Review : LEGO The Movie 2: Videogame

Review : LEGO The Movie 2: Videogame

Everything is awsome ! Het lied blijft maar door je schedel na spoken sedert de eerste film en game.   Gerelateerd More »

Review : Devolo Magic 2

Review : Devolo Magic 2

Een introductie voor Devolo mag je intussen al overslaan. Wie nog nooit over de powerlines heeft gehoord, zal dan ook de laatste jaren onder een rots geleefd hebben. Gerelateerd More »

Review : Spyro – Reignited

Review : Spyro – Reignited

Het lijkt wel een vloot aan remakes en remasters, na eerder Crash Bandicoot trilogie een nieuw leven kreeg, krijgt zo ook de Spyro  trilogie een HD remake. Tuurlijk voor 90’s kids is More »

Review : Nickelodeon Kart Racers

Review : Nickelodeon Kart Racers

Niet alleen Grip en tal aan anderen die in de trend van Mario Kart de wereld in gingen als combat races weten harten te winnen. Gerelateerd More »

VR Review : Singularity 5

VR Review : Singularity 5

Met grote dank aan Acer is PlayrOOm nu verrijkt om voortaan VR games te coveren voor de Mixed Reality op Steam.   Deze betaalbare hardware geeft jou de kracht en mogelijkheden van More »

Review  : Supergirl Season 3 (Blu-ray)

Review : Supergirl Season 3 (Blu-ray)

Met 4 jaar aan supergirl en de DC universum, lijkt het bijna te vergeten dat 5 jaar geleden de piloot 8 maanden voor de release werd “uitgelekt” (of eerder strategische zet ?) More »

Review : Far Cry New Dawn

Review : Far Cry New Dawn

Far Cry: New Dawn is net een paradox. Aan de ene kant is dat precies wat de serie nodig heeft, een aanzienlijke mechanische shakeup dat leven inblaasd. Er is hier en daar More »

2de winnaar Kerst packet

2de winnaar Kerst packet

Gisteren maakten we al onze 1ste winnaar bekend, Vandaag na een zware valentijn dag laten we jullie de 2de naam weten. Van harte proficiat aan : Gerelateerd More »

Bekendmaking Eerste winnaar  Filmpakket Fox

Bekendmaking Eerste winnaar Filmpakket Fox

Met een vertraging waar zelfs NMBS op fier zou zijn, hadden jullie nog bekendmaking van de winnaars tegoed. 3x een film pakket was er te winnen via onze sociale media kanalen. Onze More »

Review : The Predator (DVD)

Review : The Predator (DVD)

Met The Predator brengt Fox een nieuwe wind in de franchise na tal van nogal mindere successen (denk maar aan Predator VS Alien ?) Wat kan je dan verwachten van een 2018 More »

 
darklord

About

Darklord: Nieuws & Reviews op gebruikers niveau. Games~Multimedia~Movie & Shows ~Hardware & More! Altijd al zin gehad een nieuws item te delen? IM dan onze Facebookpagina snel !

Review : Black Lightning Season 1 (DVD)

Jefferson Pierce en zijn familie zullen de fans tot voorheen de release van het eerste seizoen vermoedelijk geen belletje doen rinkelen.

Nochtans is dit de eerste DC ghetto superheld franchise met een nogal vreemde voorhistoriek.

Origineel hadden DC in gedachte dat Black Lightning een blanke racist was, die onder invloed van stress veranderde in een afro Amerikaan man.

Ondanks toch deze pad niet op te gaan, werd in 2008 toch gekozen om deze aspect te verkennen in “The Brown Bomber”.

Godzijdank kennen we Black Lightning zoals we deze nu kennen en niet zoals de absurde, controversiële versie die bijna had kunnen zijn.

Black Lighning speelt zich momenteel nog los af van de Arrowverse, waar nochtans Arrow Acteur Stephen Ammel wel heeft laten weten dat een Crossover zeker op zijn wishlist staat.

Een kleurrijke cast aan talenten weet natuurlijk een reeks sterk te maken en zo ook in Black Lightning.

Verhaal:

Jefferson Pierce leeft al jaren als een normale gezinsleven met zijn vrouw en 2 dochters.

Zijn alter-ego Black Lightning ligt lang begraven achter zich.

 

Maar zoals zo vaak neigt het verleden je op te zoeken.

Marvin “Krondon” Jones III als Tobias Whale

Wanneer na 9 jaar hij terug de mantel van Black Lightning dient op te nemen, samen met zijn compagnon Gambi, is dit ook tege de zin van zijn vrouw Lynn die liever Jefferson thuis zien in de opvoeding met hun 2 dochters Annissa en Jennifer.

Maar terreur van de On Hunderd in de straten van Freeland zorgen voor een alles behalve veilige beurt, en wanneer zijn alouwe vijand Tobais Whale (gespeeld door Albino rapper Krondon ) ook nog eens verschijnt.. weet Jefferson zeker dat Freedland Black Lighning nodig heeft.

School directeur overdag, superheld vigilante s’nachts ..

Black Lighning is back, y’all !

Cinematografie :

Cress Williams als Black Lightning

Setting in de afro American sfeer, Ghetto hood en de straten van “The Hood” stelt Black Lightning een totaal andere contract tegenover de andere DC reeksen.

Duidelijk is dat Black Lightning zich niet in dezelfde universum speelt, maar als een losstaande reeks.

De Ghetto feeling is sterk aanwezig in een originele adaptatie van een minder bekende stripreeks.

Bonus:

  • Art Imitating Life : The Pilot Episode
  • A Family of Strenght
  • Black Lightning : Comic-Con 2017
  • 2 Come Visit Georgia PSAs
  • Deleted Scenes
  • Gag Reel

Conclusie:

Christine Adams als Lynn en Nafessa Williams als Anissa Pierce

Totale lengte van het eerste season bedraagt een 13 afleveringen met elk 40min aan spannende avonturen en ontwikkelingen over de Pierce Familie en Jefferson zijn strijd tegen de One Hunderd.

Black Lighning behoort nu best al tot een cult reeks met tal aan belangrijke onderwerpen die worden aangekaart in het bekende Amerikaanse drugs en Ghetto scene.

De worsteling van het gezin waarin vrouw Lynn bezorgt niet achter de keuze van manlief Jefferson staat en tegelijk deze probeert te verbergen voor hun tienerdochters en de wereld, en de spanning van Freedland Police Department die Jefferson liever willen ontmaskeren, terwijl ze ook de jacht openen op de One Hunderd..

Er is een zekere Gotham sfeer aanwezig met Black Lightning als Batman en Jefferson zijn eigen Gordon, die tevens zonder dat deze laatste weet ook een goeie vriend is van Pierce en niet zijn geheime identiteit kent.

Black Lighting is nu verkrijgbaar op DVD en te vinden op Netflix.

Score

8/10

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com