Editor’s pick: Limbo

Limbo is een sidescroller puzzel game  uit 2011 van Playdead Games die ondertussen al meer dan enige faam heeft verworven onder gamers.

Een verhaal word er niet echt gegeven, je begint in een grimmig bos als een klein jongetje die op zoek gaat naar zijn zusje.

De enige acties die je met je character kan doen is springen en voorwerpen vasthouden om te verslepen.
Denk nu niet dat de game hierdoor gemakkelijk is want bovenop deze simpele acties kun je ook nog gebruik maken van enkele leuke gadgets die in de levels verwerkt zitten.
Ik denk hierbij aan een anti-zwaartekracht veld, een knop die de zwaartekracht omdraait en een knop die ervoor zorgt dat het level op zijn geheel meedraait.
Deze extra functies werken praktisch altijd met een timer waardoor je soms niet anders kan dan te ‘rushen’ door sommige stukken van de levels met alle  bijhorende stress die daar bijhoort. Leuke stress moet ik daar wel aan toevoegen.

limbo3

Qua vormgeving is de game een soort van silhouet, wat alleen maar bijdraagt tot de algemene donkere sfeer.

De game begint simpel maar trekt de moeilijkheidsgraad sneller dan je denkt omhoog.

Het is constant puzzelen geblazen en in 99% van de gevallen geraak je pas verder nadat je meermaals tot je einde gekomen bent. Het is trouwens ook altijd leuk om te zien hoe je character op de meest gruwelijke manieren het onderspit moet delven.

limbo-pc-screenshots2

Op het vlak van muziek hebben ze het heel minimalistisch gehouden en zich beperkt tot achtergrondgeluiden van de omgeving. Een goeie keuze aangezien dit een logische aanvulling is voor de sfeer die ze proberen te creëren. Als je de game voor de eerste keer speelt ben je er zeker een 4 à 5 uur zoet mee, wanneer je een tweede maal speelt mag je dit zeker door twee delen.

De game kun je al verkrijgen voor maar 9.99 euro via Steam, PSN of XBLA dus het is een no-brainer om deze in huis te halen.

Playroom geeft deze game dan ook een welverdiende:

10/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights