Namaakversie(s) van Pokémon GO in omloop‏

Pokémon GO verovert de wereld in rap tempo.

Na installatie van de Pokémon GO-app geef je het programma op je toestel toegang tot je locatiegegevens en camera en ga je aan de slag met het vinden van Pokémon-wezentjes.com2Fwp-content2Fuploads2F20162F032Fnexus2cee_PokemonGO2-728x573

Maar het spel, dat zich op dit moment gerust mag kronen tot dé online gamehit van 2016, heeft ook een keerzijde.

 

Het succes van de app zorgt namelijk ook voor de nodige ‘problemen’:

niet alleen gamers die onoplettend over drukke straten lopen of gevaarlijke terreinen oversteken om op in het spel Pokémon GO punten te scoren maar ook voor overbelaste servers en trage aanmeldingen.

Om die reden is de game slechts in een handvol landen verkrijgbaar via de App Store van Apple en via Google Play. Omdat het spel razend populair is, gaan gamers op zoek naar alternatieve app stores om een niet-officiële versie van Pokémon GO te bemachtigen.

Hier zijn cybercriminelen reeds volop actief om in deze alternatieve app stores toe te kunnen slaan.

Er is al minstens een gehackte ‘malware-remix’ van de officiële Pokémon GO-app in omloop die spyware (malware die je bespioneert tijdens je online bezigheden) bevat.

Deze verbergt een kwaadaardige code in een volledig functionele versie van Pokémon GO die in niets lijkt te verschillen van het origineel.

Bij Sophos is de eerste alarmbel reeds afgegaan wat betreft een malafide en gevaarlijke versie van Pokemon GO.

Peter Magez, County Manager van Sophos Belux:

“Pokémon GO houdt de gemoederen goed bezig, en dit is iets waar cybercriminelen maar al te graag op inspelen.

Omdat de servers het simpelweg niet aankunnen, gaan gamers naarstig op zoek naar andere manieren op het spel op hun smartphone te installeren en te ‘pokémonnen’.

Maar daarin kunnen potentieel schadelijke applicaties verborgen zitten. Denk daarbij aan spyware, belfraude, ransomware en generieke malware.

Het spreekt voor zich dat elke gameadept de wereld van Pokémon GO zelf wil ervaren en ontekken, en daarom heeft Sophos een aantal een aantal tips opgesteld teneinde het spel veilig te kunnen spelen:

  1. Vermijd apps met een slechte of helemaal geen reputatie
    Vertrouw geen apps waarvan niemand iets af lijkt te weten.
  2. Maak zoveel mogelijk gebruik van Google Play
    Ondanks al zijn tekortkomingen is deze app store nog altijd een stuk veiliger dan de ongereguleerde Android-stores waar alles kan en mag.
  3. Maak gebruik van een antivirusprogramma voor Android
    Sophos Mobile Security is een gratis beveiligingsoplossing die je toestel met Android automatisch beschermt tegen kwaadaardige apps en apps met een twijfelachtige reputatie.
  4. Zorg voor centraal beheer van alle smartphones die je voor je werk gebruikt
    Een oplossing als Sophos Mobile Control biedt je controle over alle opties, zoals het al dan niet toestaan van niet-vertrouwde apps op de mobiele telefoons die je voor je werk gebruikt.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights