Hardware Review : Kiekjes snappen met de Galaxy S4 Zoom

Tegenwoordig heeft iedereen een camera op zak , de Smartphone revolutie is al jaren in volle gang en we gebruiken onze mobiel niet meer voor enkel een sms te zenden of eens te bellen naar onze vriendin om te zeggen dat we wat later thuis zijn (in plaats zeggen we het via de Facebook app. 😉 )

Meer en meer word de GSM een halve pc: internet, office, surfen, chatten, en fotografie wat ons brengt naar de instant camera in onze zakken.

Toch bleef onze toestel nog altijd incognito eruit zien als een GSM en niet als een camera.

Dat was zo …tot Samsung zijn Galaxy S4 Zoom op de markt bracht en mensen overal in de wereld werd verward bij het aanzien van een eigenaar die aan het bellen slaat:

Is hij nu echt met een camera aan het bellen? of gewoon ietwat kraakzinnig in het hoofd dat het zelfs eventueel met een strijkijzer kon zijn dat ie loopt te bellen? Rode oortjes kreeg een andere betekenis dan.

Uiterlijk:

Een toestel die eruit ziet als een Camera, en toch werk als een smartphone: wat is het nut ervan?

Met zijn elegante, toch opvallende look bevat de Samsung Galaxy S4 Zoom een uitschuifbare lens en een focus die handmatig aanpasbaar is.

Hardware:

Draaiend op een Android 4.2.2 merken we toch een lagere capaciteit in de Galaxy S4 Zoom.

Zijn schermresolutie ligt lager op een 540 x 960 (256 ppi ) terwijl de Samsung Galasy S4 toch een HD 1080 x 1920 bevat (op een 441 ppi )

132794_s4zoom-vs-s4

Minder Rams en processor maar toch krachtig genoeg met een 1,5GHZ dualcore Cortex A9 en 1,5Gb Ram opslag geheugen die uitbreidbaar is tot 64 Gb dankzij een hotswap port voor jou micro SD kaart.

Multi tasken verloopt daardoor nog altijd vlot op de Galaxy S4 Zoom.

In andere woorden: Je bezit een kluif van een toestel die wat weegt in de hand.

Met een gewicht van 208 gram is hij ook merkbaar zwaarder dan de meeste andere telefoons.

De Samsung Galaxy S4 Zoom lig hierdoor wat onhandig en lomp in de handen en kan je ook niet gemakkelijk in de broekzak weg stoppen.

Zijn vorm doet je constant denken dat je eerder met een fototoestel in je zakken loopt dan met een Smartphone.

samsung-galaxy-s4-zoom

De 16 megapixels camera met zijn verstelbare24-240mm zoomlens ( waarvan 10x optische zoom)doet dan weer de term Camera Phone alle eer aan dankzij zijn opname in Full HD met een resolutie van 1080p aan 30fps.

Gebruiksvriendelijkheid:

Samsung heeft zijn uiterst best gedaan om zelfs in lock mode een snelle toegang tot de camera app. te geven dankzij niet alleen een snelkoppeling in het ontgrendel menu, maar ook bij de druk op een toets voelt de Samsung Galaxy S4 zoom zeer slim aan wanneer het gaat om een niet “per ongeluk” toegang.

Een simpel draai aan de zoomlens of de sluiterknop ingedrukt houden volstaat.

Interface:

Enkele opmerkelijke standen vonden we terug in een zeer intuïtieve camera app. :

De mode “Eten” bijvoorbeeld zorgt voor meer kleuren die gerechten er smakelijker doen uitzien.

De mode “Kinderopname” laat dan weer een geluid laten afspelen om de aandacht van je kind aan te trekken in plaats dat jijzelf de gebruikelijke “Koekoek” en “Kiekeboes” of “Lach eens naar het vogeltje” levert.

Traditionele standen blijven gelukkig ook aanwezig zoals:

  • portretten,
  • landschapsfoto’s
  • actiefoto’s,
  • foto’s in de sneeuw
  • in het donker
  • macrofoto
  • panorama
  • Automatisch
  • Manueel

Kwaliteit:

Kwaliteit van de opgenomen beeldmateriaal zijn natuurlijk meer dan woorden kunnen uitdrukken.

Zeker bij volledig ingezoomd of bij gebrek aan belichting merken we een zeer duidelijke beeldcontract die je op de gemiddelde smartphones niet terug vind.

Meer bewegingsvrijheid levert ook toe dat je dankzij een volledige waardige zoom niet te dicht bij je subject hoeft te staan, zelfs als je al met je rug tegen de muur staat.

Conclusie:

Als een camera vinden we de Samsung Galaxy S4 Zoom als 132794_s4-s4zoomeen Pro terug,

Als Smartphone helaas toch in vergelijking met zijn grote broer: een Contra.

De camera bedient werkelijk schitterend en je verliest geen kwaliteit bij maximaal ingezoomde foto’s, alsook zijn hoge resolutie levert een volle HD ervaring voor beiden foto en video materiaal genomen met jou camera phone.

Als een Smartphone jammer genoeg voelt hij wat lomp en onwennig in de hand aan, al is hij wel een schitterende toestel, toch zal zijn feel wat ons tekort schieten.

Voor zijn prijs van 499 euro kiezen we dan liever om de 2 gescheiden te houden.

Score: 6,7/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights