Review: Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

Review: Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

Waar precies lig iemands Breekpunt ? Een antwoord die vaak voorkwam tijdens Tom Clancy’s Breakpoint in onze gedachten. De mappen werelden van Ubisoft voelen beetje qua structuur zelfde aan , met enkel More »

Review : Big Bang Theorie Season 12 (Final Season)

Review : Big Bang Theorie Season 12 (Final Season)

Our whole universe was in a hot, dense state Then nearly fourteen billion years ago expansion started, wait The earth began to cool, the autotrophs began to drool Neanderthals developed tools We More »

Review: The Gifted Season 1 (DvD)

Review: The Gifted Season 1 (DvD)

In een Universum van Marvel , vinden we de Mutants underground collectief terug. Ondergedoken voor de Sentinels, op de vlucht voor de overheid die hun krachten willen misbruiken. The Gifted is gebaseerd More »

Review : Bendy & The Inkmachine

Review : Bendy & The Inkmachine

Je hebt zo van die creepy games met een sfeer als The Evil Within, en je hebt Games met een Bioshock sfeer van mysterie en verkenning … mix de 2 samen en More »

Review : The 100 Season 5 (DVD)

Review : The 100 Season 5 (DVD)

Happy 100-day zou voor de fans een fanfest kunnen worden wanneer een nieuw season op DVD gereleaset word, en tegelijkertijd nieuwe seizoen in USA start. De geruststelling dat de reeks nog blijft More »

Review : NBA 2K Playgrounds 2

Review : NBA 2K Playgrounds 2

Terug naar glorie tijden van NBA had je tal van titels zoals Midway’s “NBA Hangtime” of klassieker NBA Jam.   Gerelateerd More »

Review : My Memory of Us

Review : My Memory of Us

De eerste keer we mochten onze ogen aanschouwen op My Memory Of Us was tijdens een Gamescom Sessie van 2017 van Juggler Games. Niet zeker wat te verwachten van een onbekende titel, More »

Review : WWE 2K19

Review : WWE 2K19

2K staat toch zonder voor te stellen, redelijk bekend voor zij sportlicenties. Zo heb je naast NBA games uit de 2K NBA franchise ook de Wresling games onder de noemer WWE 2K More »

Review : Widows (Bluray)

Review : Widows (Bluray)

Windows zou je denken is een luchtige drama over enkele vrouwen na het verlies van hun man. Klinkt vermoedelijk wat simpel als Hours met Nicole Kidman, maar zo eenvoudig is Widows niet. More »

Review : Unsane ( Blu-ray )

Review : Unsane ( Blu-ray )

Onder de regie van Steven Soderbergh mag je Unsane wel labelen als een moderne thriller van formaat. Alles over de geloofwaardigheid van het menselijke geest die in vraag word gesteld wanneer enkele More »

 
Avatar

About

I'm a real person.

Editor’s pick: Limbo

Limbo is een sidescroller puzzel game  uit 2011 van Playdead Games die ondertussen al meer dan enige faam heeft verworven onder gamers.

Een verhaal word er niet echt gegeven, je begint in een grimmig bos als een klein jongetje die op zoek gaat naar zijn zusje.

De enige acties die je met je character kan doen is springen en voorwerpen vasthouden om te verslepen.
Denk nu niet dat de game hierdoor gemakkelijk is want bovenop deze simpele acties kun je ook nog gebruik maken van enkele leuke gadgets die in de levels verwerkt zitten.
Ik denk hierbij aan een anti-zwaartekracht veld, een knop die de zwaartekracht omdraait en een knop die ervoor zorgt dat het level op zijn geheel meedraait.
Deze extra functies werken praktisch altijd met een timer waardoor je soms niet anders kan dan te ‘rushen’ door sommige stukken van de levels met alle  bijhorende stress die daar bijhoort. Leuke stress moet ik daar wel aan toevoegen.

limbo3

Qua vormgeving is de game een soort van silhouet, wat alleen maar bijdraagt tot de algemene donkere sfeer.

De game begint simpel maar trekt de moeilijkheidsgraad sneller dan je denkt omhoog.

Het is constant puzzelen geblazen en in 99% van de gevallen geraak je pas verder nadat je meermaals tot je einde gekomen bent. Het is trouwens ook altijd leuk om te zien hoe je character op de meest gruwelijke manieren het onderspit moet delven.

limbo-pc-screenshots2

Op het vlak van muziek hebben ze het heel minimalistisch gehouden en zich beperkt tot achtergrondgeluiden van de omgeving. Een goeie keuze aangezien dit een logische aanvulling is voor de sfeer die ze proberen te creëren. Als je de game voor de eerste keer speelt ben je er zeker een 4 à 5 uur zoet mee, wanneer je een tweede maal speelt mag je dit zeker door twee delen.

De game kun je al verkrijgen voor maar 9.99 euro via Steam, PSN of XBLA dus het is een no-brainer om deze in huis te halen.

Playroom geeft deze game dan ook een welverdiende:

10/10

Geef een reactie

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com