Nieuwe Details vrijgegeven voor Pokémon X & Y

De Pokémon Company International en Nintendo hebben na de Pokémon-activiteiten vanop de E3, nog meer bijzonderheden bekendgemaakt over de videospellen Pokémon X en Pokémon Y die beschikbaar zal zijn vanaf

12 Oktober 2013 (Nintendo 3DS)

In de onlangs ontdekte regio, Kalos, verken je vele bezienswaardige steden en ontmoet je vele boeiende mensen en tot nu toe onbekende Pokémon.

Spelers worden daarnaast uitgedaagd door nieuwe Gym Leaders, van wie ze tijdens hun reis door Kalos Gym Badges kunnen verzamelen.

Zodra een speler zijn personage gekozen heeft zal deze beginnen in Vaniville. Hier gaat jouw verhaal van start en ontmoet je 4 nieuwe vrienden die samen met jou aan een reis door de regio Kalos zullen beginnen.

  • Shauna: Een ongelooflijk energiek meisje dat mee op pad gaat om haar eigen droom te ontdekken. Vriendelijk en hartelijk en geniet met volle teugen van alle merkwaardige dingen die jullie tijdens je reis mee zullen maken.
  • Tierno: Hij is de danser in de groep en wil niets liever dan een dansgroep met zijn eigen Pokémon vormen. Tierno is sterk, aardig en lichtvoetig en laat zich gemakkelijk afleiden door tijdens gevechten naar vijandige Pokémon te kijken, omdat hij veel te veel bezig is met het integreren van Pokémon-aanvallen in zijn dansen.
  • Trevor: Hij barst van nieuwsgierigheid naar de wereld om hem heen. Hij is een uitstekende leerling en heel ambitieus, want hij wil als eerste van de groep zijn Pokédex compleet maken.
  • Serena (jij als meisje) of Calem (jij als jongen): Dit personage wil heel graag een sterke Pokémon Trainer worden en gaat mee op reis om deze droom te verwezenlijken. 

De Pokémon Company International en Nintendo verblijden ons ook met de eerste Gym Leader die onthuld wordt in de game.

Ontmoet Gym Leader Viola van Santalune die ook gespecialiseerd is in het fotograferen van Pokémon.

Als eerste Gym Leader van de mooie stad Santalune, bekend om zijn grote fonteinen en zijn parkbanken, komen spelers meer over Viola te weten wanneer ze eerst haar oudere zus Alexa ontmoeten.

Alexa is een journaliste die voor een uitgeverij werkt in Lumiose en maakt duidelijk dat haar zus graag spelers ontmoet die Santalune bezoeken.

Viola heeft haar Gym ingericht met spinnenwebachtige draden die strak boven de duisternis gespannen zijn. Spelers moeten dus een veilige weg zien te vinden door deze draden. Wanneer spelers vechten met Viola dan ontvangen ze ook nuttige informatie.

Ook hebben ze ons meer, tot nu toe, onbekende Pokémon gepresenteerd

  • Litleo: een jonge, vurige Pokémon die altijd in is voor een gevecht. De rode manen van Litleo (type Fire en Normal) staan tijdens een gevecht in vuur en vlam. Hoe sterker zijn tegenstander, des te feller ze branden. Litleo kent in Pokémon X en Pokémon Y Noble Roar, een nieuwe aanval van het type Normal. Noble Roar is een aanval die effectief is tegen sterke tegenstanders en hun Attack-statistiek verlaagt.
  • Flabébé: een Pokémon van het type Fairy die samen met Sylveon voor het eerst zijn opwachting maakt, leeft boven op een bloem die hij spoedig na zijn geboorte uitkiest en waarvoor hij de rest van zijn leven zorgt. Spelers kunnen in het wild verschillende Flabébé tegenkomen die bloemen met verschillende kleuren vasthouden. Flabébé kan verborgen krachten uit zijn bloemen halen en deze tijdens een gevecht bij aanvallen gebruiken. Flabébé kent Fairy Wind, een aanval van het type Fairy die in Pokémon X en Pokémon Y voor het eerst voorkomt. Deze aanval wekt een windvlaag op die een tegenstander uitschakelt wanneer deze aanvalt. Net als alle aanvallen van het type Fairy is hij supereffectief tegen Pokémon van het type Dragon.   ·  
  • Scatterbug: een Pokémon van het type Bug. Scatterbug kent String Shot, een aanval van het type Bug die de Speed-statistiek van vijandige Pokémon verlaagt . Scatterbug evolueert tot Spewpa, een andere nieuwe Pokémon van het type Bug die halfslachtige aanvallen dankzij zijn stevige, met bont bedekte lichaam eenvoudig kan weerstaan. Gebruik Protect, een aanval van het type Normal, aan het begin van een beurt om Spewpa te beschermen tegen aanvallen tijdens deze beurt.
  • Vivillon: Vivillon, een nieuwe Pokémon van het type Bug en Flying. Men zegt dat het veelkleurige, sierlijke patroon op de vleugels van Vivillon een geheim verbergt. Met zijn vleugels kan hij zijn schubben in stelling brengen of een stevige wind opwekken en hiermee aanvallen. Vivillon kan Struggle Bug leren, een aanval van het type Bug die de Special Attack-statistiek van hierdoor getroffen vijandige Pokémon verlaagt. De aanval berokkent dus niet alleen schade, maar vermindert ook de schade die Vivillon tijdens het gevecht door bepaalde aanvallen heeft opgelopen.

Een heel resem aan nieuwigheden dus waar we veel van kunnen verwachten!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights