderen opduiken die hele straten opblazen, elektrocuteren of laten afbrokkelen… hoe zou de wereld daar dan op reageren? Marvel zou More »

Review : Goodbye Christopher Robinson

Review : Goodbye Christopher Robinson

Elk verhaal, elk kinderboek heeft een origine. De verhalen van Mary Poppins , de oorsprong van Disney en zijn legende, Peter pan zijn geboorte… alles heeft een begin die vaak niet zo More »

Het eerste seizoen van Black Lightning is vanaf 23 januari beschikbaar op DVD

Het eerste seizoen van Black Lightning is vanaf 23 januari beschikbaar op DVD

Black Lightning is een adaptatie van de gelijknamige DC Comics stripreeks en wordt geproduced door Greg Berlanti, showrunner voor onder andere The Flash, Arrow en Supergirl. Jefferson Pierce hing jaren geleden zijn More »

 
darklord

About

Darklord: Nieuws & Reviews op gebruikers niveau. Games~Multimedia~Movie & Shows ~Hardware & More! Altijd al zin gehad een nieuws item te delen? IM dan onze Facebookpagina snel !

Review : Black Lightning Season 1 (DVD)

Jefferson Pierce en zijn familie zullen de fans tot voorheen de release van het eerste seizoen vermoedelijk geen belletje doen rinkelen.

Nochtans is dit de eerste DC ghetto superheld franchise met een nogal vreemde voorhistoriek.

Origineel hadden DC in gedachte dat Black Lightning een blanke racist was, die onder invloed van stress veranderde in een afro Amerikaan man.

Ondanks toch deze pad niet op te gaan, werd in 2008 toch gekozen om deze aspect te verkennen in “The Brown Bomber”.

Godzijdank kennen we Black Lightning zoals we deze nu kennen en niet zoals de absurde, controversiële versie die bijna had kunnen zijn.

Black Lighning speelt zich momenteel nog los af van de Arrowverse, waar nochtans Arrow Acteur Stephen Ammel wel heeft laten weten dat een Crossover zeker op zijn wishlist staat.

Een kleurrijke cast aan talenten weet natuurlijk een reeks sterk te maken en zo ook in Black Lightning.

Verhaal:

Jefferson Pierce leeft al jaren als een normale gezinsleven met zijn vrouw en 2 dochters.

Zijn alter-ego Black Lightning ligt lang begraven achter zich.

 

Maar zoals zo vaak neigt het verleden je op te zoeken.

Marvin “Krondon” Jones III als Tobias Whale

Wanneer na 9 jaar hij terug de mantel van Black Lightning dient op te nemen, samen met zijn compagnon Gambi, is dit ook tege de zin van zijn vrouw Lynn die liever Jefferson thuis zien in de opvoeding met hun 2 dochters Annissa en Jennifer.

Maar terreur van de On Hunderd in de straten van Freeland zorgen voor een alles behalve veilige beurt, en wanneer zijn alouwe vijand Tobais Whale (gespeeld door Albino rapper Krondon ) ook nog eens verschijnt.. weet Jefferson zeker dat Freedland Black Lighning nodig heeft.

School directeur overdag, superheld vigilante s’nachts ..

Black Lighning is back, y’all !

Cinematografie :

Cress Williams als Black Lightning

Setting in de afro American sfeer, Ghetto hood en de straten van “The Hood” stelt Black Lightning een totaal andere contract tegenover de andere DC reeksen.

Duidelijk is dat Black Lightning zich niet in dezelfde universum speelt, maar als een losstaande reeks.

De Ghetto feeling is sterk aanwezig in een originele adaptatie van een minder bekende stripreeks.

Bonus:

  • Art Imitating Life : The Pilot Episode
  • A Family of Strenght
  • Black Lightning : Comic-Con 2017
  • 2 Come Visit Georgia PSAs
  • Deleted Scenes
  • Gag Reel

Conclusie:

Christine Adams als Lynn en Nafessa Williams als Anissa Pierce

Totale lengte van het eerste season bedraagt een 13 afleveringen met elk 40min aan spannende avonturen en ontwikkelingen over de Pierce Familie en Jefferson zijn strijd tegen de One Hunderd.

Black Lighning behoort nu best al tot een cult reeks met tal aan belangrijke onderwerpen die worden aangekaart in het bekende Amerikaanse drugs en Ghetto scene.

De worsteling van het gezin waarin vrouw Lynn bezorgt niet achter de keuze van manlief Jefferson staat en tegelijk deze probeert te verbergen voor hun tienerdochters en de wereld, en de spanning van Freedland Police Department die Jefferson liever willen ontmaskeren, terwijl ze ook de jacht openen op de One Hunderd..

Er is een zekere Gotham sfeer aanwezig met Black Lightning als Batman en Jefferson zijn eigen Gordon, die tevens zonder dat deze laatste weet ook een goeie vriend is van Pierce en niet zijn geheime identiteit kent.

Black Lighting is nu verkrijgbaar op DVD en te vinden op Netflix.

Score

8/10

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com