“Altijd ON” games zoals: SimCity, Diablo III & World of Warcraft beschuldigd als oorzaak van een hoger aantal Gamer virussen.

Veel zijn er niet van op de hoogte maar gamers riskeren, volgense een nieuwe studie, dat ze zich openstellen aan aanvallen van virussen en het stelen van identiteit.

In deze studie beweert een hoeveelheid gamers, juist onder de helft, dat ze beschermd zijn tegen aanvallen die zich voordoen op het internet. Een andere groep van 40% beweert dat ze zelfs onmogelijk virussen kunnen onderscheiden die speciaal gemaakt zijn om een aanval op hun computer uit te voeren en een kwart van de gamers doet totaal geen moeite om dit uit te zoeken.

Met meer en meer PC gamers aangesloten tot de online gaming wereld en dit uit pure noodzaak maakt het beschermen tegen virussen en malware meer dan ooit noodzakelijk. Helaas door de vele pop-ups en vetragingen veroorzaakt door de meeste antivirusprogramma’s zorgen ervoor dat 31% van de gamers, die het zelf toegeven, dat ze de beveiliging van hun computer uitschakelen alvorens het spelen van online games wat natuurlijk niet zonder gevolgen is want tijdens het gamen wordt hun computer aangevallen waardoor ze gemiddeld 2 dagen verliezen bij het herstellen van hun computer en soms zelf een week of langer.

virusQuinton Watts, Vice President of Marketing & Sales, ESET vertelt ons: “Het is overduidelijk dat gamers onwetend zijn over de risico’s die ze lopen wanneer ze online spelen zonder beveiliging en omdat meer en meer titles de vereisten heeft om constant online te zijn wordt dit werkelijk een punt om ons enorm zorgen over te maken. We bevinden ons in een periode waar Cyber-aanvallen schadelijk kunnen zijn tot iemands identiteit, veiligheid en spellen waar gamers zichzelf meer risico’s laten lopen dan nodig is.”

Het onderzoek wijst duidelijk op een positieve oplossing waarvan gamers zullen kunnen profiteren. Een antivirus pakket dat:

  • Ervoor zorgt dat alle problemen stil en efficiënt worden aangepakt
  • Geen Pop-Ups
  • Weinig process vebruik dat als gevolg heeft dat er minder belemmering of vertraging is tijdens het gamen.

virus 3ESET zal dus alle computers, die deelnemen in de ESET UK Masters grand finals in Insomnia48, voorzien van de nieuwe NOD32 Antivirus 6, de laatste update van de veelgeprezen beveiligingssoftware speciaal ontworpen om een maximale capaciteit te verwerken zonder enige onderbrekingen tijdens games en algemene bruikbaarheid van de computer.

De StarCraft II: Heart of the Swarm Toernooi heeft enkele van de meest getalenteerde competitieve gamers over de hele wereld aangetrokken en die gaan deelnemen in de £10,000/ €11.723,50 finales in de Telford International Centre van 22/03/2013 t.e.m. 24/03/2013.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights