Review : Bendy & The Inkmachine

Review : Bendy & The Inkmachine

Je hebt zo van die creepy games met een sfeer als The Evil Within, en je hebt Games met een Bioshock sfeer van mysterie en verkenning … mix de 2 samen en More »

Review : The 100 Season 5 (DVD)

Review : The 100 Season 5 (DVD)

Happy 100-day zou voor de fans een fanfest kunnen worden wanneer een nieuw season op DVD gereleaset word, en tegelijkertijd nieuwe seizoen in USA start. De geruststelling dat de reeks nog blijft More »

Review : NBA 2K Playgrounds 2

Review : NBA 2K Playgrounds 2

Terug naar glorie tijden van NBA had je tal van titels zoals Midway’s “NBA Hangtime” of klassieker NBA Jam.   Gerelateerd More »

Review : My Memory of Us

Review : My Memory of Us

De eerste keer we mochten onze ogen aanschouwen op My Memory Of Us was tijdens een Gamescom Sessie van 2017 van Juggler Games. Niet zeker wat te verwachten van een onbekende titel, More »

Review : WWE 2K19

Review : WWE 2K19

2K staat toch zonder voor te stellen, redelijk bekend voor zij sportlicenties. Zo heb je naast NBA games uit de 2K NBA franchise ook de Wresling games onder de noemer WWE 2K More »

Review : Widows (Bluray)

Review : Widows (Bluray)

Windows zou je denken is een luchtige drama over enkele vrouwen na het verlies van hun man. Klinkt vermoedelijk wat simpel als Hours met Nicole Kidman, maar zo eenvoudig is Widows niet. More »

Review : Unsane ( Blu-ray )

Review : Unsane ( Blu-ray )

Onder de regie van Steven Soderbergh mag je Unsane wel labelen als een moderne thriller van formaat. Alles over de geloofwaardigheid van het menselijke geest die in vraag word gesteld wanneer enkele More »

Review : Space Junkies (VR)

Review : Space Junkies (VR)

Warning : de  titel voor de gereviewde VR shooter “Space Junkies” is zeker niet misleidend op te nemen. Ubisoft , alsook Playroom die de review brengt is niet verantwoordelijk voor de insane More »

Review : Aquaman (BLURAY)

Review : Aquaman (BLURAY)

Als er ooit een vervolg komt op Aquaman, mogen we dan vermoedelijk 7 jaar wachten tot Jason Mamoa zijn volle baard terug is ? Laten we hopen van niet. Wel kunnen we More »

Review : Division 2

Review : Division 2

The Division 2 gaat verder en neemt je mee waar 3 jaar geleden de straten van New York werden besmeurd door een virus. 3 jaar later bevinden we ons in het Capitool More »

 
darklord

About

Darklord: Nieuws & Reviews op gebruikers niveau. Games~Multimedia~Movie & Shows ~Hardware & More! Altijd al zin gehad een nieuws item te delen? IM dan onze Facebookpagina snel !

Review : Black Lightning Season 1 (DVD)

Jefferson Pierce en zijn familie zullen de fans tot voorheen de release van het eerste seizoen vermoedelijk geen belletje doen rinkelen.

Nochtans is dit de eerste DC ghetto superheld franchise met een nogal vreemde voorhistoriek.

Origineel hadden DC in gedachte dat Black Lightning een blanke racist was, die onder invloed van stress veranderde in een afro Amerikaan man.

Ondanks toch deze pad niet op te gaan, werd in 2008 toch gekozen om deze aspect te verkennen in “The Brown Bomber”.

Godzijdank kennen we Black Lightning zoals we deze nu kennen en niet zoals de absurde, controversiële versie die bijna had kunnen zijn.

Black Lighning speelt zich momenteel nog los af van de Arrowverse, waar nochtans Arrow Acteur Stephen Ammel wel heeft laten weten dat een Crossover zeker op zijn wishlist staat.

Een kleurrijke cast aan talenten weet natuurlijk een reeks sterk te maken en zo ook in Black Lightning.

Verhaal:

Jefferson Pierce leeft al jaren als een normale gezinsleven met zijn vrouw en 2 dochters.

Zijn alter-ego Black Lightning ligt lang begraven achter zich.

 

Maar zoals zo vaak neigt het verleden je op te zoeken.

Marvin “Krondon” Jones III als Tobias Whale

Wanneer na 9 jaar hij terug de mantel van Black Lightning dient op te nemen, samen met zijn compagnon Gambi, is dit ook tege de zin van zijn vrouw Lynn die liever Jefferson thuis zien in de opvoeding met hun 2 dochters Annissa en Jennifer.

Maar terreur van de On Hunderd in de straten van Freeland zorgen voor een alles behalve veilige beurt, en wanneer zijn alouwe vijand Tobais Whale (gespeeld door Albino rapper Krondon ) ook nog eens verschijnt.. weet Jefferson zeker dat Freedland Black Lighning nodig heeft.

School directeur overdag, superheld vigilante s’nachts ..

Black Lighning is back, y’all !

Cinematografie :

Cress Williams als Black Lightning

Setting in de afro American sfeer, Ghetto hood en de straten van “The Hood” stelt Black Lightning een totaal andere contract tegenover de andere DC reeksen.

Duidelijk is dat Black Lightning zich niet in dezelfde universum speelt, maar als een losstaande reeks.

De Ghetto feeling is sterk aanwezig in een originele adaptatie van een minder bekende stripreeks.

Bonus:

  • Art Imitating Life : The Pilot Episode
  • A Family of Strenght
  • Black Lightning : Comic-Con 2017
  • 2 Come Visit Georgia PSAs
  • Deleted Scenes
  • Gag Reel

Conclusie:

Christine Adams als Lynn en Nafessa Williams als Anissa Pierce

Totale lengte van het eerste season bedraagt een 13 afleveringen met elk 40min aan spannende avonturen en ontwikkelingen over de Pierce Familie en Jefferson zijn strijd tegen de One Hunderd.

Black Lighning behoort nu best al tot een cult reeks met tal aan belangrijke onderwerpen die worden aangekaart in het bekende Amerikaanse drugs en Ghetto scene.

De worsteling van het gezin waarin vrouw Lynn bezorgt niet achter de keuze van manlief Jefferson staat en tegelijk deze probeert te verbergen voor hun tienerdochters en de wereld, en de spanning van Freedland Police Department die Jefferson liever willen ontmaskeren, terwijl ze ook de jacht openen op de One Hunderd..

Er is een zekere Gotham sfeer aanwezig met Black Lightning als Batman en Jefferson zijn eigen Gordon, die tevens zonder dat deze laatste weet ook een goeie vriend is van Pierce en niet zijn geheime identiteit kent.

Black Lighting is nu verkrijgbaar op DVD en te vinden op Netflix.

Score

8/10

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com