Nieuwe FRITZ!OS 7.25: gratis update met focus op thuiswerken en gebruiksgemak

AVM start met de uitrol van FRITZ!OS 7.25, de gratis update met meer dan 70 nieuwe functies en verbeteringen voor alle FRITZ!-producten.

Of het nu gaat om videoconferenties terwijl je thuis werkt, het streamen van je favoriete series, digitaal leren of spelplezier: FRITZ!OS 7.25 biedt gebruikers een groot aantal nieuwe voordelen.

De update is nu al beschikbaar voor de FRITZ!Box 7590 en zal geleidelijk beschikbaar zijn voor andere FRITZ!-producten. Gebruikers krijgen automatisch de update als de auto-update functie geactiveerd is.

 

Thuiswerken wordt nog gemakkelijker 

De nieuwe FRITZ!OS 7.25 maakt werken vanuit huis nóg gemakkelijker dankzij de mogelijkheid om prioriteitsapparaten in te stellen. Gebruikers kunnen nu gemakkelijk prioriteit geven aan bijvoorbeeld de laptop waarop ze thuis werken. De functie wordt nu ook rechtstreeks voor het netwerkapparaat aangeboden in het FRITZ!Box Mesh-overzicht. Wanneer de internetverbinding op volle capaciteit is, krijgt het geselecteerde apparaat een voorkeursbehandeling bij gebruik van internet. Dit is uitermate praktisch bij deelname aan bijvoorbeeld videogesprekken en vergaderingen.

 

Verder niet onbelangrijk wanneer je thuiswerkt: goede Wi-Fi. Met steeds meer apparaten in het thuisnetwerk worden de eisen aan Wi-Fi steeds hoger. Het nieuwe besturingssysteem biedt een aantal verbeteringen voor een nog betere Mesh Wi-Fi verbinding. De automatische kanaalselectie van Wi-Fi is verder geoptimaliseerd in het nieuwe besturingssysteem, waardoor streaming, gaming of thuisonderwijs betrouwbaar werkt op meerdere mobiele apparaten.

Gegevensback-up voor interne opslag 

Niets is zo vervelend als het kwijtraken van je bestanden. Daarom biedt FRITZ!OS 7.25 nu gegevensback-up voor interne opslag. Het interne geheugen van de FRITZ!Box voor afbeeldingen, beltonen of spraakberichten heeft hiervoor een gegevensback-upfunctie gekregen. Hierdoor kan van de betreffende gegevens eenvoudig een back up worden gemaakt en bijvoorbeeld naar een nieuwe FRITZ!Box worden overgezet. Verder beschikt de gebruiker over een stabielere internetverbinding voor supervectoring en Long Reach VDSL. Voor DSL-modellen zoals de FRITZ!Box 7590 is de interactie met supervectoring-verbindingen (35b) op externe DSLAM-sites verder verbeterd en is tegelijkertijd de interoperabiliteit voor Long Reach VDSL vergroot.

 

Naast deze functies profiteren gebruikers ook van de volgende nieuwe mogelijkheden: 

  • Vereenvoudigd ouderlijk toezicht: het is nu nog gemakkelijker voor ouders om de controle te houden over online tijden en toegestane webinhoud.
  • Eenvoudiger beheer van telefoongesprekken: voor het groeiend aantal telefoongesprekken brengt de update een aantal verbeteringen voor het gebruiksgemak en de telefonieconfiguratie in de FRITZ!Box.
  • Weersinformatie via FRITZ!Fon: FRITZ!Fon krijgt een nieuw startscherm met actuele weersinformatie en een weersvoorspelling voor de komende uren en dagen.
  • FRITZ!Box LTE-modellen krijgen een tekst-sms-logboek en een sms-verzendfunctie: naast de nieuwe functie voor het verzenden van tekst (sms) is er nu ook een nieuw tekst-(sms)-logboek met de ontvangen en verzonden teksten. De push-service voor sms-berichten kan nu ook worden gebruikt voor de sms-verzendfunctie.
  • Faxjournaal en geoptimaliseerde installatie: zeker in een zakelijke context is fax nog steeds belangrijk. Op verzoek van een aantal gebruikers is een nieuw faxjournaal geïntegreerd, waarin ontvangen en verzonden faxen worden samengevat.

 

De update installeren 

DE FRITZ!OS 7.25 is gratis beschikbaar. Gebruikers krijgen de FRITZ!OS 7.25 update automatisch als de auto-update-functie is geactiveerd. Activeren kan ook via de FRITZ!Box gebruikersinterface door op ‘Start Update’ te klikken.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights