Northmen: A Viking Saga Review

Vikings kennen we allemaal, de Brute noordse mannen die voor niets uit de weg gaan en dan spreken we niet over Hagar de Viking.

 

Northmen : A Viking Saga neemt je dan ook mee in de leefwereld van deze brute macho mannen die nog gespierder rondlopen als een bende klonen van Dwayne Johnson.

Ledematen die in het rondvliegen en de meest gore decapitaties , allemaal een trademark van deze vrolijke mannen.

Verhaal :

Het is 873 voor Christus en terwijl er toen nog geen sprake was van de zoon van god, is er ergens in de wereld een andere avontuur die zich afspeelt .. de leefwereld van de Viking , plunderaars en barbaren !

Asbjörn en zijn bende wilden zijn op wel naar Brittannië , daar plannen ze het klooster van Lindisfarne te plunderen.

Het klooster zit vol goud en andere waardevolle schatten, maar jammer genoeg loopt dit plan niet volgens zijn beloop.

Door een zware storm worden ze echter uit koers gesmeten en belanden ze als schipbreukelingen aan de kust van Schotland.

0baf09a7ecfd786fc1bfe0f93f1d8-ryan-kwantan-becomes-a-viking-in-northmen-a-viking-saga-trailer

Rechtstreeks in het vijandelijk gebied worden de rollen nu aangepast en dienen ze te overleven i.p.v. plunderen, als ze het walhalla niet te snel willen zien.

Ze zoeken veiligheid op in Daneslag, een Viking vestiging, maar beseffen dat ter plaatse blijven de minst veilige keuze is die ze kunnen maken…

Zeker als de koning van de Schotten zijn Wolf Pack achter hun heeft gezonden, begint een race tegen de klok om te overleven.

Cinematografie:

Bij het eerste keer vernemen van de titel had ik al wat nodige vergelijking reviews opgezocht, om eens naar de mede-reacties te polsen van andere Journalisten.

Vaak kwam ik matige scores tegen van 5/10 tot zelfs 3/10 …

Northmen

Het is natuurlijk toe te geven dat de acteerwerk door niet direct bekende namen worden neergezet zoals Tom Hopper die de hoofdrol vertolkt van Asjbjörn.

Hopper was al bekend uit de BBC reeks “Merlin” en had ook een gastrol in een aflevering van Doctor Who”

Bonus :

Bluray staat vol van de extra’s , zo is er een Making Off waarin je ziet hoe in het echt het schip gemold werd tijdens de storm, allemaal dankzij green screen technologie en ook al zag het er realistisch uit in de film zelf.. behind the scenes is het lachwekkend als je merkt dat het schip enkel aan een touw word vastgehouden

81tak-+GVIL._SL1500_

Conclusie :

Ik snap nog altijd niet hoe in andere reviews zo negatieve feedback werd gegeven, vermoedelijk mis ik iets ?

Northmen : A Viking Saga bulkt nochtans van de actie en levert een entertainend verhaal, alsook met de nodige acteerwerk die de dieptegang weten te brengen van de personages.

Cameo voor Ryan Kwanten die we kennen uit True Blood als Jason maakt het nog des te leuker om hem te herkennen als een monnik.

Een onbekende film hoeft niet slecht te zijn, zolang de acteerprestaties en het verhaal maar goed zitten.

Score : 7,4/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights