Review: Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

Review: Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

Waar precies lig iemands Breekpunt ? Een antwoord die vaak voorkwam tijdens Tom Clancy’s Breakpoint in onze gedachten. De mappen werelden van Ubisoft voelen beetje qua structuur zelfde aan , met enkel More »

Review : Big Bang Theorie Season 12 (Final Season)

Review : Big Bang Theorie Season 12 (Final Season)

Our whole universe was in a hot, dense state Then nearly fourteen billion years ago expansion started, wait The earth began to cool, the autotrophs began to drool Neanderthals developed tools We More »

Review: The Gifted Season 1 (DvD)

Review: The Gifted Season 1 (DvD)

In een Universum van Marvel , vinden we de Mutants underground collectief terug. Ondergedoken voor de Sentinels, op de vlucht voor de overheid die hun krachten willen misbruiken. The Gifted is gebaseerd More »

Review : Bendy & The Inkmachine

Review : Bendy & The Inkmachine

Je hebt zo van die creepy games met een sfeer als The Evil Within, en je hebt Games met een Bioshock sfeer van mysterie en verkenning … mix de 2 samen en More »

Review : The 100 Season 5 (DVD)

Review : The 100 Season 5 (DVD)

Happy 100-day zou voor de fans een fanfest kunnen worden wanneer een nieuw season op DVD gereleaset word, en tegelijkertijd nieuwe seizoen in USA start. De geruststelling dat de reeks nog blijft More »

Review : NBA 2K Playgrounds 2

Review : NBA 2K Playgrounds 2

Terug naar glorie tijden van NBA had je tal van titels zoals Midway’s “NBA Hangtime” of klassieker NBA Jam.   Gerelateerd More »

Review : My Memory of Us

Review : My Memory of Us

De eerste keer we mochten onze ogen aanschouwen op My Memory Of Us was tijdens een Gamescom Sessie van 2017 van Juggler Games. Niet zeker wat te verwachten van een onbekende titel, More »

Review : WWE 2K19

Review : WWE 2K19

2K staat toch zonder voor te stellen, redelijk bekend voor zij sportlicenties. Zo heb je naast NBA games uit de 2K NBA franchise ook de Wresling games onder de noemer WWE 2K More »

Review : Widows (Bluray)

Review : Widows (Bluray)

Windows zou je denken is een luchtige drama over enkele vrouwen na het verlies van hun man. Klinkt vermoedelijk wat simpel als Hours met Nicole Kidman, maar zo eenvoudig is Widows niet. More »

Review : Unsane ( Blu-ray )

Review : Unsane ( Blu-ray )

Onder de regie van Steven Soderbergh mag je Unsane wel labelen als een moderne thriller van formaat. Alles over de geloofwaardigheid van het menselijke geest die in vraag word gesteld wanneer enkele More »

 
darklord

About

Darklord: Nieuws & Reviews op gebruikers niveau. Games~Multimedia~Movie & Shows ~Hardware & More! Altijd al zin gehad een nieuws item te delen? IM dan onze Facebookpagina snel !

Review : My Memory of Us

De eerste keer we mochten onze ogen aanschouwen op My Memory Of Us was tijdens een Gamescom Sessie van 2017 van Juggler Games.

Niet zeker wat te verwachten van een onbekende titel, die nog in Alpha build werd gedemonstreerd, verwachten we slechts een kleine Indie titel.

Echter toen My Memory Of Us voor de eerste keer werd gedemonstreerd veranderde alles in een slag.

Kleintjes kunnen en worden groot en bewijzen ook dat ze groots kunnen zijn.

Zo bewees ook Juggler Games met hun allereerste IP : My Memory of Us

Wie dol is van soortgelijke type games als Limbo & Valiant Heart zal zeker verlieft worden op My Memory of Us.

Een meestersklasse verhaal die beiden subliem werden vertolkt dankzij de stem van Patrick Stewart , die gecombineerd werd met een prachtig, grafische tekenstijl die zelfs de kleinsten zouden weten te appreciëren.

Verhaal :

Als 2 Poolse kinderen tijdens de inval van nazi’s weten uit de handen te blijven van de Duitsers, komen ze per toeval terecht in een boekenzaak.

 

Het is hier dat het echte verhaal start waarin een fantasie wereld symbool staat voor de werkelijke gebeurtenissen.

Een wereld onder de macht van Robots ( symboliek voor nazi’s) die geregeerd word door een kwade koning ( we veronderstellen Hitler).

Dit is de leefwereld van een broer en zus al side-scrollend zicht verzetten tegen alles wat rond hun gebeurd.

Gameplay:

Net zoals je mag verwachten van deze games zit My Memory Of Us vol boeiende puzzels die de nodige strategische kennis vereisten.

Je speelt beiden als Broer en Zus, elk met hun eigenschappen.

Switchen tussen beiden is dus een noodzaak, maar tijdens de vlucht scenes kan je gelukkig elkaars handen vasthouden en meenemen doorheen je avontuur.

Jou puzzels bestaan vaak uit het ontbrekende deel van een mechanisme te vinden, codes kraken, en fratsen om de robots of nazi’s af te leiden.

Met enkel je brains, inzicht en een katapult tot je beschikking, levert My Memory Of Us voor de nodige ontspanning in een goed samengebracht verhaal.

Meeste games durven hierdoor in herhaling vallen, maar My Memory Of Us weet hier geen last van te ondervinden.

Naast de Gameplay weet My Memory Of Us ook op volwassen te richten en kids met verwijzingen naar waargebeurde feiten en hoe het allemaal gebeurd is.

Biografieën van belangrijke personen en gebeurtenissen komen allen aan bod.

Gelukkig hebben Juggler Games My Memory Of Us niet te duister gemaakt, alle personages lopen er vrolijk bij en zorgen ervoor dat de sfeer minder angstig aanvoelt en vrolijk genoeg is voor jong en oud.


Qua Humor wisten de developers van Juggler Games de robots , die  symbool staan voor de Nazi’s, zo lomp mogelijk over te komen met de nodige slapstick humor.

Conclusie :

Met een verhaal voor elk generatie en leerzaam gehalte over de geschiedenis is My Memory of Us een ontzettend aangename, leuke, originele “art of storytelling”- game die op spelende wijze een dieptehang levert over de geschiedenis van de oorlog.

Grote keuze en diversiteit aan puzzels en raadsels houden je denkniveau op de hoogte waardoor je ook de nodige logica nodig dient te hanteren.

Geen hersenloze game met herhalingen en daar heeft Juggler Games goed aan gedacht.

Visueel is My Memory of Us ook een visuele pracht die gepaard gaat met een uitstekende soundtrack.

4u aan gameplay vloog voorbij waarbij we dieper in het verhaal werden betrokken en meeleefden

Een zware thema als rode lijn, die Juggler Games subliem hebben weten te vertalen naar het verhaal in My Memory Of Us.

Nu verkrijgbaar op Xbox One, Pc & Playstation 4

Score :

9,9/10

Geef een reactie

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com