Loop tussen de Dino’s in LEGO: Jurassic World

Van de meester Steven Spielberg kwam 22 jaar geleden de klassieker “Jurassic Park” tot leven die een ware toevloot bracht naar de zalen.

Ik weet nog dat ik toen moest aanschuiven in de cinema tot aan de hoek van de straat..

Deze succes monde uit in 3 films met respectabele sequelen in 1997 & 2001.

 

14 jaar later keren de makers terug in een thank god geen Reboot met Jurrasic World.

En LEGO weet dit ook in hun gekende stijl te vereren en te respecteren in LEGO Jurrasic World.

4 games, of beter gezegd Films komen samen in 1 spelervaring net zoals ten tijde van de Harry Potter Lego-reeks ?

Lego Games zijn intussen al een vaste waarde in entertainment en zo hot als een bakpan op het vuur.

Tegenwoordig word alles ge-Lega..scuse me, ge-Lego-liseerd en zelfs wanneer je het hard genoeg kan bedenken (zo dacht ik aan Back To The Future & Doctor Who) .. dan komen de brains van de industie hard met een waardige versie ook aan de proppen.

Lego Doctor Who & Back To The future is voor later in Lego Dimensions, maar nu gaat het puur over de fossiele kracht van de Jurasic wereld der Dino ’s in

LEGO Jurrasic World !

Verhaal :

Deftige verhaal kunnen we eigenlijk niet hier neerpoten gezien het over de 4 films gaat in chronologische volgorde , en zij die Jurassic World nog niet in de zalen hebben gezien : No worries , geen spoilers aanwezig in deze review.

LEGO_Jurassic_World_Screenshot_2

Het alom bekende verhaal begint wanneer enkele archeologen een mug vinden met de laatste bloedresten van de Dino families, van daar kloont de wetenschapper “Hammond” tal van andere Dino ’s uit en breekt zo de DNA code om verdere diersoorten weer tot leven te brengen.

Zij worden dan de bewoners van zijn unieke park , Jurassic Park.

Screenshot_Level_1_G_large

We weten allemaal de verloop van Deel 2 & 3 , en in Jurassic world word het verhaallijn verder gezet.

Daar stoppen we om spoilers te vermijden voor jullie.

Grafisch:

Merkbaar is dat er veel meer moeite werd in LEGO Jurassic World werd gestoken dan in de vorige edities, die toch ook elk pareltjes waren.

De makers hebben alles gedaan om het zo “echt” mogelijk te laten aanvoelen, wat betekend dat er ook een heus Dino-maker aanwezig is in Jurassic World.

maxresdefault

Maak je eigen Dino en speel als je eigen Dino, maar de spelwereld is helaas is voorzien genoeg om vrij rond te lopen en hier gebruik van te maken.

Gameplay:

Na de korte intro krijg je de keuze als je de volledige ervaring en geschiedenis wil meemaken door te starten met Jurassic Park , of wil je direct de nostalgische trip overslaan en kies je dan uiteindelijk maar voor Jurassic World ?

Jammer genoeg wie Jurassic park speelt moet ook deze in de volgorde van 1,2 en 3 doorlopen.

Wil je echter als favoriete het 3de of 2de deel eerst spelen .. dan ga je toch de geduld moeten bewaren om door het eerste Jurassic Park eerst te moeten komen.

Screenshot_Level_6_B_largeNatuurlijk heeft LEGO & Warner de bekende gameplay mechanisme bewaard van Duds verzamelen en puzzels oplossen die ook de Lego games weten te sieren.

Jurassic World laat je verder verdiepen in de wereld van de film en met de nodige Humor die Lego garant staat.

LEGO Jurassic Park gedeelte bevat alle 8 personages + vrij te spelen personages met elk zijn of haar skill en eigenschap waardoor elke personage zijn meerwaarde levert.

Alan Grant, Ian Malcolm, Ellen Sattler, Sarah Harding, John Hammond, Dennis Nedry, Owan Grady, en anderen zijn allemaal aanwezig, alsook de stem die uit de originele films warden genomen.LEGO_Jurassic_World_Screenshot_2

Wat betekend dat de personages uit oude en nieuwe generatie mooi samen komen en als 1 machine in elkaar past.

Extra is ook dat je zelfs als Dino kan spelen!

Kies zo eens een belangrijke dier om zo door bepaalde obstakels te geraken.

De dieren zitten wel echter met een beperking tot hun gebruikszone.

Wanneer je door de eerste 3 films komt ben je dan uiteindelijk aan Jurassic World beland (tenzij je deze eerste 3 oversloeg zoals eerder vermeld) zal je dan ook de rest van de wonderbare wereld meemaken die toch 1 brok eerbetoon leveren aan een onmisbare cultklassieker onder de fans.

Multiplayer :

Lego Games zijn uiteraard leuk om met een gezelschap te spelen,Offline of Online.

Dit siert net ook de magie van de Lego Games waarin je kan samenwerken of elkaar net voor extra fun ( en extra duds, het geldvoluta in de game) kan tegenwerken.

Grote teleurstelling in Lego Jurassic Park is het ontbreken van een online Multiplayer mode, waarin een vriend, of onbekende via de bekende Drop in en Drop out systeem je ter hulp kan schieten of gewoon samen/tegen werkt met je gedurende de sessie.

Local Multiplayer Co-op is wel aanwezig, maar op een late avond met een kameraad eens samen op Dino avontuur gaan was ook wel aardig welkom.

Nochtans heeft Lego Groep en Warner Bros Interactive deze feature al vaak aanwezig gebracht in zelfs vorige edities zoals de Harry Potter Games en andere titels.

Waarom ineens deze keuze de multiplayer Co-op weg te laten ? Het blijft een grote vraagteken.

Conclusie:

Jurassic World levert de volledige wereld en verhalen van Jurassic Park, Jurassic Park : The Lost World & Jurassic Park III tot zelfs Jurassic World toe.

Een schitterende eerbetoon op LEGO manier met de nodige gameplay, humor en zelfs audiofragmenten die je 1 brok nostalgie leveren tot in de kern van je hart.

Je eigen Dino maken is leuk, maar wat zijn we ermee als de wereld niet voorzien is voor deze optie ? Blijft toch wel leuk om eens zelf aan de DNA te zitten prutsen en zien wat we kunnen doen.

LEGO heeft de fanbase een mooie eerbetoon gegeven aan de wereld van Dino’s en brengt alle bekende soorten samen.

Naast de bekende gameplay eigenlijk niets nieuws die werd toegevoegd, maar ja … DINO’S !! Dus wie kan klagen ?!

Jammer van het gebrek aan de Multiplayer Co-op die toch de nodige extra plezier kon leveren…

Score :8:10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights